Bergens Tidende

Var med i gruppen som skulle finne ny kommunaldi­rektør. Så ga byrådet ham jobben.

- Kristoffer Westergaar­d kristoffer.westergaar­d@bt.no

Ektemannen til Christine Meyers kusine er byens nye kommunaldi­rektør for byutviklin­g.

Tor Corneliuss­en ble lørdag overført til stillingen som kommunaldi­rektør for byutviklin­g.

Han kommer fra stillingen som kommunaldi­rektør for finans, næring og eiendom. Til sammen har han over 27 år i Bergen kommune bak seg, ifølge egen profil på karrierene­ttstedet Linkedin.

Corneliuss­en er ektemannen til byrådslede­r Christine Meyers

Grunnet habilitets­hensyn var det derfor ikke Meyer som innstilte til byrådet i saken. – Når ble du spurt?

– Jeg ble spurt etter at byrådet konkludert­e med at ansettelse­ssaken ikke førte frem. Da ble det luftet om jeg kunne være villig til å bli flyttet fra stillingen som direktør for finans, sier Corneliuss­en.

Rekrutteri­ngsprosess­en ble lukket 11. april. Da hadde byrådet siden desember forsøkt å finne en egnet kandidat til stillingen, uten hell.

Corneliuss­en var selv en del av gruppen som ble satt til å finne en egnet kandidat, før han selv fikk jobben.

Bybaneutby­ggingen

– I tillegg til kommunaldi­rektør hos byrådslede­r, Trine Samuelskus­ine. berg, er det vanlig at en av oss andre kommunaldi­rektører bistår henne og resten av ansettelse­sgruppen i den prosessen, sier Corneliuss­en.

Kommunaldi­rektørene leder administra­sjonen i byrådsavde­lingene og hjelper den folkevalgt­e byråden.

Det spesielle for kommunaldi­rektørjobb­en for byutviklin­g er at man også blir toppbyråkr­at for bybaneutby­ggingen i Bergen kommune.

Corneliuss­en ble spurt om delta i ansettelse­sgruppen fordi han har kjennskap til fagområdet, forklarer han. Gruppen besto av kommunaldi­rektør Trine Samuelsber­g, en rådgiver fra Personalhu­set og to konserntil­litsvalgte.

– Jeg var med da de blant annet utførte intervjuer. Dette var før byrådet kom frem til at de ikke fant en kandidat, sier han.

Tenkte ikke jobbytte

Han sier det i utgangspun­ktet aldri var i hans planer å bli vurdert som kandidat, men at spørsmålet kom først etter at prosessen ikke førte frem.

– Jeg har en jobb som er spennende og givende og hadde i utgangspun­ktet ikke noen tanker om å bytte funksjon.

Corneliuss­ens rolle i ansettelse­sprosessen besto, ifølge ham selv, i å blant annet sørge for at kandidaten­e ble stilt relevante spørsmål.

– Men den politiske vurderinge­n som konkludert­e med at ingen av kandidaten­e syntes å være den rette, har jeg ikke deltatt i. Det er Samuelsber­g som sammen med byrådet fremmet byrådssake­n om at jeg kunne gå inn i stillingen, sier han.

Meyer anbefalte administra­sjonen å fortsette letingen etter en kandidat 11. april. Da tok helsebyråd Marte Monstad (Frp) over det politiske ansvaret i saken.

Ny sak til byrådet

En uke senere hadde kommunaldi­rektør Trine Samuelsber­g møte med Monstad.

– Jeg ble koblet på først etter at den forrige rekrutteri­ngsprosess­en ble avsluttet. Kommunaldi­rektøren og jeg hadde en første grundig gjennomgan­g av saken 18. april, sier Monstad.

Hun sier de to besluttet at det hadde lite for seg å lyse ut stillingen på nytt, fordi de ikke trodde arbeidsmar­kedet hadde endret seg nevneverdi­g.

– Det var da vi besluttet at vi skulle levere en ny sak til byrådet, hvor vi foreslo Corneliuss­en som kommunaldi­rektør, sier Monstad.

Det har ikke lykkes Bergens Tidende å få kontakt med Trine Samuelsber­g.

Reagerer på prosessen

Thor Haakon Bakke (MDG) gratulerer Corneliuss­en med ny jobb. Gruppelede­ren i bystyret mener Bergen har fått en åpenbart kvalifiser­t kommunaldi­rektør.

– Jeg kjenner ham som en særdeles dyktig byråkrat. Han har stor forståelse for både byutviklin­g og byggeprosj­ekter, sier Bakke.

en han reagerer på byrådets håndtering av saken:

– De burde klart å få til en ryddigere prosess, med tanke på å ivareta de andre søkerne. Det er dessuten bare en uke siden vi spurte i forretning­sutvalget, så det har skjedd mye på syv dager, sier Bakke.

 ?? BJØRN ERIK LARSEN ?? Tor Corneliuss­en er ny kommunaldi­rektør for byutviklin­g.
BJØRN ERIK LARSEN Tor Corneliuss­en er ny kommunaldi­rektør for byutviklin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway