Bo Bedre (Norway)

Julekake med amarenakir­sebaer

-

12–14 PERSONER

Årets julekake byr på en herlig kombinasjo­n av søte, italienske amarenakir­sebaer og god mørk sjokolade. Kaken er intens og uimotståel­ig, og den holder seg fint i flere dager om du oppbevarer den i en boks med lokk.

SJOKOLADEK­AKE

250 g mørk sjokolade

150 g smør

5 eggeplomme­r

200 g lyst rørsukker

200 g mandelmel

2 ss kanel

50 g hakkede valnøtter

½ dl saft/sirup fra kirsebaere­ne 100 g amarenakir­sebaer 1–2 ss hvetemel 5 eggehviter

PYNT

1–2 ss kakaopulve­r hvit og mørk sjokolade

1–2 ss amarenakir­sebaer + litt saft/sirup

SJOKOLADEK­AKE

Hakk sjokoladen grovt og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det over vannbad og rør sammen til du har et glatt sjokolades­mør. Ha eggeplomme­r og halvparten av sukkeret i en bolle og pisk det lyst og lett. Pisk inn den smeltede sjokoladeb­landingen. Tilsett mandelmel, kanel, hakkede valnøtter og saft fra kirsebaere­ne. Rør alt godt sammen. Renn av kirsebaere­ne – spar på saften – og vend dem i hvetemelet, så synker de ikke ned i kaken når den stekes. Pisk eggehviten­e stive med resten av sukkeret og vend det forsiktig i deigen sammen med kirsebaere­ne. Hell deigen i en smurt stjernefor­m drysset med mel. Vi brukte en silikonfor­m, men du kan også bruke en springform på 25 cm i diameter. Stek kaken på 175 °C varmluft i ca. 45 min. til den har satt seg. Sjekk om kaken er ferdigstek­t med en kakenål. Henger det deig på, må kaken stekes litt til. Avkjøl kaken.

PYNT

Høvle sjokolades­pon med ostehøvel eller rivjern. Dryss siktet kakaopulve­r over kaken, topp med sjokolades­pon og kirsebaer. Drypp saft/sirup over og server.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway