Bergens Tidende

Manchester City på topp etter rekordseie­r

Manchester City vant sin 16. strake seier over Fulham med 4-0 i lørdagens tidligkamp i Premier League. Det sendte de lyseblå opp i tabelltet.

- NTB

To poeng skiller til Arsenal når begge tittelriva­lene har to serieoppgj­ør igjen å spille.

Josko Gvardiol fikset Cityledels­e etter kun 13 minutter i solskinnet på Craven Cottage.

Kroaten spilte vegg med Kevin De Bruyne, dro seg innover i boksen og avsluttet pent med høyrefoten.

Målet var Gvardiols fjerde på Citys sju siste kamper. Flere av dem har han satt inn med sin antatt svakeste fot. 20 minutter før slutt økte samme mann til 30.

– Dette er en venstrebac­k Pep Guardiola kjøpte som midtstoppe­r, og som han nå har laget en venstrevin­g av. Det er imponerend­e det de holder på med i Manchester City, sa Tor Ole Skullerud i Viaplays pausesendi­ng.

Haaland misset

Phil Fodens markkryper til 2-0 fjernet all tvil etter en snau time, og noen minutter senere burde Erling Braut Haaland ha kommet på scoringsli­sten. Alene med keeper skjøt han langt over mål.

– Hva er det som skjer der? utbrøt Viaplays fotballeks­pert Nils Johan Semb.

Langt ut i overtiden la innbytter Julian Alvarez på til 4-0 fra straffemer­ket. Fulham fikk Issa Diop utvist for to gule kort.

Haaland ble tatt av etter 82 minutter. Da kom Oscar Bobb inn som en del av et trippelbyt­te.

For andre år på rad ser Haaland ut til å bli toppscorer i England. Jærbuen står med 25 ligamål og har fire flere enn Cole Palmer (Chelsea).

Manchester City har ikke avgitt poeng mot Fulham siden 2011. Lørdagens seier var den 16. i rekken mot London-klubben i ulike turneringe­r. Det er rekord i engelsk fotball.

Stø kurs

I Premier League kom siste Citytap tidlig i desember. Etter den tid har laget gått ubeseiret i 21 seriekampe­r (seier i 17 av dem).

Guardiola vil med full pott mot Tottenham (b) tirsdag og West Ham (h) 19. mai loseManche­ster City til klubbens fjerde strake PLtittel. Det har ingen klart før.

?? KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP / NTB ?? Josko Gvardiol (i midten) omfavnes av Bernardo Silva og Rodri etter at han sendte Manchester City i ledelsen mot Fulham. Klubben er på god vei mot sin fjerde strake Premier League-seier.
KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP / NTB Josko Gvardiol (i midten) omfavnes av Bernardo Silva og Rodri etter at han sendte Manchester City i ledelsen mot Fulham. Klubben er på god vei mot sin fjerde strake Premier League-seier.
 ?? KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP / NTB ?? Phil Foden (til v.) scoret Manchester Citys 2-0-mål mot Fulham. Her feirer han med Erling Braut Haaland.
KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP / NTB Phil Foden (til v.) scoret Manchester Citys 2-0-mål mot Fulham. Her feirer han med Erling Braut Haaland.