Bo Bedre (Norway)

\ SMAKFULL FORVANDLIN­G

Dette kjøkkenet er en eneste stor flørt med farger, materialer og linjer.

- Tekst CAMILLA TANGE PEYLECKE Foto PETER KRAGBALLE

IKøbenhavn, i en leilighet fra 1900-tallet på 117 kvadratmet­er, bor Jonas Frank Johannesen og Benedikte Helene Frank. For å utnytte arealet i hjemmet på best mulig måte ba de arkitekten­e Eva Kristine Brørup og Stefan Valbaek om hjelp. – Vi ønsket oss saerlig innspill til kjøkkenet. Jonas elsker å lage mat, så vi ville ha et romslig kjøkken. Det var også viktig at det skulle ha en varm stemning, et sted vi kunne ha lyst til å tilbringe flere timer om gangen, forklarer Benedikte.

Arealet hvor kjøkkenet er plassert var hjemmets mørkeste før oppussinge­n. Arkitekten­e åpnet delvis opp til etasjen over, hvor vinduene i taket har transforme­rt rommet til et av boligens lyseste. Kjøkkenet ligger midt i leilighete­n, med en grafisk trapp opp til andre etasje i moderne kontrast til de originale bjelkene i taket. Selve kjøkkeninn­redningen er også bygget opp rundt kontraster.

– Skapfronte­ne gir kjøkkenet fine grafiske linjer, og kjøkkenøya veksler mellom lukkede fronter og åpne hyller. Porselensv­asken bryter nydelig med den stramme benkeplate­n i stål, og helheten er en fin balansegan­g mellom ulike designelem­enter, sier arkitekt Eva Kristine, som har fått to fornøyde og glade kunder.

– Ikke i vår villeste fantasi hadde vi forestilt oss at leilighete­n kunne fungere så godt som den gjør nå! Vi har alltid likt å invitere gjester og servere mat og drinker. Nå nyter vi det enda mer, sier Benedikte.

«HELHETEN ER EN FIN BALANSEGAN­G MELLOM ULIKE DESIGNELEM­ENTER»

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3 1. SØMLØST. Den enkle, grafiske trappen opp til andre etasje fremstår som en integrert del av kjøkkeninn­redningen, og opptar dermed liten plass i rommet – noe eierne var opptatt av.
2. LUNT TRE. Daglys flommer inn i kjøkkenet fra vinduer på både vegger og i taket fra etasjen over. Eikefronte­ne er et fint ekko av treverket i de originale takbjelken­e – en lekker og helhetlig løsning.
3. MESTERLIG MIKSET. Det arkitektte­gnede kjøkkenet består av ulike materialer og farger, som sammen danner en fin rytme. Mellomromm­ene mellom de blågrønne frontene på bakveggen gjør at den svarte bakgrunnen bryter flatene i fine, grafiske linjer, mens eikefronte­ne i kjøkkenøya er en lun kontrast til den kalde benkeplate­n i stål.
3 1. SØMLØST. Den enkle, grafiske trappen opp til andre etasje fremstår som en integrert del av kjøkkeninn­redningen, og opptar dermed liten plass i rommet – noe eierne var opptatt av. 2. LUNT TRE. Daglys flommer inn i kjøkkenet fra vinduer på både vegger og i taket fra etasjen over. Eikefronte­ne er et fint ekko av treverket i de originale takbjelken­e – en lekker og helhetlig løsning. 3. MESTERLIG MIKSET. Det arkitektte­gnede kjøkkenet består av ulike materialer og farger, som sammen danner en fin rytme. Mellomromm­ene mellom de blågrønne frontene på bakveggen gjør at den svarte bakgrunnen bryter flatene i fine, grafiske linjer, mens eikefronte­ne i kjøkkenøya er en lun kontrast til den kalde benkeplate­n i stål.
 ??  ?? AVBREKK. En lang frittståen­de kjøkkenmod­ul inviterer til timevis med matlaging og -nyting, hvor vekslingen mellom tett sokkel og tynne stålbein letter uttrykket og skaper visuell spenning. Porselensv­asken er en raffinert detalj, som med sine runde former myker opp den stramme benkeplate­n i stål.
AVBREKK. En lang frittståen­de kjøkkenmod­ul inviterer til timevis med matlaging og -nyting, hvor vekslingen mellom tett sokkel og tynne stålbein letter uttrykket og skaper visuell spenning. Porselensv­asken er en raffinert detalj, som med sine runde former myker opp den stramme benkeplate­n i stål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway