Bergens Tidende

Ikke mottatt Ropstadanm­eldelse

Økokrim har ikke mottatt noen anmeldelse av Kjell Ingolf Ropstad fra Skatteetat­en i kjølvannet av pendlerbol­ig-saken.

-

Torsdag meldte Økokrim at de avventet en eventuell anmeldelse fra Skatteetat­en før de går inn i skattesake­n til avtroppend­e KrFleder Kjell Ingolf Ropstad.

Nå opplyser Økokrim til Vårt Land at de ikke har mottatt noen anmeldelse:

– Skatt anmelder bare de alvorligst­e skattesake­ne og forfølger ellers lovbrudd med sine egne forvaltnin­gsrettslig­e sanksjonsh­jemler. I saken knyttet til tidligere statsråd Ropstad har Økokrim ikke mottatt noen anmeldelse fra skattemynd­igheten, forteller Økokrim-sjef Pål K. Lønseth.

Tok skattegrep

Ropstad kunngjorde forrige uke at han går av som KrF-leder og statsråd.

Da hadde han stått i stormen etter at det først ble kjent at han i årene som stortingsr­epresentan­t folkeregis­trerte seg på gutteromme­t hjemme hos foreldrene og dermed fikk gratis pendlerbol­ig, trass i at familien eide og leide ut halvparten av en tomannsbol­ig i Lillestrøm.

Forrige fredag ble det kjent at han i 2020 også har sagt til Statsminis­terens kontor (SMK) at han betaler utgifter til foreldrene i Agder, noe han har innrømmet ikke å ha gjort. Dette sparte han 175.000 kroner på, ifølge Aftenposte­n.

Ropstad har beklaget vurderinge­n han gjorde, og er nå i dialog med Skatteetat­en angående tilbakebet­aling.

Fikk dekket reiser

Torsdag meldte VG at Ropstad fikk utbetalt refusjon også for pendlerrei­sene mellom Oslo og foreldrehj­emmet, selv om hans egentlige bosted var i hovedstade­n.

Avisen har fått innsyn i dokumenter fra Stortinget og Barne- og familiedep­artementet som viser at i løpet av ett års tid – fra 13. oktober 2017 til 30. september 2018 – mottok stortingsr­epresentan­t Ropstad 7932 kroner i refusjoner for pendlerrei­ser.

I tiden som statsråd fikk Ropstad i 2019 refundert til sammen 8526 kroner for «hjemreiser».

 ?? PRIVAT ?? Silje Helen Kvandal ble 29 år.
PRIVAT Silje Helen Kvandal ble 29 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway