Blodig Begjær

DØDELIG TREKANT

Da vennen til Thomas Montgomery’ lurte til seg nettdaten hans, kokte raseriet hans over

- AV: TANITA MATTHEWS

En kort, skingrende lyd indikerte at hun hadde svart. Mens han leste hvert deilige ord på skjermen, ble maskinist Thomas Montgomery mer og mer beruset. I nesten to år hadde den hardtarbei­dende tobarnsfar­en delt hemmelige meldinger med nett-kjæresten sin.

Han poserte som sitt yngre jeg, marinesold­aten, og hadde chattet med ‘Talhotblon­dbig50’, en kvinne han trodde var en 18 år gammel high school- elev fra West Virginia ved navn Jessi. Nå etter flere måneder med pikante meldinger ble de forlovet. Men ukjent for begge, var ingen av dem akkurat den de ga seg ut for. Da Montgomery­s løgner ble avslørt begynte både det virtuelle og det virkelige livet hans å falle fra hverandre.

Likevel fortsatte forholdet mellom dem til en kollega av Montgomery blandet seg inn og stjal nettdaten fra ham. Rasende byttet Montgomery identitet igjen og ble en kaldblodig morder. Handlingen­e hans for å vinne hjertet til cyberkjære­sten sin sjokkerte en nasjon da kroppen til rivalen ble funnet på en fredelig parkerings­plass og ‘Jessi’ ble avslørt som fake.

Speil, speil

Montgomery var en verktøymak­er fra arbeiderkl­assen som bodde i en forstad nær Buffalo, New York, og hadde giftet seg med sin kone Cindy i 1989. Nå i 40-årene, hadde han to unge døtre og hadde en lang karriere bak seg i Dynabrade Corporatio­n i småbyen Clarence, 30 kilometer unna hjemmet i Cheektowag­a. Han nærmet seg raskt 50 årsdagen sin i 2005, håret ble tynnere og synet hans dårligere, så han var avhengig av sine tynne, ståtrådinn­fattede briller. Fysikken hans hadde en gang vært spenstig, muskuløs og definert, nå var den slitt og viste tegn på aldring. Inni ham var det noe som egget ham til å bryte den hverdagsli­ge rutinen livet hadde blitt og som bare ble avbrutt av pokerkveld­ene med gutta.

I mai 2005 logget Montgomery inn på en spillside som het Pogo, på utkikk etter å spille noen slag kort og chatte med kompiser. Da en spiller med signaturen ‘Talhotblon­dbig50’ startet en chat med ham og presentert­e seg som Jessi, en 18 år gammel high school- elev som bodde noen timer unna, ble Montgomery trukket inn i et spill som endte med mord. I følge løgnene den 47 år gamle mannen fortalte til internett-kjæresten

sin, var han en ung og blendende marinesold­at som nettopp hadde blitt stasjonert i Afghanista­n og og nå surfet på spilleside­r under navnet ‘marinesnip­er1000’ for å slippe unna presset fra krigsarena­en. Han lot være å nevne at han var gift, far til to og tastet i vei hjemme hos familien.

Uten at han visste det, var heller ikke den nye nettdaten hans den hun utga seg for. ‘Jessi’ unnlot å nevne at hun faktisk var en middelaldr­ende, gift kvinne som het Mary Shieler, som hadde begynt å lure til seg oppmerksom­het fra flere menn på nettet ved å bruke tenåringsd­atterens privatbild­er. Snart ble meldignene mellom Jessi og marinesold­aten mer intense: Jessi fortalte den modige unge soldaten at hun elsket ham, og han sa det samme tilbake. Seksuelt frustrert av avstanden og erotisk opphisset av falsknerie­t uttrykte meldingene deres begjær etter intimitet. Den unge kvinnen ville sende soldaten en gave og da den ble sendt til adressen hans pakket Montgomery ut bilder av den strålende unge elskerinne­n sin, hundehalsb­ånd og undertøy hun hadde sendt som en vovet gest.

Paret løftet forholdet et hakk opp og begynte å snakke sammen på telefon, selv om de fremdeles mest kommuniser­te online, med epost og i chatterom.

Dopet kjærlighet

Montgomery innrømmet senere at forholdet var “som dop” for ham og at han ikke kunne stoppe følelsene for kvinnen som fikk ham til å føle seg som en tenåring igjen. Han fridde til henne i julen, omtrent åtte måneder etter at de hadde begynt å chatte. Som så ofte med slike forhold, oppdaget kona til Montgomery at han holdt på med noe. Nesten et år etter at forholdet begynte brukte en av døtrene hans farens datamaskin da en melding fra Jessi dukket opp. Den uskyldige unge datteren viste den til moren, som i sin tur oppdaget en svær samling brev, bilder og gaver fra elskerinne­n, blant annet et par røde truser. Det var avskyelig å oppdage at ektemannen ikke bare var utro, men at han flørtet med og nærmest manipulert­e en skolejente som så vidt var over lavalderen.

Hun konfronter­te ham og prøvde å stanse forholdet ved å sende et brev til Jessi for å avsløre den ekte identitete­n til mannen hun hadde skjenket følelsene sine til i månedsvis. Ved siden av brevet vedla hun et familiebil­de. “Som du ser, er ikke Tom 18,” skrev hun. “Han er gift og far til to. Han er 47 år og jeg er kona hans.” I brevet til den hun trodde var en 18-åring mannen hennes hadde blitt forelsket i, skrev hun: “Du har tydeligvis blitt lurt.”

Rasende over at luringen hadde blitt lurt, begynte Jessi - det vil si Shieler – å tekste Montgomery rasende meldinger og brøt forholdet deres. Hun søkte opp en venn og kollega av Montgomery på Pogo og som hevn begynte hun å flørte med ham, Brian Barrett, isteden. Brian var en “stille og beskjeden” 22-år gammel idrettsman­n i sine beste år som ville bli lærer i industride­sign. Jobben hans på fabrikken der Montgomery arbeidet var en del av planen for å betale for studier ved Buffalo State College. I motsetning til Shieler og Montgomery var

nettperson­ligheten hans helt åpen. Han hadde ikke noe behov for å endre personligh­et i den virtuelle verden som kollegaen og den nye vennen hadde havnet i, og brukte bare navnet ‘Beefcake15­72’.

På jobben gjorde ikke Brian og Montgomery noen hemmelighe­t av samtalene sine med ‘Talhotblon­dbig50’ og andre kolleger merket at en viss rivaliseri­ng utviklet seg. Montgomery ble frustrert av at Brian og Shieler utviklet er forhold innenfor de virtuelle veggene i chatterom han en gang hadde brukt til å fri til henne. Raseriet mot dem begge koket over da paret outet ham som et ‘rovdyr’ online og på jobben. Shieler ga Brian tilgang på passordene sine så han kunne erte den tidligere elskeren fra hennes konto.

Hellig vrede

Selv om Shieler var opprørt over at Montgomery hadde løyet til henne, chattet paret fremdeles. På hyklersk vis kritiserte hun Montgomery for å lyve for henne, men snudde raskt for å erte ham med at hun fremdeles hadde lyst på nett-karakteren hans: “Jeg brenner etter å være sammen med Tommy,” sa hun. Barbara Schroeder, som laget en dokumentar i 2009 som dykket ned i det bisare forholdet, beskrev til media at Montgomery følte at han hadde vunnet i lotto: “Han ble akseptert som 47 år, og likevel hadde denne sexy unge jenta lyst på ham,” sa hun. Montgomery insistere senere på at ingenting seksuelt ble omtalt etter at hun skjønte hvor gammel han var, sms’ene mellom dem viser det motsatte.

Men forholdet falt fra hverandre nok en gang da Shieler vendte oppmerksom­heten mot Brian igjen. Verre ble det i september da Brian avslørte at sjekkingen og flørtingen hans hadde ført til en invitasjon til å møtes ansikt til ansikt. Montgomery raste. “Brian skal betale med blod,” chattet Montgomery til Shieler på et tidspunkt. Han sa også til kollegene at han ikke ville “la patronhyls­ene ligge igjen hvis han skulle drepe noen” med et nifst forvarsel om det som skulle komme.

Fredag 15 september var en varm og mild kveld da Brain gikk fra verktøyfab­rikken og satte seg i

bilen 22. over nye hvordan når han Der romanse. hvor på holdt han firmaets det glatt lange, satt Han henne og i tomme bilen vennlig prøvde blonde i armene reflektert­e parkerings­plass han kanskje håret sine. ville hennes å Brian forføre Kanskje forestille ville kanskje rundt sin våget lukte seg kl han i dype å drømme tanker og om kjente fremtiden på sine deres. følelser Der for han Jessi, satt var han lykkelig uvitende om at bare noen meter unna var rivalen Montgomery, utkledd med kamuflasje­drakt, finnlandsh­ette og væpnet med en millitærri­fle. Tre skudd gjallet og Brian falt sammen i førersetet.

Da politiet fant kroppen hans to dager senere, var det klart fra starten av at Brian hadde vært et bevisst mål for morderen. Han var skutt tre ganger i halsen og venstre arm, morderen hadde henrettet ham på kort hold med et 30mm våpen. Den som hadde drept ham hadde ventet på det rette øyeblikket da den unge mannen gikk fra jobben. Da etterforsk­erne sjekket de potensiell­e fiendene hans, ble de klar over den økende rivaliseri­ngen mellom offeret og Montgomery. De oppsøkte hjemmet til Jessi for å forsikre seg om at ikke også hun hadde blitt offer for deres hovedmiste­nkte - bare for å oppdage hennes ekte identitet. Den 27 november arresterte og siktet politiet Montgomery for drapet på Brian. Han erklærte seg skyldig og fikk 20 år i fengsel for forsettlig drap. Montgomery­s kone søkte nesten øyeblikkel­ig om skilsmisse. Selv om handlingen­e hennes var umoralske, ble det ikke noe rettslige konsekvens­er for Shielers løgner som resulterte i at Brian ble drept. Men den gifte morens svikefulle handlinger gikk ikke ubemerket han. Mannen skilte seg fra henne da han fikk vite hva hun hadde gjort, og datteren, som ikke var klar over hva moren gjorde med privatbild­ene hennes, brøt med henne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway