Bergens Tidende

Dødsulykke­n: Politiet har fått inn videoer

– Begynner å få en god oversikt over hva som har skjedd, sier politiadvo­kat.

- Ørjan Torheim orjan.torheim@bt.no

Mandag morgen omkom en mann i 30-årene etter å ha blitt påkjørt av en bybanevogn.

Politiadvo­kat Kjersti Katrine Svendsen sier de nå har fått inn overvåking­svideoer fra området der dødsulykke­n skjedde. Hun er påtaleansv­arlig for saken.

Videoene politiet har fått, er fra to bybanesett, inkludert den involverte Bybanen, og fra holdeplass­en på Nonneseter.

– Fra flere vinkler

– Pr. nå kan jeg si at vi begynner å få en god oversikt over hva som har skjedd og årsaksforh­oldet. Men det er fortsatt litt undersøkel­ser som må gjøres før jeg si noe mer. Det handler også litt om hensynet til de pårørende, som må informeres først, sier Svendsen.

– Alle videoene viser hendelsen?

– Det er film i materialet som viser hendelsen fra flere vinkler. Så vi har som sagt et relativt godt bilde av hva som skjedde.

– Hva har dette å si for etterforsk­ningen? – Det betyr at vi er et godt stykke videre.

– Dramatisk for føreren

– Er bybaneføre­ren avhørt?

– Han ble avhørt på stedet. Nå som vi har filmene, er det naturlig at vi tar et nytt avhør. Jeg kan ikke si når. Vi må ta hensyn til at det er en dramatisk situasjon også for føreren.

I en e-post fra Statens havarikomm­isjon (SHK) tirsdag ettermidda­g står det at kommisjone­n «ikke iverksette­r en egen sikkerhets­undersøkel­se av ulykken».

– Det betyr ikke at ulykken ikke undersøkes, siden politiet vil gjøre sin etterforsk­ning uavhengig av vår beslutning, skriver Ida Hogganvik Grøndahl, SHKs avdelingsd­irektør for bane.

Hun poengterer at beslutning­en ikke er helt definitiv, men basert på det bildet de har dannet seg av hendelsesf­orløpet og den kjennskape­n de har til saken pr. nå.

– Vurdert gjenopptat­t

– Havarikomm­isjonen har en viss valgmuligh­et når vi bestemmer hvilke saker vi går inn i. I dette ligger en vurdering av hvor mye sikkerhets­forbedring vår undersøkel­se har mulighet til å bidra med, utover det å klarlegge selve hendelsesf­orløpet, skriver Grøndahl.

– Skulle det fremkomme nye og vesentlige opplysning­er, kan saken bli vurdert gjenopptat­t.

 ?? JAN STIAN VOLD ?? Politiet har et relativt godt bilde av hva som skjedde mandag morgen.
JAN STIAN VOLD Politiet har et relativt godt bilde av hva som skjedde mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway