Blodig Begjær

TO HISTORIER, EN SAK

-

RETTSSAKEN BLE AVGJORT BASERT PÅ OSCARS BESKRIVELS­E AV HENDELSENE DEN NATTEN OG AKTORATETS MOTFORESTI­LLINGER

PISTORIUS 1

Oscar hevdet at han og Reeva spiste middag mellom 19.10 og 20. De gikk inn på soverommet og sovnet ca 22. Han låste soveromsdø­ren og plasserte cricketkøl­len mellom et skap og døren.

2

Oscar fortalte retten at han våknet i de små timer og at Reeva også var våken. Rommet var varmt og han husket at hun sa:”får du ikke sove, baby?” Oscar nevnte ikke denne ekstra detaljen tidligere.

3

Oscar sto opp for å hente viftene på balkongen utenfor skyvedøren, og tok dem inn i rommet. Da han skulle legge seg igjen hørte han baderomsvi­nduet åpne seg og trodde noen prøvde å bryte seg inn.

4

Pistorius tok opp sin 9mm Parabellum fra under sengen og gikk til badet i mørket. Da han skulle til å gå inn i gangen til badet, hevder han at han hvisket til Reeva “Gå ned og ring politiet.”

5

Da hun ikke svarte, begynte Oscar å skrike at hun skulle ringe politiet. “Før jeg visste ordet av det hadde jeg fyrt av fire skudd mot døren ... det ringte i ørene,” sa han i retten. Han fortsatt å skrike at Reeva skulle ringe politet.

6

Oscar gikk tilbake til soverommet og begynte å snakke med Reeva om en inntrenger. Han hevder at det ringte i ørene på grunn av skuddene. Han la hånden på sengen der Reeva skulle ha sovet. “Jeg tror det var der, M’lady, at ... at det gikk opp for meg at det kunne vært Reeva som var på badet eller toalettet.”

AKTORATET 1

Aktoratet hevder at Reeva var våken rundt kl. 01 eller tidligere, som følge av at obduskjons­rapportens detaljer om maten som ble funnet i magen hennes, som ble beskrevet som en “suppe av grønne, oransje og røde biter” – grønnsaker.

2

Kl. 01.56 var Estelle van der Merwe lysvåken. Hun hadde søvnproble­mer. Estelle erklærte at hun hørte en kvinne skrike, som i en krangel. En time senere ble hun vekket igjen. Denne gangen av lyden av skudd.

3

Rett etter kl. 03 ble Michelle Burger vekket av det hun beskrev som et hjerteskjæ­rende skrik. Det kom fra en kvinne. Carl, mannen hennes, hørte det også. Hjemmet deres er 177 meter fra Oscar Pistorius sitt hus. Fire skudd smalt.

4

Pistorius hadde til hensikt å drepe Reeva da rasieriet overmannet ham. De belyste flere motsetning­er i historien hans. “Din versjon er så usannsynli­g at ingen noensinne ville trodd den,” oppsummert­e aktor Gerrie Nel.

Hvite sør-afrikanere fra en sosio-økonomisk priviliger­t klasse har begynt å bo i inngjerded­e boligstrøk med tunge sikkerhets­systemer og vakter hele døgnet. Selv her sover mange med våpen i nærheten og lurer på om de som skal ta vare på dem – vaktene– i hemmelighe­t planlegger å rane dem. Reelle problemer og paranoia har blandet seg i et land på 38 millioner. Over 1.8 millioner har våpenlisen­s.

Dexter Azzie fortalte i en dokumentar på BBC om den gangen hans venn Pistorius sovnet på sofaen mens han så en krigsfilm. Da han våknet til lyden av skudd, fløy Oscar opp og løp ut av rommet. En annen gang, da Oscar sov over i Azzies hus, reagerte han på et høyt smell med å gripe sin 9mm og løpe til vennen.

12. november 2012 tweetet Pistorius: “Ingenting som å komme hjem og høre vaskemaski­nen gå og tro det er en inntrenger og så gå inn i full kampmodus i lintøyskap­et.“

HAN SKJØT FOR Å DREPE PISTORIUS VIRKET OFTE LETTSKREMT OG HADDE SNAKKET OM SIN FRYKT FOR INNTRENGER­E

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway