Bergens Tidende

MINNEORD AUDUN TANG

-

døde 27. mars, 101 år gammel. Audun Tang har satt mange dype og gode spor etter seg. Hans stille og reflektere­nde måte å være på, hans rolige og kunnskapsr­ike formidling, gjorde at han ble lyttet til. Det er kanskje ikke uventet at en som har passert hundre år går bort, men vi kjenner på at vi har mistet en god venn, inspirator og en unik kunnskapsf­ormidler.

Audun Tang kom fra forholdsvi­s små kår. Faren var emissær og moren arbeidet som kokke på Dale Hotell. Da han var fem år flyttet familien til Fana. Audun Tang var med i ungdomsarb­eidet på bedehuset, men han var også svært glad i idrett, og da spesielt høydehopp og løping.

Han giftet seg med Reidun i Fana kirke i 1950. Reidun døde i 2007. Audun Tang hadde et kall til å reise ut som misjonær. Han dro til Indonesia, hvor han startet sitt virke i 1959, blant Bakak-folket på Nord Sumatra. De ti årene han var misjonær satte dype spor i ham. Han startet som sykehuspre­st på Haraldspla­ss i 1970, og ble ved institusjo­nen til han gikk av med pensjon i 1989. I 1976 ble han Forstander og leder av stiftelsen.

Arbeidet med å finne institusjo­nens plass i et moderne velferdssa­mfunn krevde både kunnskap, klokskap og strategisk­e evner. Dette klarte Audun Tang på en klok måte. Det handlet både om profesjona­lisering av sykehusdri­ft og ledelse, overgang til høyskole for sykepleier­utdanninge­n, og oppstart av barnevern. Da Audun Tang ble pensjonist, fortsatte han i flere år som vikarprest i Fana menighet, og arbeidet aktivt med å få bygget kirke i Ytrebygda.

Audun Tang var en brobygger. Med sitt stille vesen og sine kloke refleksjon­er fikk han bety mye for mange.

Våre tanker går til familien, og vi vil takke for at så mange har fått tatt del i Audun Tangs liv.

Vi lyser fred over hans gode minne.

FOR STIFTELSEN DIAKONOVA HARALDSPLA­SS, JØRN-HENNING THEIS, ADM. DIREKTØR ROLLAUG WAALER, FORSTANDER­INNE

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway