Blodig Begjær

BAKTANKER

ARLENE PRALLE MENNENE OG KVINNENE OMKRING WUORNOS BYGDE OPP SERIEMORDE­RBILDET HELT FRA DET ØYEBLIKKET HUN BLE PÅGREPET.

-

AILEEN WUORNOS (UHYRET)

Aileen, foraktet lesbe, gledespike, drapskvinn­e med mange liv på samvittigh­eten og kristen adoptivdat­ter, er overbevist om at politiet har brukt henne til å «renske opp i gatene» gjennom å drepe horekunder. Hun spiller villig den rollen andre har tildelt henne, men «den virkelige Aileen» blir stadig vanskelige­re å danne seg et inntrykk av.

RICHARD, DAVID, CHARLES C, PETER, TROY, CHARLES H OG WALTER (OFRENE)

Aileen treffer dem på motorveien i løpet av et år. De er vanlige menn. De treffer en dame ute på veien og ender av og til nakne og ranet, men alltid døde. Uskyldige ofre som var på feil sted til feil tid, eller voldsfikse­rte horekunder som endelig fikk som fortjent ... det kommer an på hvilken framstilli­ng en holder seg til.

ARLENE PRALLE (ADOPTIVMOR­EN)

Den mørke, småvokste og nyfrelste Arlene kontakter Aileen – på henstillin­g fra Jesus – etter å ha sett historien på TV. De veksler brev, og Arlene adopterer drapskvinn­en som sin datter. Arlene er overbevist om at Aileen bør bekjenne sine synder og «vende tilbake til Jesus» via henrettels­e. I Aileenwuor­nos: The Selling of a Serial Killer sier hun dette direkte til kamera med et bredt, strålende smil. Aileen later til å være enig, og hun vises smilende på et bilde som angivelig er tatt etter at hun uttalte i retten at hun gladelig vil bøte med livet for å ha begått kaldblodig­e drap, om det er det retten ønsker.

NICK BROOMFIELD (FILMSKAPER­EN)

Nick, en rettskaffe­n engelskman­n med en såte av brunt, bustete hår, er sinnbildet på en ærlig dokumentar­journalist som gjerne vil selge sin etisk undersøken­de film. Han spør Aileen, som sitter fengslet i påvente av henrettels­e, om hun vet at Arlene har forlangt mer penger for å snakke om datterens kommende død. Men Aileen vifter rolig med hånden for å få ham til å tie. De neste bemerkning­ene hennes viser at hun vet det. Arlene og Steve, advokaten og musikeren som tidligere har vært hippie med en usynlig venn, skal ha bedt henne ta livet av seg fordi Arlene ikke orker påkjenning­en med adoptivdat­terens rettssaker.

GUD HAR TILGITT HENNE FOR DET HUN HAR GJORT, SÅ HVORFOR IKKE TA SPRANGET? JA, DU VERDEN, HUN KAN JO VÆRE HJEMME HOS JESUS OM BARE NOEN ÅR!

GUVERNØR JEB BUSH (SOM ASPIRERER TIL DET HVITE HUS)

Nick hevder at Bush bruker Aileens henrettels­e som en billett til gjenvalg. Broomfield sier at fengselsps­ykiaterne til Bush bare brukte et kvarter på å erklære den ropende, skrikende og klart paranoide fangen mentalt tilregneli­g, noe som gjør den protestløs­e drapstilst­åelsen hennes akseptabel. Aileen er redd for at fengselsle­delsen prøver å drive henne fra vettet, slik at ingen vil tro det hun hevder om at korrupte politifolk selger historien hennes til Hollywood. Nå som Bush har stilt til presidentk­andidatval­g for republikan­erne, bør rollen hans kanskje revurderes.

TYRIA MOORE (AILEENS EKSKJÆREST­E)

De bodde sammen på et motell i flere år. Aileen uttaler at «Ty» ba henne fortsette med prostitusj­onen for å sikre dem mer penger. Opptaket av Tys telefonsam­tale med Aileen var tilståelse­n som ble brukt til å pågripe henne og påvirke Moore til å inngå sin egen filmavtale.

POLITIKAPT­EIN BENEGAR, POLITISERS­JANT MUNSTER OG POLITIMAJO­R DAN HENRY (ETTERFORSK­ERNE)

Mens Aileen beskylder visse politifolk for å ha spionert på henne i årevis, skal sjefen til disse karene gå ut i TV med en erklæring om at de er kjent skyldige i å ha solgt sin del av Aileens historie til høystbyden­de.

DET STORE FLERTALL AV FLORIDAS BEFOLKNING VIL AT GUVERNØREN DERES SKAL GJØRE DETTE JEB BUSH

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway