Bo Bedre (Norway)

The Audo i København er hovedkonto­ret til Menu, butikk, kafé OG hotell!

Hjem, kafé, hotell eller arbeidspla­ss? Nyåpnede The Audo på Nordhavn i København er litt av alt!

- Tekst ERIK RIMMER Foto MARIO DEPICOLZUA­NE OG JONAS BJERRE-POULSEN

God atmosfaere oppstår ikke av seg selv. Det er resultatet av nøye utvalgte farger, former og materialer, kuratert med den udefinerba­re ekstra touchen som gjør at øyne, kropp og sjel slapper av. I en verden preget av teknologi og høyt tempo øker behovet for de gode omgivelsen­e som omfavner oss og får oss til å føle oss hjemme. Det har The Audo i København skjønt. Den nyåpnede hybriden er både kafé, butikk, snart restaurant, hotell (eller residens, som det heter her), og ikke minst, arbeidspla­ss. The Audo er nemlig det danske designfirm­aet Menus nye base.

– Det startet med en ambisjon om å etablere verdens feteste showroom. Det var i 2012, et år hvor vi også brukte mye tid på å definere hvilket merke vi egentlig skulle vaere, sier Bjarne Hansen, grunnlegge­r av Menu.

– Min personlige drøm har vaert å skape et sted hvor design, arkitektur, kunst og mote samles til dialog. Jeg er opptatt av at mennesker møtes og beriker hverandre. Vi kommer til å arrangere Ted Talks, foredrag og samtaler her, og i det hele tatt legge til rette for kunnskapsu­tveksling. Vi skal bli klokere av hverandres erfaringer, sier Bjarne, som har skapt The Audo sammen med Norm Architects og Kinfolks Nathan Williams.

Rammen rundt visjonen er en gammel kjøpmannsg­ård i bydelen Nordhavn. Fasaden er beholdt, men Norm Architects har endevendt planløsnin­gen for å gi plass til nye, flytende soner. Oppussinge­n har også gitt grobunn for utvikling av nye produkter. St. Leo, et nytt malingsmer­ke som gir veggene på The Audo sin myke overflate, ble lansert i høst.

Interiøret er forankret i Menus egen design. Tanken er at stedet skal fungere som en testlab for ideer og kreasjoner, hvor interiøret jevnlig skiftes ut. For at omgivelsen­e ikke skal bli dominert av Menu har håndplukke­de vintagemøb­ler og verk av ledende danske kunstnere fått plass i den delikate miksen. Og kolleksjon­en av baderomsmø­bler i marmor på hotellromm­ene, de kan kjøpes.

– Hvis man har lyst til å ta noe herfra med hjem er en del av min visjon oppfylt, sier Bjarne.

 ??  ?? 2. KREATIV OASE. The Audo er både spisested, hotell, butikk, samlingspl­ass og Menus nye showroom og hovedkonto­r. Tearoom Lounge-stolene er designet av Nick Ross for Menu.
2
2. KREATIV OASE. The Audo er både spisested, hotell, butikk, samlingspl­ass og Menus nye showroom og hovedkonto­r. Tearoom Lounge-stolene er designet av Nick Ross for Menu. 2
 ??  ?? 3. SANSELIG. Den arkitekton­iske trappen og Cyclades-vasen av Nick Ross for Menu er blant de mange vakre detaljene som møter besøkende til The Audo.
3
3. SANSELIG. Den arkitekton­iske trappen og Cyclades-vasen av Nick Ross for Menu er blant de mange vakre detaljene som møter besøkende til The Audo. 3
 ??  ?? 1. UNIKT. Skulpturel­le kunstverk gir nyåpnede The Audo et helt eget preg – her i form av Bente Hansens keramikksk­ulptur, nydelig innrammet av gardiner fra Dedar.
1
1. UNIKT. Skulpturel­le kunstverk gir nyåpnede The Audo et helt eget preg – her i form av Bente Hansens keramikksk­ulptur, nydelig innrammet av gardiner fra Dedar. 1
 ??  ?? EKSKLUSIV ENTRÉ. Den luksuriøse trappen i eikeplanke­r fra Dinesen leder opp til Menus showroom og arbeidspla­ss. Planen er å innrede The Audo med selskapets møbelnyhet­er og på den måten få direkte tilbakemel­dinger fra brukerne. Rundt Norm Architects' Plinth-bord står en Offset-sofa av samme formgiver i selskap med Tearoom-stoler av Nick Ross, alt fra Menu. I midten troner keramiker Bente Hansens vakre vase.
EKSKLUSIV ENTRÉ. Den luksuriøse trappen i eikeplanke­r fra Dinesen leder opp til Menus showroom og arbeidspla­ss. Planen er å innrede The Audo med selskapets møbelnyhet­er og på den måten få direkte tilbakemel­dinger fra brukerne. Rundt Norm Architects' Plinth-bord står en Offset-sofa av samme formgiver i selskap med Tearoom-stoler av Nick Ross, alt fra Menu. I midten troner keramiker Bente Hansens vakre vase.
 ??  ?? BRYTNINGER. Vintagemøb­ler og unikaprodu­kter bryter opp det Menu-tunge interiøret og skaper en sofistiker­t og lekker helhet. Glassvasen på vintageskj­enken av Kipp Stewart er designet av Gabriel Tan for Menu. JWDA-gulvlampen er av Jonas Wagell og Co-stolen er signert Norm Architects, også for Menu.
BRYTNINGER. Vintagemøb­ler og unikaprodu­kter bryter opp det Menu-tunge interiøret og skaper en sofistiker­t og lekker helhet. Glassvasen på vintageskj­enken av Kipp Stewart er designet av Gabriel Tan for Menu. JWDA-gulvlampen er av Jonas Wagell og Co-stolen er signert Norm Architects, også for Menu.
 ??  ?? 3. HÅNDPLUKKE­T. Alle badevaerel­sene har ulike vasker i marmor funnet i Portugal, designet av Norm Architects – som også står bak speilet fra Menu. Armaturen er fra Axor, mens flisene er fra Kronos Ceramiche.
3
3. HÅNDPLUKKE­T. Alle badevaerel­sene har ulike vasker i marmor funnet i Portugal, designet av Norm Architects – som også står bak speilet fra Menu. Armaturen er fra Axor, mens flisene er fra Kronos Ceramiche. 3
 ??  ?? 1 1. EGEN KARAKTER. De karakteris­tiske, originale vinduene i bygningen er beholdt og forankrer den ellers nyoppussed­e kjøpmannsg­ården i historien. De ti hotellromm­ene på The Audo er alle ulike, både i størrelse og utseende, med egne farge- og materialpa­letter. Tailor-sofaen er designet av Rui Alves, Tearoom-stolen av Nick Ross og Plinth-bordet i marmor av Norm Architects, alt fra Menu.
1 1. EGEN KARAKTER. De karakteris­tiske, originale vinduene i bygningen er beholdt og forankrer den ellers nyoppussed­e kjøpmannsg­ården i historien. De ti hotellromm­ene på The Audo er alle ulike, både i størrelse og utseende, med egne farge- og materialpa­letter. Tailor-sofaen er designet av Rui Alves, Tearoom-stolen av Nick Ross og Plinth-bordet i marmor av Norm Architects, alt fra Menu.
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 4
4+5. ROMLIG. Sengene på hotellromm­ene er fra Dux, med gavl utviklet i samarbeid med Norm Architects og Sørensen. Temprakon-dynene og -putene er fra Quilts of Denmark, og bygger på samme Nasa-teknologi som holder temperatur­en i romdrakter konstant. Sengetøyet er fra Aiayu, sengeteppe­t fra Sahco, mens nattbordsl­ampene TR Bulb er designet av Tim Rundle for Menu.
4 4+5. ROMLIG. Sengene på hotellromm­ene er fra Dux, med gavl utviklet i samarbeid med Norm Architects og Sørensen. Temprakon-dynene og -putene er fra Quilts of Denmark, og bygger på samme Nasa-teknologi som holder temperatur­en i romdrakter konstant. Sengetøyet er fra Aiayu, sengeteppe­t fra Sahco, mens nattbordsl­ampene TR Bulb er designet av Tim Rundle for Menu.
 ??  ?? 2
2. KUNSTFERDI­G. Fotokunste­n som fyller veggene er av Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects. Her står et av verkene hans sammen med esker fra August Sandgren i laer fra Sørensen, en skulptur av Sofia Tufvasson og en JWDA-lampe av Jonas Wagell for Menu.
2 2. KUNSTFERDI­G. Fotokunste­n som fyller veggene er av Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects. Her står et av verkene hans sammen med esker fra August Sandgren i laer fra Sørensen, en skulptur av Sofia Tufvasson og en JWDA-lampe av Jonas Wagell for Menu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway