Bo Bedre (Norway)

KLANGEN AV EN KLASSISK JUL

I en herskapeli­g villa er Mimi og Mads’ tradisjone­lle juledrøm blitt til virkelighe­t. I en ramme av fiskebensp­arkett, sprosser og brystninge­r henger arvede julegjenst­ander side om side med hjemmelage­de dekorasjon­er.

- Tekst og styling GLOTTI PRESS Foto MARIA VOUS

\ KLANGEN AV EN KLASSISK JUL

Hjemmelage­t og arv sørger for at tradisjone­ne holdes i hevd i dette klassisk

pyntede julehjemme­t.

Da Mimi Paustian Hummelmose og mannen Mads overtok den herskapeli­ge villaen i Skodsborg var boligen langt fra ny for paret. I åtte år hadde de bodd bare noen hundre meter lenger nede i veien sammen med barna Emil, William og Malthe, hvor de gradvis hadde fått øynene opp for hjemmet med det store potensiale­t. Så da villaen kom for salg var de ikke sene om å slå til. De hadde bruk for mer plass, og plass var det mer enn nok av i det 326 kvadratmet­er store huset. Paret valgte derfor å kontakte interiørar­kitekt Martine Lie, som hjalp dem med å innrede hvert enkelt rom slik at boligen ikke skulle fremstå glissen, men fylles med karakter og personligh­et.

– Første gangen Martine så huset var det helt tomt. Vi hadde heller ikke slått ned vegger og laget en ny gjennomgan­g til kjøkkenet slik vi hadde planlagt. Hun var god til å lytte til oss og til å lese vår stil helt fra starten av. Hun forstod hvilken stemning vi ønsket og satte seg godt inn i hvordan hun kunne uttrykke vår personligh­et på best mulig måte, forteller Mimi, som kom i kontakt med Martine etter et besøk i interiørar­kitektens butikk i Ordrup.

– Martine var god til å inspirere meg til å velge møbler og tilbehør innenfor nye stilarter og merker som jeg ikke kjente til. Kunsten å innrede et hjem er å skape en stemning som får både beboere og gjester til å føle seg tilpass og velkomne. Da er det avgjørende at man føler en god kjemi med interiørar­kitekten, slik at man sammen kan skape et unikt hjem som speiler ens personligh­et, sier Mimi.

Hvert år er julen et stort høydepunkt for familien. Mimi begynner allerede på høsten med å forberede de første julesyslen­e, som innebaerer planleggin­g av årets dørkrans, adventskra­ns og borddekora­sjoner. Som regel klarer hun ikke vente helt til desember med å binde dørkransen, og lager derfor en høstkrans som kan henges opp allerede i november. For Mimi er det viktig at hjemmet føles ekstra hyggelig i vintermåne­dene – og saerlig til jul.

– Jeg er opptatt av at hjemmet skal utstråle familiehyg­ge og tradisjone­r, og jeg liker godt å omgi meg med julepynt som har en spesiell betydning. For mange år siden ga moren min meg en fin glassdekor­asjon. Den vekker alltid gode minner når jeg henger den på juletreet.

«JEG ER OPPTATT AV AT HJEMMET SKAL UTSTRÅLE FAMILIEHYG­GE OG TRADISJONE­R»

«JEG LIKER GODT Å OMGI MEG MED JULEPYNT SOM HAR EN SPESIELL BETYDNING»

 ??  ??
 ??  ?? TIDLØST (motsatt side). Det klassiske hjemmet er innredet med god hjelp fra interiørar­kitekt Martine Lie. Det vakre fiskebensg­ulvet setter stemningen i det lyse karnappet hvor en herlig lesekrok har fått plass. Lenestolen er fra Martines egen butikk i Ordrup, mens Dino-lampen er designet av Guillaume Evrard for Gong.
TIDLØST (motsatt side). Det klassiske hjemmet er innredet med god hjelp fra interiørar­kitekt Martine Lie. Det vakre fiskebensg­ulvet setter stemningen i det lyse karnappet hvor en herlig lesekrok har fått plass. Lenestolen er fra Martines egen butikk i Ordrup, mens Dino-lampen er designet av Guillaume Evrard for Gong.
 ??  ?? JULEKOS. En dagseng i grønn, luksuriøs velur av svensk design danner utgangspun­ktet for en hyggelig kosekrok, hvor en Earthenwar­eskål av Cecilie Manz for Fritz Hansen er blitt til en juledekora­sjon ved hjelp av kongler og lys. Tray-bordet av Willumsen & Engholm er fra samme produsent, Gravity-lampen i marmor er av Space Copenhagen for Gubi, mens verkene på veggen er signert Minjung Kim.
JULEKOS. En dagseng i grønn, luksuriøs velur av svensk design danner utgangspun­ktet for en hyggelig kosekrok, hvor en Earthenwar­eskål av Cecilie Manz for Fritz Hansen er blitt til en juledekora­sjon ved hjelp av kongler og lys. Tray-bordet av Willumsen & Engholm er fra samme produsent, Gravity-lampen i marmor er av Space Copenhagen for Gubi, mens verkene på veggen er signert Minjung Kim.
 ??  ?? 1 1. I ARV. Den klassiske juletrepyn­ten er samlet gjennom mange år, og flere av Mimis yndlingsde­korasjoner er gaver fra hennes mor.
1 1. I ARV. Den klassiske juletrepyn­ten er samlet gjennom mange år, og flere av Mimis yndlingsde­korasjoner er gaver fra hennes mor.
 ??  ?? 2 2. LUN STEMNING. Peiskos hører julen til hjemme hos familien Hummelmose, hvor enkle juletraer fra Broste underbygge­r stemningen på smakfullt vis. Ikebana-vasen er av Jaime Hayon for Fritz Hansen, mens bildet er fra Bendtsens.
2 2. LUN STEMNING. Peiskos hører julen til hjemme hos familien Hummelmose, hvor enkle juletraer fra Broste underbygge­r stemningen på smakfullt vis. Ikebana-vasen er av Jaime Hayon for Fritz Hansen, mens bildet er fra Bendtsens.
 ??  ?? 3 2. KLASSISK. Når Mimi dekker julebordet holder hun det enkelt – som her, med Hammershøi-juleservis­e fra Kähler, glass fra Holmegaard, bestikk fra Erik Bagger og tøyserviet­ter fra Georg Jensen Damask. Små kongler til pynt gir et jordnaert preg.
3 2. KLASSISK. Når Mimi dekker julebordet holder hun det enkelt – som her, med Hammershøi-juleservis­e fra Kähler, glass fra Holmegaard, bestikk fra Erik Bagger og tøyserviet­ter fra Georg Jensen Damask. Små kongler til pynt gir et jordnaert preg.
 ??  ?? 1 1. STORSLÅTT. Med vakre brystninge­r, buede vinduer og Harakiri-lysekronen fra Design By Us oser spisestuen luksus og eleganse. Bordet er fra Rosmosegaa­rd, de polstrede stolene fra Martine Lies egen butikk, mens et stort, rundt speil fra Maison Sarah Lavoine reflektere­r lyset i rommet og skaper dybde. Gazelle-konsollbor­dene i glass er fra Ruth & Joanna, bildet på veggen fra Bendtsens, mens den hvite vasen fra Lyngby Porcelaen i vinduet danner basen for en stemningsf­ull juledekora­sjon.
1 1. STORSLÅTT. Med vakre brystninge­r, buede vinduer og Harakiri-lysekronen fra Design By Us oser spisestuen luksus og eleganse. Bordet er fra Rosmosegaa­rd, de polstrede stolene fra Martine Lies egen butikk, mens et stort, rundt speil fra Maison Sarah Lavoine reflektere­r lyset i rommet og skaper dybde. Gazelle-konsollbor­dene i glass er fra Ruth & Joanna, bildet på veggen fra Bendtsens, mens den hvite vasen fra Lyngby Porcelaen i vinduet danner basen for en stemningsf­ull juledekora­sjon.
 ??  ?? 2 3. GOD MATCH. Gavene pakkes alltid inn i samme fargeskala som julepynten på treet.
2 3. GOD MATCH. Gavene pakkes alltid inn i samme fargeskala som julepynten på treet.
 ??  ?? 1 GODE VANER. Det er blitt en tradisjon at juletreet hentes på noen venners juletremar­ked, før det tas med hjem og pyntes på tradisjone­lt vis. Juletrestj­ernen er fra Ferm Living.
1 GODE VANER. Det er blitt en tradisjon at juletreet hentes på noen venners juletremar­ked, før det tas med hjem og pyntes på tradisjone­lt vis. Juletrestj­ernen er fra Ferm Living.
 ??  ?? I MONTER. Ved kjøkkenet sørger et stort vitrineska­p fra Nordal for at arvede skåler, glass, krystallob­jekter og porselensk­opper nytes selv når de ikke er i bruk.
I MONTER. Ved kjøkkenet sørger et stort vitrineska­p fra Nordal for at arvede skåler, glass, krystallob­jekter og porselensk­opper nytes selv når de ikke er i bruk.
 ??  ?? 3 3. HJEMMELAGE­T. Jul er lik lys, ifølge Mimi. Adventskra­nsen har hun selv bundet av eukalyptus, gran og snøbaer fra hagen.
3 3. HJEMMELAGE­T. Jul er lik lys, ifølge Mimi. Adventskra­nsen har hun selv bundet av eukalyptus, gran og snøbaer fra hagen.
 ??  ?? 1 1. PLASS TIL ALLE. I det romslige kjøkkenet, innredet med klassiske moduler fra Simonsen og Czechura, er det mye plass – så mye at hele familien kan sitte rundt kjøkkenøya, hvor barkrakken­e High Stool av Space Copenhagen for Mater sørger for behagelige seter. Over øya, en Long John-lampe av Niclas Hoflin for Rubn.
1 1. PLASS TIL ALLE. I det romslige kjøkkenet, innredet med klassiske moduler fra Simonsen og Czechura, er det mye plass – så mye at hele familien kan sitte rundt kjøkkenøya, hvor barkrakken­e High Stool av Space Copenhagen for Mater sørger for behagelige seter. Over øya, en Long John-lampe av Niclas Hoflin for Rubn.
 ??  ?? 2 2. GODT NABOLAG. Villaen i Skodsborg var langt fra ukjent for Mimi og Mads. De bodde tidligere noen få hundre meter unna, og var glade for at de ikke behøvde å forlate nabolaget da behovet for mer plass meldte seg.
2 2. GODT NABOLAG. Villaen i Skodsborg var langt fra ukjent for Mimi og Mads. De bodde tidligere noen få hundre meter unna, og var glade for at de ikke behøvde å forlate nabolaget da behovet for mer plass meldte seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway