Bergens Tidende

De har ventet i mange år. Nå gir byrådet klarsignal til ny idrettshal­l.

- Marita Ramsvik marita.ramsvik@bt.no

I mange år har Idrettslag­et Varegg jobbet for en flerbruksh­all i Sandviken. Nå ser det omsider ut til at drømmen går i oppfyllels­e.

– Det har vært en lang prosess, men nå har vi fått en løsning jeg synes er god, sier idrettsbyr­åd Endre Tvinnereim (Ap).

Byrådet har gjort klar sitt forslag for en ny Varegghall. Så er det opp til bystyret å gjøre et endelig vedtak 24. november.

– Jeg håper og tror de kommer til å gå inn for dette. Dette er et veldig godt tiltak som mange har ventet på lenge, sier Tvinnereim.

Slik kan det bli

Byrådet legger opp til et flerbruksa­nlegg på inntil fem etasjer, plassert hovedsakel­ig under dagens Mulebane. Anlegget inkluderer følgende:

På taket av anlegget etableres

ny ballbane som erstatning for dagens fotballban­e. Idrettshal­len med tilhørende

fasilitete­r blir i de øverste etasjene.

Den nederste etasjen vil bli

parkerings­anlegg for bil- og sykkelpark­ering, samt boligsonep­arkering for nærmiljøet. – Dette er et stort løft. Det er viktig å få et anlegg av denne typen i et så sentralt område i Bergen. Jeg er veldig glad for å få denne saken i havn, sier Tvinnereim.

– Vi har holdt på med dette i 17 år. At det nå kommer med en positiv innstillin­g, er veldig hyggelig, sier Stein Harald Arnesen, styreleder i Varegg AIL.

Han forteller at Trond Mohn har signaliser­t til idrettslag­et at han vil bistå med finansieri­ng. Men hvor mye anlegget kommer til å koste, er for tidlig å si.

– Vi har ikke et endelig prisanslag, men de prisanslag­ene vi har hentet inn, ligger i området rundt 200 millioner.

Nå jobber idrettslag­et med å finne alternativ­e fotballban­er som barna kan bruke mens byggeprose­ssen pågår.

– Når blir det byggestart?

– Vi har noen tanker om det, men vi har ikke trukket en konklusjon.

Fjernet barnehage

I utgangspun­ktet skulle også en barnehage inn i flerbruksh­allen. Men Byantikvar­en og Vestland fylke mente at barnehagen­s uteareal ville gå utover kulturminn­er ved Christineg­ård og Mon Plaisir.

– Det har vært jobbet mye med å tilpasse terrenget. Barnehage var vurdert ganske lenge, men det ble ikke plass til det, sier Tvinnereim.

Bergen kommune ønsker å legge til rette for at Krohnengen og Rothaugen skole skal bruke få bruke idrettshal­len i skoletiden, forteller Tvinnereim.

Når det kommer til parkerings­plasser, er byrådet mer sparsom. Plankonsul­ent Fortunen AS foreslo i utgangspun­ktet to eta

Det har vært en lang prosess, men nå har vi fått en løsning jeg synes er god. Endre Tvinnereim, idrettsbyr­åd (Ap).

sjer med til sammen 95 parkerings­plasser.

Byrådet reduserer i sitt forslag dette til én etasje med til sammen tolv parkerings­plasser til idretten, og cirka ti plasser for nabolag og besøkende.

– Vi tenker det vil holde for dette formålet. Det vil likevel være flere parkerings­plasser enn det anlegget selv trenger.

 ?? FORTUNEN ARKITEKTER ?? Slik kan den nye idrettshal­len i Sandviken bli seende ut.
FORTUNEN ARKITEKTER Slik kan den nye idrettshal­len i Sandviken bli seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway