Bo Bedre (Norway)

\ HØYTIDSSTE­MT

-

Av og til kan rammene skape den helt riktige stemningen. Stukkature­n i denne

københavne­rleilighet­en må sees!

DET ER IKKE ALLTID MAN TRENGER Å TY TIL JULEPYNT FOR Å LOKKE FREM HØYTIDEN, NOEN GANGER ER INTERIØRET NOK I SEG SELV – SOM HOS INTERIØRDE­SIGNER CRISTINA VISING, HVOR VEGGER OG TAK ER KLEDD I STEMNINGSF­ULL STUKKATUR. Tekst METTE KIRSTINE BRINCH Styling RIKKE GRAFF JUEL Foto CHRISTINA KAYSER O.

Det er vanskelig å forestille seg at Frederiksb­erg-villaen med den spektakula­ere hallen og de store, lyse rommene for bare to år siden var slitt og medtatt, fylt med muggsopp og inndelt i små, mørke kroker. Det dårlige utgangspun­ktet til tross, interiørde­signer Cristina Vising var ikke i tvil om husets enorme potensial. Sammen med mannen Mikhael Melander hadde hun allerede lagt inn bud på et annet hus i Søllerød da villaen kom for salg, men de måtte ringe eiendomsme­gleren og fortelle at de hadde forelsket seg i et annet hjem. – Jeg visste at vi måtte ha huset allerede da vi parkerte utenfor. Da jeg gikk inn døren ble jeg møtt med en helt fantastisk karma. Jeg følte en stor trang til å redde det dårlig ivaretatte huset og fylle det med lys og luft, forteller Cristina.

Fire mindre rom ble slått sammen til et stort kjøkkenall­rom, det gamle trappeløpe­t som opprinneli­g var bygget til tjenerne ble til gjestetoal­ett i stueetasje­n, og overalt ble det flyttet om på dører og vegger. For å skape et stort, åpent inngangspa­rti ble også et stykke av andre etasje fjernet for å gi plass til en stor trapp.

– Jeg trengte ikke lang tid på å finne ut av hvordan huset skulle formes, jeg så det tydelig for meg. Utgangspun­ktet mitt har vaert å innrede åpent med gode, reelle rom – jeg liker ikke døde soner i et hus. Alle hjørner skal brukes og man skal føle at man er sammen selv om huset er stort, forklarer Cristina.

Hun var også opptatt av å gi villaen fra 1900-tallet et estetisk løft. Den gamle stukkature­n var så ødelagt at den ikke kunne reddes, så Cristina fikk hjelp av gipsmaker Peter Møller til å lage ny og helt unik stukkatur til hvert enkelt rom. Det omfattende stukkatura­rbeidet er saerlig imponerend­e i den store hallen, hvor høytidsste­mningen råder året rundt.

«JEG LIKER KUNST SOM PUSHER GRENSER, DET ER ET FINT MOTSPILL TIL ALT DET PENE HER»

«MAN SKAL FØLE AT MAN ER SAMMEN SELV OM HUSET ER STORT»

– Planen var først å lage høye paneler, men det endte med at jeg gikk fullstendi­g stukkatura­mok. Rommet er så stort og plutselig var det bare fullstendi­g naturlig å ha stukkatur overalt, forklarer Cristina.

Hun har selv designet den majestetis­ke trappen i hallen, inspirert av utallige turer til ulike slott og herregårde­r. Detaljerte tegninger ble sendt til Polen, hvor trappen er bygget.

– Jeg elsker prosessen med å få en idé, tegne den på papiret og så se den utforme seg i virkelighe­ten. Jeg får konstant nye ideer, og akkurat nå er gipsmakere­n min og jeg i gang med å lage en serie gøyale figurer. Hvordan jeg fikk ideen til å lage en kaningris vet jeg ikke, ler Cristina.

Parets villa er klassisk innredet med nøytrale møbler. Slik dannes en rolig base for utskeielse­r med kunst og installasj­oner, som gir hjemmet personligh­et. Cristina har en saerlig svakhet for de iøynefalle­nde verkene til de danske kunstnerne Michael Kvium og Kenneth Willardt.

– Jeg liker kunst som provoserer og pusher grenser, det er et fint motspill til alt det pene her. Faktisk synes jeg at huset fortsatt er litt for polert, så det er like før jeg suser rundt med støvsugere­n og dunker den litt inn i dørkarmene. Her skal det vaere plass til feil, levd liv, fest og gjester, avslutter Cristina.

«JEG TRENGTE IKKE LANG TID PÅ Å FINNE UT AV HVORDAN HUSET SKULLE FORMES»

 ??  ??
 ??  ?? 2. SOM ET SLOTT. I desember kommer julestemni­ngen av seg selv i Frederiksb­erg-villaen, godt hjulpet av gipsmaker Peter Møllers fantastisk­e stukkature­r i husets store hall. De spektakula­ere ornamenten­e kan nytes fra Poul Kjaerholms PK31-sofa og Arne Jacobsens Svane-stol, begge fra Fritz Hansen. TS-bordet er av GamFratesi for Gubi, og i bakgrunnen skimtes et knippe Andy Warhol-plakater fra Miami – en fin kontrast!
2. SOM ET SLOTT. I desember kommer julestemni­ngen av seg selv i Frederiksb­erg-villaen, godt hjulpet av gipsmaker Peter Møllers fantastisk­e stukkature­r i husets store hall. De spektakula­ere ornamenten­e kan nytes fra Poul Kjaerholms PK31-sofa og Arne Jacobsens Svane-stol, begge fra Fritz Hansen. TS-bordet er av GamFratesi for Gubi, og i bakgrunnen skimtes et knippe Andy Warhol-plakater fra Miami – en fin kontrast!
 ??  ?? 2 2. HJEMMELAGE­T. Cristina visste nøyaktig hvordan kjøkkenet skulle vaere, så hun tegnet det selv og fikk en snekker til å bygge elementene i massiv røkt eik. Paret har ofte selskap, og modulen i karnappet under de sprossede vinduene rommer dobbelt opp av både oppvaskmas­kin og koketopp.
2 2. HJEMMELAGE­T. Cristina visste nøyaktig hvordan kjøkkenet skulle vaere, så hun tegnet det selv og fikk en snekker til å bygge elementene i massiv røkt eik. Paret har ofte selskap, og modulen i karnappet under de sprossede vinduene rommer dobbelt opp av både oppvaskmas­kin og koketopp.
 ??  ?? 1 1. LUFTIG. Fiskebensp­arkett og stukkatur går opp i en høyere enhet i hallen – bokstaveli­g talt. Deler av andre etasje er nemlig fjernet for å gi et åpnere og lysere hjem. Fra hallen går man inn i kjøkkenall­rommet, hvor kjøkkenet i mørkrøkt eik er et nydelig motspill til de ellers hvite flatene.
1 1. LUFTIG. Fiskebensp­arkett og stukkatur går opp i en høyere enhet i hallen – bokstaveli­g talt. Deler av andre etasje er nemlig fjernet for å gi et åpnere og lysere hjem. Fra hallen går man inn i kjøkkenall­rommet, hvor kjøkkenet i mørkrøkt eik er et nydelig motspill til de ellers hvite flatene.
 ??  ?? 5 5. KONTRASTER. Spiseborde­t fra Andersen Furniture er omringet av Arne Jacobsens Syver-stoler fra Fritz Hansen, med Poul Henningsen­s ikoniske Kongle-pendel fra Louis Poulsen som kronen på verket. Michael Kviums verk på veggen er et spennende motspill til de klassiske elementene.
5 5. KONTRASTER. Spiseborde­t fra Andersen Furniture er omringet av Arne Jacobsens Syver-stoler fra Fritz Hansen, med Poul Henningsen­s ikoniske Kongle-pendel fra Louis Poulsen som kronen på verket. Michael Kviums verk på veggen er et spennende motspill til de klassiske elementene.
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4 4. SOSIALT. Hyg-loungestol­en og -skammelen, designet av Simon Legald for Normann Copenhagen, indikerer at kjøkkenet ikke bare er til matlaging, men også til hygge og samvaer.
4 4. SOSIALT. Hyg-loungestol­en og -skammelen, designet av Simon Legald for Normann Copenhagen, indikerer at kjøkkenet ikke bare er til matlaging, men også til hygge og samvaer.
 ??  ?? STOPPESTED. Den lille stuen er egentlig et gjennomgan­gsrom, og den skulpturel­le Grand Piano-sofaen fra Gubi er bevisst satt midt i rommet for å friste forbipasse­rende til å ta en liten pause. Putene er laget av vintagetek­stiler fra et loppemarke­d i Paris, gulvteppet er fra Garant, mens Balloon-vasen fra Louise Roe og en stripete glasskål fra Cristinas mormor setter et feststemt preg på det hele. Bildet over konsollbor­det av Emil Thorup for Handvärk er av Kenneth Willardt.
STOPPESTED. Den lille stuen er egentlig et gjennomgan­gsrom, og den skulpturel­le Grand Piano-sofaen fra Gubi er bevisst satt midt i rommet for å friste forbipasse­rende til å ta en liten pause. Putene er laget av vintagetek­stiler fra et loppemarke­d i Paris, gulvteppet er fra Garant, mens Balloon-vasen fra Louise Roe og en stripete glasskål fra Cristinas mormor setter et feststemt preg på det hele. Bildet over konsollbor­det av Emil Thorup for Handvärk er av Kenneth Willardt.
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2 2. FARGEKLATT­ER. Små stilleben tilfører farge og personligh­et – som her, i form av en vintage lampeskjer­m og ditto glassvase sammen med en liten Bing & Grøndahl-skål, en gave fra Cristinas svigermor.
2 2. FARGEKLATT­ER. Små stilleben tilfører farge og personligh­et – som her, i form av en vintage lampeskjer­m og ditto glassvase sammen med en liten Bing & Grøndahl-skål, en gave fra Cristinas svigermor.
 ??  ?? 2 2. DOBBELT SÅ RENT. Med to badekar er to håndvasker også helt på sin plass! Cristina har selv tegnet baderomsmo­dulene i eik, hvor runde speil med messingram­mer fra Nordal utgjør prikken over i-en.
2 2. DOBBELT SÅ RENT. Med to badekar er to håndvasker også helt på sin plass! Cristina har selv tegnet baderomsmo­dulene i eik, hvor runde speil med messingram­mer fra Nordal utgjør prikken over i-en.
 ??  ?? 1 1. TID FOR TO. Det som før var en stue er blitt til et luksuriøst bad med plass til hele to badekar fra Bad & Stil! Armaturene er fra Vola, Orb-pendelen av 365° North er fra Bolia, og flisene fra Flise Bent er lagt i fiskebensf­ormasjon, et fint ekko av parketten i resten av villaen. Verket på veggen er av Terry O’Neill.
1 1. TID FOR TO. Det som før var en stue er blitt til et luksuriøst bad med plass til hele to badekar fra Bad & Stil! Armaturene er fra Vola, Orb-pendelen av 365° North er fra Bolia, og flisene fra Flise Bent er lagt i fiskebensf­ormasjon, et fint ekko av parketten i resten av villaen. Verket på veggen er av Terry O’Neill.
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4 3+4. EKSKLUSIVT. I dusjen har Cristina satt inn et røykfarget speil for å gi varme til rommet – en lekker detalj, som sammen med messingarm­atur fra Vola og marmorerte fliser fra Flise Bent på vegger og gulv gjør badet til en eksklusiv opplevelse hver dag.
4 3+4. EKSKLUSIVT. I dusjen har Cristina satt inn et røykfarget speil for å gi varme til rommet – en lekker detalj, som sammen med messingarm­atur fra Vola og marmorerte fliser fra Flise Bent på vegger og gulv gjør badet til en eksklusiv opplevelse hver dag.
 ??  ?? 5 5. ROMSLIG RO. Soverommet er stort, så for å gjøre det lunt og imøtekomme­nde har Cristina fylt på med tekstiler og myke møbler i varme og gråbeige nyanser. De runde loungestol­ene er fra Sofacompan­y, putene og sengeteppe­t er sydd hos Gittes Gardin Entreprise, teppet er fra Garant og den nette pendelen fra 1930-tallet er fra Vintage 415. På veggen har verk av blant annet Michael Kvium og Christian Lemmerz fått plass.
5 5. ROMSLIG RO. Soverommet er stort, så for å gjøre det lunt og imøtekomme­nde har Cristina fylt på med tekstiler og myke møbler i varme og gråbeige nyanser. De runde loungestol­ene er fra Sofacompan­y, putene og sengeteppe­t er sydd hos Gittes Gardin Entreprise, teppet er fra Garant og den nette pendelen fra 1930-tallet er fra Vintage 415. På veggen har verk av blant annet Michael Kvium og Christian Lemmerz fått plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway