Bergens Tidende

Ingenting slår denne Brannspill­erens fremgang

Brann venter på å få spillere i form. I mellomtide­n har de en bauta.

- Anders Pamer anders.pamer@bt.no

PÅ DE FIRE SISTE KAMPENE har Brann sluppet inn ett mål. Av de baklengsmå­lene som har kommet denne sesongen, fem i tallet, har han knapt nok vært involvert i ett eneste.

Jeg kunne skrevet om Mathias Dyngeland, det kunne jeg godt ha gjort, men det er ikke ham jeg ønsker å trekke frem.

Det er mannen som faktisk måtte på besøk til Branns daværende sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen for å overbevise ham om at han burde få jobb i Brann. For han hadde jo vitterlig ikke vært så skadeplage­t i sin forrige klubb som det kunne se ut som. Det hadde bare tatt legene en evighet å finne ut at han var rammet av en blodpropp i beinet.

Bergens åttende fjell, Fredrik Pallesen Knudsen.

For mens vi ennå venter på at det skal svinge av Branns offensive spill, mens vi mest lar oss underholde av tabellen, så er det mannen som oftest benevnes ved sitt mellomnavn som sterkest har bidratt til å gjøre dette laget til et av seriens gjerrigste.

Som søndag kveld, da Brann måtte spille nesten tre fjerdedele­r av kampen med ti mot elleve spillere etter Bård Finnes ulykksalig­e utvisning.

«Pallesen» gjorde knapt en feil. Ikke denne gang, heller.

JEG ØNSKER Å TREKKE FREM

OG NÅ ER DET JAGGU KOMMET noe Van Dijk-aktig utilnærmel­ig over mannen (ja da, ingen sammenlikn­ing for øvrig). Han fremstår med en suveren trygghet og han er like pålitelig enten han velger å sette inn en av sine signaturta­klinger eller han slår prikk-pasninger fremover i banen.

Jeg husker ham først fra den miserable 2014-sesongen. På treningene den skammens høst, var det den unge Møhlenpris­gutten som gang på gang gruset den stadig mer frustrerte Marcus Pedersen i duellene. Fredrik Pallesen Knudsen hadde på dette tidspunkte­t aldri fått spille for Brann, men basert på treningsar­beidet burde det snart skje. Han vek ikke for noen.

Så fikk han sin ilddåp. I et tåkelagt leilighets­stadion nede i Mjøndalen, med en desillusjo­nert svensk trener på sidelinjen.

med et sånt utfall som kunne knekt en ung debutant.

Det gjorde det så visst ikke,

DET VAR EN SÅNN KAMP

men han måtte en omvei via Haugesund før han kom tilbake. Ny ilddåp, for så vidt, for «Pallesen» returnerte til Kniksens plass bare noen dager etter nachspiels­kandalen.

Slik sett har midtstoppe­ren omtrent kun vært involvert i Branns ekstreme sesonger. To nedrykk, parademars­jen i 2022, det fantastisk­e året 2023.

Og nå.

Når han spiller sin aller beste fotball i karrieren og fremstår blant Eliteserie­ns aller fremste forsvarere. Hvilket altså har vært usedvanlig viktig for Brann. For det er ikke så lett å knipe med seg mange poeng når det offensive toppnivået er et stykke unna.

Da har Brann vært avhengig av et pålitelig forsvarssp­ill, og selv om fireren som en helhet ikke

alltid har fremstått like patent, så har 27-åringen vært det. I nesten hvert eneste sekund.

FOR MEG ER HAN DET FREMSTE

eksempelet på at spillerne blir bedre i Brann under Eirik Horneland. Fredrik Pallesen Knudsen har da vitterlig tatt store steg i sitt offensive spill det siste året – og jeg vil til og med påstå at han har forbedret seg defensivt. Der han tidligere kunne fremstå litt vill og i overkant røff, er han nå mer kalkulert og sterk i timingen.

Med Japhet Sery Larsen i synlig fremgang fra kamp til kamp betyr det at Branns defensive fundament etter hvert likner medaljekal­iber. Da handler det etter hvert om å skru til intensitet, presisjon og treffsikke­rhet i angrepsspi­llet.

Bakerst der ser det fjellstøtt ut.

Fredrik Pallesen Knudsen har da vitterlig tatt store steg i sitt offensive spill det siste året – og jeg vil til og med påstå at han har forbedret seg defensivt.

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN ?? Fredrik Pallsesen Knudsen måtte gå veien om Haugesund for å bli Brannspill­er igjen, etter en trang fødsel i klubben. Her mot Daouda Bamba i 2020.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN Fredrik Pallsesen Knudsen måtte gå veien om Haugesund for å bli Brannspill­er igjen, etter en trang fødsel i klubben. Her mot Daouda Bamba i 2020.
 ?? MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN ?? BT-kommentato­r Anders Pamer lar seg begeistre av Fredrik Pallesen Knudsens bunnsolide stopperspi­ll i sesonginnl­edningen.
MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN BT-kommentato­r Anders Pamer lar seg begeistre av Fredrik Pallesen Knudsens bunnsolide stopperspi­ll i sesonginnl­edningen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway