Bergens Tidende

Det løsnet for Tertnes

For første gang siden serieåpnin­gen kunne Tertnes juble for seier i Eliteserie­n.

- Aleksander Nordengen Brevig aleksander.nordengen.brevig@ schibsted.com

Det var to jevngode lag som møttes til kamp i Åsane Arena onsdag kveld, men Tertnes rykket fra i andre omgang og gikk seirende ut av oppgjøret mot Larvik.

Likt til pause

Før kampen var dette to lag som sto med like mange poeng, og det eneste som skilte dem var målforskje­llen.

Og kampen innfridde forventnin­gene som en jevn kamp – i hvert fall i førsteomga­ng.

Etter en halvspilt første omgang sto begge lag med syv scoringer. Frem til pause økte Tertnes ledelsen ved flere anledninge­r, men bortelaget lå alltid like bak med en redusering eller utlikning.

Det skjedde også rett før pause. Hjemmelage­t ledet rett før pause, men Larvik klarte å sette en kjapp scoring som gjorde at det sto 15–15 til pause.

Dro ifra

Tertnes tok tidlig ledelsen etter pause og var offensive fra start.

Etter en halvspilt andre omgang hadde Tertnes rykket ifra og klart å øke ledelsen sin med fire mål.

Deretter økte hjemmelage­t ledelsen med seks mål tidlig, og det var tydelig at Larvik var langt unna en utlikning. Bortelaget fikk inn et par redusering­er, men var aldri i nærheten av å ta igjen hjemmelage­t.

Mot slutten økte blåtrøyene

Toppscorer:

Hilby (10)

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand, Madeleine Hilby (10), Hermine Motzfeldt Auberg (7), Fanny Skindlo (3), Martine Hellesø Knutsen (6), Eva Erdal Moen, Avril Mikkelsen Frei, Marie Blænes Liljegren, Henrikke Hauge Kjølholdt (6), Maria Bergslien Gald, Emma Holtet (2), Marthe Hatløy Walde, Rikke Larsen Øyerhamn (1). igjen ledelsen med fem-seks mål. De holdt på ledelsen helt frem til sluttsigna­let og vant til slutt med seks mål, 35–29, mot Larvik.

Etter fem serierunde­r står nå Tertnes med fire poeng i ligaen.

?? MARITA AAREKOL ?? Emma Holtet scoret to mål mot Larvik. Her fra første hjemmekamp mot Romerike Ravens.
MARITA AAREKOL Emma Holtet scoret to mål mot Larvik. Her fra første hjemmekamp mot Romerike Ravens.