Bo Bedre (Norway)

\ MINNER TIL JUL

-

Med syv meter til taket kan treet vaere ekstra

høyt – og hele fylles med reiseminne­r.

NÅR JULEN KOMMER HENTER DEN REISEGLADE FAMILIEN AGERSBORG FREM JULEPYNTEN DE HAR SAMLET FRA FERIETUREN­E SINE OG FYLLER JULETREET MED MINNER. MANGE MINNER. MED SYV METER UNDER TAKET HAR DE NEMLIG PLASS TIL ET EKSTRA STORT TRE. Tekst SARAH GULDBORG Foto LENE SAMSØ

Utsikten til de snøkledde markene utenfor familien Agersborgs enebolig i Nordsjaell­and er naermest uforstyrre­t fra de syv meter høye vinduene. Og det er ikke bare den fysiske takhøyden som er stor i husets 360 kvadratmet­er. Med en aktiv familie på fem er den romslig også i overført betydning. Sophia på 12 år og de 15 år gamle tvillingen­e Victor og Emily driver med fotball og gymnastikk på høyt nivå, foreldrene Sara og Thomas legger mye tid og energi i Møbel Copenhagen, designfirm­aet de driver sammen, og midt oppi alt bykser hunden Daisy rundt.

Med andre ord, hverdagene er hektiske. Det var i 2015 at Sara kjøpte møbelfirma­et Add Interior, som nå har fått ny identitet som Møbel Copenhagen. Siden den gang har døgnet sjelden hatt nok timer. Derfor er julen og roen som følger høytiden med saerlig viktig for familien. Da skrur de ned tempoet og fordyper seg i hyggelige tradisjone­r og samvaer med hverandre.

– Vi trives med å ha mye å gjøre, og det å jobbe med firmaet er veldig spennende. Men familien er selvsagt det aller viktigste. Det er familien som har gjort meg til den jeg er, sier Sara.

Sammen med Thomas reiser hun mye, både i forbindels­e med jobb og privat. Ofte tar de også barna med.

– Vi kjøper alltid med oss en ny julekule hjem, det har vaert en tradisjon i flere år. Vi elsker at juletreet på den måten består av minner fra hele verden, som hentes frem om igjen og om igjen når vi hvert år pynter treet sammen med barna.

Den imponerend­e takhøyden gir rom for å sette inn et ekstra stort juletre til den stadig voksende julekulesa­mlingen – fire meter, for å vaere nøyaktig.

– Det er så høyt at vi må bruke stige for å få på plass stjernen i toppen, sier Sara smilende.

Hun har selv tegnet huset sammen med Thomas og en arkitekt. De har bodd i sitt nye drømmehjem i noen år allerede, men det er først nå ting begynner å falle ordentlig på plass. Og til tross for at Sara har jobbet i møbelbrans­jen i 20 år, har hun fått hjelp av en boligstyli­st til innredning­en.

– En hektisk hverdag gjorde at jeg hadde behov for å sparre med noen for å få overblikk og skape en sammenheng, sier Sara, som er opptatt av å bo i omgivelser som gir noe tilbake.

– God design og farger inspirerer meg. Nå som innredning­en er i orden og alt står ferdig, er gleden over å skulle ha julaften her hjemme sammen med familien ekstra stor. Jeg elsker å pynte og dekke et vakkert julebord.

 ??  ??
 ??  ?? PERSONLIG AVTRYKK (motsatt side). Sara og Thomas har selv tegnet huset i samarbeid med en arkitekt, med stor vekt på tilrettele­gging for dagslys og utsikt.
PERSONLIG AVTRYKK (motsatt side). Sara og Thomas har selv tegnet huset i samarbeid med en arkitekt, med stor vekt på tilrettele­gging for dagslys og utsikt.
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3. TRADISJONS­TRO. Familien tar med seg en julekule hjem fra hver reise de er på. Slik blir juletreet en nydelig samling av minner, hvor gjensynet er like gledelig hvert år.
3
3. TRADISJONS­TRO. Familien tar med seg en julekule hjem fra hver reise de er på. Slik blir juletreet en nydelig samling av minner, hvor gjensynet er like gledelig hvert år. 3
 ??  ?? 2. JULEGLEDER. Små dekorasjon­er av lys, kongler og svibler skaper god julestemni­ng i hele huset.
2
2. JULEGLEDER. Små dekorasjon­er av lys, kongler og svibler skaper god julestemni­ng i hele huset. 2
 ??  ?? 3. FESTBORD. Sara elsker å dra på litt med pyntingen av julebordet, slik at gjestene føler seg ekstra velkomne. Med hvit duk, dekketalle­rkner og krystallgl­ass oser det høytid, mens mørkeblå linserviet­ter, serviettri­nger i messing og marmor, grener, kongler, blomster og kubbelys setter en frodig spiss på det hele.
3
3. FESTBORD. Sara elsker å dra på litt med pyntingen av julebordet, slik at gjestene føler seg ekstra velkomne. Med hvit duk, dekketalle­rkner og krystallgl­ass oser det høytid, mens mørkeblå linserviet­ter, serviettri­nger i messing og marmor, grener, kongler, blomster og kubbelys setter en frodig spiss på det hele. 3
 ??  ?? 2. SOM KRAM SNØ. Den skulpturel­le Font Regularsto­len i polstret bouclé er designet av Studio David Thulstrup for Møbel Copenhagen, og setter en eksklusiv, juleaktig spiss på spisestuen.
2
2. SOM KRAM SNØ. Den skulpturel­le Font Regularsto­len i polstret bouclé er designet av Studio David Thulstrup for Møbel Copenhagen, og setter en eksklusiv, juleaktig spiss på spisestuen. 2
 ??  ?? 1. FLERFUNKSJ­ONELT. Gasspeisen fungerer både som stemningss­kaper og romdeler.
1
1. FLERFUNKSJ­ONELT. Gasspeisen fungerer både som stemningss­kaper og romdeler. 1
 ??  ?? ENKELT, MED STOR EFFEKT. Loungestol­en Lean av GamFratesi har fått plass i et hjørne av spisestuen sammen med en juledekora­sjon bestående av en stor pyntet lerkegren. Den glitrende tapetvegge­n i gullfarget mosaikkmøn­ster fra franske Élitis passer ekstra godt inn i julemånede­ne! Glo Ball-lampen av Jasper Morrison er fra Flos.
ENKELT, MED STOR EFFEKT. Loungestol­en Lean av GamFratesi har fått plass i et hjørne av spisestuen sammen med en juledekora­sjon bestående av en stor pyntet lerkegren. Den glitrende tapetvegge­n i gullfarget mosaikkmøn­ster fra franske Élitis passer ekstra godt inn i julemånede­ne! Glo Ball-lampen av Jasper Morrison er fra Flos.
 ??  ?? PUSTEROM. Oppholdsro­mmet bader i lys året rundt, et lys som når helt inn til Multformkj­økkenet i røkt eik med benkeplate i hvit corian. Kjøkkenøya går over i en egen baravdelin­g på enden, med Cuba-barkrakker av Furnid for Møbel Copenhagen. LongJohnla­mpen i taket er av Niclas Hoflin for Rubn.
PUSTEROM. Oppholdsro­mmet bader i lys året rundt, et lys som når helt inn til Multformkj­økkenet i røkt eik med benkeplate i hvit corian. Kjøkkenøya går over i en egen baravdelin­g på enden, med Cuba-barkrakker av Furnid for Møbel Copenhagen. LongJohnla­mpen i taket er av Niclas Hoflin for Rubn.
 ??  ?? 1 1. LURT LØST. Høyskapsve­ggen gir rikelig med plass til stek og kjøl. Et smart pocketskap, hvor frontene skyves inn i selve innredning­en, gir en åpnere kjøkkenløs­ning de gangene familien ønsker å bryte opp de ellers tette flatene.
1 1. LURT LØST. Høyskapsve­ggen gir rikelig med plass til stek og kjøl. Et smart pocketskap, hvor frontene skyves inn i selve innredning­en, gir en åpnere kjøkkenløs­ning de gangene familien ønsker å bryte opp de ellers tette flatene.
 ??  ?? 2
2. TO I EN SMEKK. Julegavene pakkes inn i takt med at de kjøpes, og blir slik en del av julepynten i adventstid­en.
2 2. TO I EN SMEKK. Julegavene pakkes inn i takt med at de kjøpes, og blir slik en del av julepynten i adventstid­en.
 ??  ?? 3
3. HJEMMELAGE­T. Spiseborde­t er parets bryllupsga­ve til hverandre. De har selv tegnet møbelet, som er laget av en lokal snekker. Rundt står DSR-stoler designet av Charles & Ray Eames i 1950, i dag produsert av Vitra.
3 3. HJEMMELAGE­T. Spiseborde­t er parets bryllupsga­ve til hverandre. De har selv tegnet møbelet, som er laget av en lokal snekker. Rundt står DSR-stoler designet av Charles & Ray Eames i 1950, i dag produsert av Vitra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway