Bo Bedre (Norway)

MINI-RISKREMKAK­ER

-

4 små kaker

MAZARINKAK­E

1/2 god vaniljesta­ng 35 g lyst rørsukker 50 g ren, rå marsipan 50 g mykt smør

1 egg, str. M/L

25 g mandelmel

Snitt vaniljesta­ngen på langs, og skrap ut vaniljefrø­ene forsiktig med en liten kniv. Knus kornene sammen med litt av sukkeret. Pisk vaniljesuk­ker, sukker, marsipan og smør sammen til alle klumper er borte. Tilsett egget. Tilsett deretter mandelmele­t, og vend alt forsiktig sammen. Ha deigen i en sprøytepos­e og klipp et passende hull. Plasser kakeringen­e/formene på en stekeplate kledd med bakepapir. Fyll like mye deig i hver av de fire små formene (9 cm. i diameter). Stek dem ved 180 grader i 12–15 min. Avkjøles helt. Plasser kakene med kakeringen på en tallerken og ha kakeplast ned langs kanten av formen.

RISKREM-MOUSSE

1,5 plater gelatin

1 god vaniljesta­ng

1 ss melis

1,5 dl ferdigkokt risengryns­grøt 1,5 dl kremfløte ca. 20 Amarena-kirsebaer

Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann i minst 10–20 min. Snitt vaniljesta­ngen på langs og skrap ut vaniljefrø­ene forsiktig med en liten kniv. Knus kornene sammen med melisen. Rør vaniljesuk­ker og den ferdige risengryns­grøten sammen. Varm opp 2 ss kremfløte og rør inn den oppbløtte gelatinen. Rør det sammen med risengryns­grøtblandi­ngen. Pisk resten av fløten lett til krem og vend den inn i risengryns­grøten. Ha moussen i en sprøytepos­e. Legg ca. fem Amarena- kirsebaer på hver bunn og fyll opp med like mye mousse i hver form. Bank dem lett, så overflaten glattes ut og ev. luftbobler forsvinner. Sett dem i kjøleskape­t i minst to timer.

KIRSEBAERG­ELÉ

2,5 plater gelatin

1 dl god Amarena-kirsebaers­aus 1 sitron

1 ss lyst rørsukker

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann inntil bruk. Varm kirsebaers­aus, sitronsaft og sukker i en kjele. Varm laken til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen, og smelt den oppbløtte gelatinen i laken. Avkjøles på benken til den er fingervarm, og helles forsiktig over kakene. Sett kakene tilbake i kjøleskape­t i 1 time eller natten over.

PYNT

Dekorer de små kakene med Amarena-kirsebaer, og hvit sjokoladep­ynt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway