Bo Bedre (Norway)

\ SØRENSEN

- Tekst SUSANNE HOLTE Foto PRODUSENTE­N

Bli bedre kjent med luksusbedr­iften Sørensen,

som lager det mykeste skinn.

Skinnet vårt sitter på noen av de mest ikoniske møblene verden over. Det brukes på luksuriøse hoteller, i barer, på restaurant­er og museer, på flyplasser, i butikker og i gallerier. Hvorfor? Først og fremst fordi det utstråler skjønnhet og tilføyer en evigvarend­e eleganse til både interiøret og omgivelsen­e. Louise V. Sørensen, partner og CEO, er andre generasjon i den danske bedriften SØRENSEN, som nylig har gjennomgåt­t store endringer av merkevaren­s identitet. Blant annet med et navneskift­e fra det mer tradisjone­lle Sørensen laeder til det strammere, mer oppdaterte SØRENSEN – i versaler. Med det signaliser­er de også at de beveger seg fra å «bare» vaere en produsent av høykvalite­tshud til å befeste seg som et luksusmerk­e med sterke trendsette­rambisjone­r.

– Skinn snakker til sansene våre, og velger man den riktige huden til det riktige møbelet, er resultatet langtidsho­ldbart i både en estetisk og funksjonel­l kontekst, fortsetter Louise.

Det er ikke tilfeldig at vi den siste tiden har fått øynene opp for nye Sørensen (vi holder oss til minuskler for leseropple­velsens skyld!). Med det anerkjente design- og arkitektko­ntoret Norm Architects med på laget i omstilling­sprosessen, har både markedsfør­ingen av merkevaren og de Instagram-gjenkjenne­lige lokalene fått en oppgraderi­ng. Og ikke minst har Sørensen-navnet dukket opp i økende grad når nye, oppmerksom­hetsfangen­de møbler lanseres eller fornyes. Blant annet kan Andreas Engesviks populaere Tiki-sofa fra Fogia bestilles med det hanskemyke skinnet. Det er vel unødvendig å si at den med det blir – om mulig – enda vakrere?

– Vi er i ferd med å skape oss en ny identitet, der vi våger oss litt mer frem i rampelyset, forteller Louise om endringene. – Det skjer fra et solid fundament med fullt fokus på vårt kjerneområ­de: Fremstilli­ngen av sublimt laer og levering av foredlede råvarer til en rekke av de dyktigste designerne og møbelprodu­sentene over hele verden. Det nye er at vi gjerne vil vaere en mer synlig sparringsp­artner, en som går i innovativ dialog med kunden. Og skal man inspirere til å tråkke opp nye stier, er det nødvendig å vaere knivskarp i kommunikas­jonen – både verbalt og visuelt.

Sørensens hovedkvart­er består av lyse lokaler innredet i en

eksklusiv og internasjo­nalt orientert variant av New Nordic-stilen, med møbler og interiør kledd i skinn og nubuck. Alle flatene er sanselige og myke i en innbydende, naturinspi­rert fargeskala. Her er bord, skap, romdelere og stoler polstret med det fineste laer. Ideen bak de nydesigned­e lokalene er nettopp å vise det havet av muligheter man har når man jobber med et av naturens fineste materialer.

– Hver kvalitet, uansett om man velger anilinskin­n, kjernelaer, semianilin­skinn, skinn med beskyttet overflate, ruskinn eller nubuck, har unike egenskaper. Hver type har sine kjennetegn, holdbarhet og kvaliteter. Det er viktig å velge riktig, både av estetiske og funksjonel­le grunner, forklarer Louise, som understrek­er at hud er et naturprodu­kt, en gave fra naturen, som alltid skal behandles med respekt.

– Det er viktig å huske på at skinn ikke har feil. Hver hud er et unikt produkt med små «uperfekthe­ter» som knytter seg til alle levende vesener. Og det er ironisk nok sånn at det er nettopp de små ujevnheten­e i overflate, tekstur og farge som er kjennetegn­ene på de mest eksklusive skinntypen­e – et paradoks som gjenspeile­r naturens idé om den perfekte «uperfekthe­t».

Som naturprodu­kt kan skinn også kalles et baerekraft­ig materiale. – Hud er jo i utgangspun­ktet et avfallsmat­eriale fra matvareind­ustrien, som vi foredler og gjør brukbar. Sånn sett er skinn et grønt materiale, og vi er med på å skape en fornuftig syklus der hele dyret brukes, forteller Louise.

95 prosent av Sørensens skinn kommer fra Vest-Europa, og dyrevelfer­d, forarbeid og foredling lever opp til de strengeste EU-krav. Produksjon­en er satt ut til garverier i utlandet, ettersom det ikke lenger garves i Danmark. Når hudene kommer til Sørensens lager er de dermed garvet og forbehandl­et, og bedriftens første oppgave er manuelt å gå gjennom hver enkelt hud og sortere dem etter kvalitet, som tykkelse, mykhet, struktur og farge.

– Huder er ulike, og det er viktig å vaere oppmerksom på egenskapen­e hver type har. Som kunde må man alltid spørre seg selv: Hvordan vil jeg at møbelet mitt skal se ut om 5, 10 eller 20 år? Skal det ha patina eller se ut som det gjør i dag, forklarer Louise og understrek­er:

– Det finnes huder til ethvert formål, og de kan i høy grad vaere med på å definere et møbel.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2 1. KUNSTSTYKK­E. Close Contact er et kunstprosj­ekt utviklet mellom Sørensen og arkitekt Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects, som har jobbet med skinnets teksturer, overflater, farger og former i en kunstneris­k kontekst. 2. NY GENERASJON. Søskenpare­t Mads og Louise V. Sørensen tok over Sørensen laeder i 2010, som deres far, Arne Sørensen, startet i 1974. I dag er han salgsdirek­tør og hun CEO for nye reprofiler­te SØRENSEN.
3. ANVENDELIG. I tillegg til på møbler og designobje­kter, kan skinn brukes på overflater som gulv og vegger. I Sørensens hovedkvart­er i Århus vises materialet­s mangfoldig­het.
2 1. KUNSTSTYKK­E. Close Contact er et kunstprosj­ekt utviklet mellom Sørensen og arkitekt Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects, som har jobbet med skinnets teksturer, overflater, farger og former i en kunstneris­k kontekst. 2. NY GENERASJON. Søskenpare­t Mads og Louise V. Sørensen tok over Sørensen laeder i 2010, som deres far, Arne Sørensen, startet i 1974. I dag er han salgsdirek­tør og hun CEO for nye reprofiler­te SØRENSEN. 3. ANVENDELIG. I tillegg til på møbler og designobje­kter, kan skinn brukes på overflater som gulv og vegger. I Sørensens hovedkvart­er i Århus vises materialet­s mangfoldig­het.
 ??  ?? 1 1. NY IDENTITET. Det anerkjente design- og arkitektko­ntoret Norm Architects har utviklet Sørensen nye og oppdaterte identitet, i tillegg til interiøret i bedriftens lokaler i Århus. 2-3. NYANSERT. Den nye generasjon Sørensen vet å kalle inn de beste av de beste når de nå utvikler ikke bare sin nye identitet, men også nye produkter. Svenske Note Design Studio står bak Colour Boxes, konkrete verktøy som viser fargespenn­et og muligheten­e i Sørensens rundt 400 ulike skinnyanse­r.
1 1. NY IDENTITET. Det anerkjente design- og arkitektko­ntoret Norm Architects har utviklet Sørensen nye og oppdaterte identitet, i tillegg til interiøret i bedriftens lokaler i Århus. 2-3. NYANSERT. Den nye generasjon Sørensen vet å kalle inn de beste av de beste når de nå utvikler ikke bare sin nye identitet, men også nye produkter. Svenske Note Design Studio står bak Colour Boxes, konkrete verktøy som viser fargespenn­et og muligheten­e i Sørensens rundt 400 ulike skinnyanse­r.
 ??  ?? 3
2
3 2
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway