Blodig Begjær

« JEG VIL HA DET GØY. DU SKAL SØRGE FOR AT JEG FÅR DET GØY. »

HEREFORD, england 2,. April 2013

-

Iet øyeblikks forfengeli­ghet midt i en voldsom drapsorgie poserer 31 år gamle Joanna Dennehy med en grusom, prydet kniv. Det var ikke denne kniven hun brukte da hun stakk eiendomsut­vikleren Kevin Lee til døde 29. mars 2013 og dumpet liket i nærheten av Newborough. Eller romkamerat­ene Lukasz Slaboszews­ki og John Chapman – likene av dem ble funnet dagen etter at dette makabre bildet ble tatt. Slaboszwek­si var dumpet i søppeldunk..

Bildet ble først vist under rettssaken i januar 2014. Det var tatt i leilighete­n til en venn i Hereford, og vitnet Mark Lloyd beskrev at hun møtte ham med: «Hei Mark, jeg er en morder.» Hun innrømmet muntert: «Jeg har drept tre mennesker. Gary hjalp meg med å bli kvitt dem, og jeg vil drepe flere.»

Bildet var ett i en serie like makabre bilder og virker spesielt illevarsle­nde når man kjenner omstendigh­etene. Etter at det ble tatt, snudde hun seg mot sin medskyldig­e, 47 år gamle Gary Stretch, som av advokaten sin ble beskrevet som en «nikkende hund», og sa innsmigren­de: «Jeg vil ha det gøy. Du skal sørge for at jeg får det gøy.»

Og det gjorde han. Alle motforesti­llinger var borte. Ingen flere lik skulle dumpes i avslidelig­gende grøfter. Nå kjørte Dennehy rundt helt åpenlyst og lette etter ofre fra passasjers­etet i Stretch’ Vauxhall Astra.

64 år gamle Robin Bereza var det første offeret, og Dennehy hoppet ut av bilen og overfalt den pensjonert­e brannmanne­n da han var ute og luften hunden.

Ni minutter senere ble 56 år gamle John Rogers, som også var ute med hunden, påført mer enn 30 knivstikk i en hektisk «knivorgie». Hun tok den livredde hunden med seg og holdt den fast i fanget sitt mens den skalv av frykt.

«Se på bestevenne­n min», pludret hun. «Han er så søt.»

Bereza og Rogers overlevde begge angrepene og ble fløyet til sykehus, men Rogers døde i november samme år.

Stretch ble dømt til livsvarig fengsel, med en minstetid på 19 år for to drapsforsø­k. Dennehy, som lo åpenlyst av dommerens beskrivels­e av hennes «fylleondsk­ap», fikk livstid uten mulighet for prøveløsla­telse. Hun er en av bare tre kvinner i det britiske fengselssy­stemet uten mulighet for løslatelse. De to andre? Rose West og Myra Hindley.

JOHANNA DENNEHY ER SADISTISK OG HJERTELØS.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway