Blodig Begjær

DE ANDRE KVINNENE I EDWARDS LIV

-

LADY ROSEMARY LEVESON-GOWER

Edward møtte Lady Rosemary Leveson-gower under 1. verdenskri­g da hun jobbet som sykepleier i Frankrike. Han så hennes kjærlige behandling av soldater og forelsket seg, men faren nektet dem å gifte seg. Hun giftet seg to år senere og ble drept i en flyulykke i 1930. Edward tilga aldri faren og de senere forholdene hans var alltid med gifte eller skilte kvinner.

FREDA DUDLEY WARD

Edward ble hodestups forelsket i Freda Dudley Ward, en gift kvinne, i 1918 og slo opp med Maggie av på grunn av henne. Freda var Edwards elskerinne i ytterliger­e 16 år og var en av hans nærmeste betrodde. Froholdet tok endelig slutt da han traff Wallis Simpson i 1934.

GREVINNE THELMA FURNESS

Edwards forhold til grevinne Thelma Furnesss, en skilt amerikaner, begynte i 1930 og hun ble ofte sett ved hans side. Det var Thelma som introduser­te ham for sin venninne, den nå beryktede Wallis Simpson, som skulle overta Thelmas plass i prinsens hjerte i 1934.

WALLIS SIMPSON

Edward møtte Wallis i 1934 og ble straks betatt. Fast bestemt på å gifte seg med henne abdiserte han fra tronen da det ble klart at forholdet ikke ville bli akseptert om han var konge. De giftet seg i Frankrike i 1937 og holdt sammen til hans død i 1972.

VED SIDEN AV MAGGIE HADDE EDWARD MANGE ROMANTISKE FORHOLD I UNGDOMMEN SOM GA HAM RYKTET SOM ‘PLAYBOY-PRINSEN’.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway