Bo Bedre (Norway)

Safranjule­stjerner

-

14 STK. Safranjule­stjernene er rett og slett helt vidunderli­ge. De gjemmer på søt smørkrem og smaker jul … og mye mer. Nyt dem som de er eller med litt kaldt smør.

DEIG

½ pose safran

1 ss kokende vann

1 ½ dl melk

25 g gjaer

25 g smør

25 g sukker

1 egg

2 ts salt

2 ts kardemomme

1 ts vaniljesuk­ker

2 ss hakket sukat

2 ss tørkede tranebaer 50 g hakkede valnøtter ca. 350 g hvetemel

SMØRKREM

100 g smør

50 g lyst rørsukker 100 g revet marsipan 1 egg til pensling mandler til pynt

DEIG

Løs opp safranen i kokende vann. Varm melken den er lunken og smelt smøret i. Hell vaesken i en bolle og løs opp gjaeren. Tilsett safran, sukker, egg, salt, krydder, sukat, tranebaer og valnøtter. Elt hvetemelet inn i deigen, litt av gangen, til den er glatt og smidig. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 1 time. SMØRKREM

Rør sammen smør, sukker og revet marsipan til en jevn krem. Ha deigen ut på et meldrysset bord og kjevle den ut til et kvadrat. Smør smørkrem på deigen og brett den sammen i tre lag mot midten. Stikk ut stjerner og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

La dem heve i 15 min. Pensle med pisket egg og pynt med mandler. Stek stjernene på 200 °C i ca. 15 minutter, til de er gylne.

TIPS!

Deigen kan også formes til snurrer. Når deigen er brettet, skjaeres den i ca. 1 ½ cm tykke strimler. Vri dem og slå en knute på deigen så det blir til en snurr. Følg deretter samme fremgangsm­åte som for julestjern­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway