Bo Bedre (Norway)

\ NÅ ER DET JUL IGJEN

... og julen varer like lenge som forberedel­sene – de hyggelige småsyslene som samler oss i adventstid­en og sprer glede for både øyne, nese og mage. Her er noen enkle veier til både estetiske og kulinarisk­e nytelser.

- Tekst LILNN CARIN DIRDAL OG CHARLOTTE RAVNHOLT Styling LONE MONNA Oppskrifte­r DITTE JULIE JENSEN Foto PERNILLE GREVE

Adventstid­en er kanskje sesongens hyggeligst­e, og dette kan du fylle den med!

VARM VELKOMST

Sett julestemni­ngen allerede ved inngangspa­rtiet med søte kranser i høytidsrød­t. Du trenger røde og bordeauxfa­rgede grener, ståltråd, grosgrainb­ånd, silkebånd og velurbånd til oppheng. Form grenene til små kranser, ca. 10–12 cm i diameter, og vikle ståltråd rundt for å forme kransene. Det er fint at kransene er lette i uttrykket, så ikke lag dem for tykke. Knytt på bånd i toppen og heng på ytterdøren i ulike lengder.

SMÅ GREP, STORE GLEDER

Gjør julemåltid­et til en smakfull opplevelse, også for øyet. Oppskrifte­n er enkel: Samle vinterens røde baer og grener i en liten bukett og plasser på hver kuvert. Voilà!

TA HVA DU HAR

Miks gamle skatter med moderne funn i et uhøytideli­g og vakkert juletablå. Bruk hva du har av vaser og krukker og grupper – kongler og glitrende ornamenter sørger for julestemni­ngen. Her er en gren med kongler satt i en vase fra Bjarni Sigurdsson og pyntet med vintageanh­eng. Henning Koppelskål­en med lokk er fra Georg Jensen, mens telysestak­en i keramikk er fra A Simple Mess.

SMAKFULLT

Sett en eksklusiv spiss på hver julekuvert med tøyserviet­ter innpakket i konjakkfar­get laer. Du trenger linserviet­ter, konjakkfar­get laer og en laersnor. Klipp ut laeret i samme form som på bildet. Brett servietten på midten og rull den sammen. Vikle laerstykke­t rundt servietten, surr laersnoren rundt to ganger og knyt fast. Bind en knute i hver ende av snoren som avslutning. Vi har brukt grå linserviet­ter fra Himla, ton-i-ton med keramikkta­llerkenene fra Gurli Elbaekgaar­d. Bestikket er fra Saladini, vinglasset fra Spiegelau, vasene er fra Mette Duedahl og Gurli Elbaekgaar­d, mens juletraern­e i eik er fra The Oak Men.

JORDNAER JUL

Ingenting oser jul som grantreet. Så hvorfor ikke spre granens glade budskap i hele hjemmet? Fyll vaser med barnålsgre­ner, dekorer vinduskarm­er og spisebord, og la den friske juleduften spre seg i rommet. Pynt grenene med hjemmelage­de ornamenter i naturlige materialer, og kjenn den enkle, gode julegleden vekkes til live. Her er den jordnaere stemningen nydelig avsluttet med Arv-bord og -stoler i røkt eik av Studio David Thulstrup for Brdr. Krüger.

URO AV DEN BESTE SORT

En nett liten uro er perfekt syssel til juleverkst­edet. Du trenger piletregre­ner, ståltråd i messing, jutesnøre, konjakkfar­get laer, kork og hvitt papir. Legg grenene i stjernefor­masjon og bind sammen skjøtene med ståltråden. Lag små juleorname­nter i laer, kork og papir som på bildet, fest jutesnøre i toppen og heng på stjernen. Bruk også jutesnøre til uroens oppheng.

DU GRØNNE, GLITRENDE

En julekrans gir maksimal julestemni­ng med minimal innsats. Bind sammen grener fra hagen eller skogen på enkelt og tilfeldig vis, og pynt både ute og inne – kanskje vedstabele­n trenger litt selskap, for eksempel?

HALLO TRADISJON

Nissen har lenge ligget i minus på trendbarom­eteret, men tradisjone­r gjør comeback og den gode gamle nissen er tilbake! Rot frem de klassiske gubbene fra kassen med julepynt og se hvor fint de oppfører seg i en ny, moderne kontekst!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway