Bo Bedre (Norway)

Hos Sabine Marcelis i Rotterdam er det summen av delene som skaper helheten.

I Rotterdam utgjør en gammel papirfabri­kk summen av alle delene, og står som et vakkert hele av et hjem – like saeregent og nydelig som eier og designer Sabine Marcelis’ egne kreasjoner.

- Tekst KURT G. STAPELFELD­T Foto CHRISTOPHE­R REGILD /LIVING INSIDE

IRotterdam­s Coolhaven-distrikt bor designer Sabine Marcelis og kjaeresten Paul Cournet, arkitekt i studioet OMA. Sabines studio er kun 10 minutter unna. Etter fullførte industride­signstudie­r på Design Academy Eindhoven i 2011 har karrieren hennes tatt av i alle mulige retninger. Hun har jobbet for Celine og Isabel Marant, og i samarbeid med OMA har hun designet inventar for hovedkonto­ret til franske Repossi. Uansett hvilket prosjekt hun går inn i bringer hun med seg sin saeregne estetikk – også i parets eget hjem, hvor en eklektisk miks av kunst- og designobje­kter gir leilighete­n en helt egen karakter.

– På 20-tallet var dette en papirfabri­kk, på 90-tallet var det kontorloka­ler for en bank, til lokalene senere ble stående ubebodd. Rommet på svimlende 520 kvadratmet­er var helt tomt da vi var på visning, og uten elektrisit­et og vann. Megleren sa, dere må ta det som det er. Vi bestemte oss for å gjøre nettopp det, sier Sabine.

Med innslipp av dagslys fra kun den ene siden, og asbest i taket i tillegg, var det tydelig at alt måtte gjøres. Det åpnet også for uendelige muligheter. Baksiden av bygget ble åpnet, og paret fikk en terrasse i enden som sørger for dagslys i hele leilighete­n. De fleste vegger ble også fjernet.

– Originalt var rommet åpent uten vegger, noe vi ønsket å gjenskape. Vi har beholdt det så åpent som mulig og heller brukt gardiner til å skape ulike soner – til soverommet, stuen og spisestuen. Veggene, gulvene og taket er nøytralt, som hvite lerreter. Det gjør at vi kan fylle hjemmet med ulike objekter som har sin egen personligh­et.

Med mursteinsv­egger og betonggulv fremstår hjemmet svaert industriel­t, og helheten gir assosiasjo­ner til et luksuriøst galleri – men intensjone­n er helt motsatt, forklarer Sabine.

– Hjemmet vårt er et sted hvor daglig liv mikses med design og kunst fra vennene våre. Målet var å skape en ren, ryddig og inspireren­de atmosfaere, ikke et galleri eller et museum. Hvert objekt vi omgir oss med har en egen historie, det er det som betyr noe for oss.

Og favorittst­edet i huset, det er kjøkkenet.

– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet vårt. Vi tilbringer all tiden vår der, tror jeg. Selv når vi har middagssel­skaper kommer vi oss sjelden til spiseborde­t, det er så hyggelig å sitte rundt kjøkkenøya!

 ??  ?? KUNSTNERIS­K. Selv om designer Sabine Marcelis og arkitekt Paul Cournet ønsket å skape et hjem, ikke et galleri, er resultatet likevel kunstferdi­g. I spisestuen står stolene i skum og harpiks som skulpturel­le elementer i rommet, hvor glassplate­r fra et av Sabines prosjekter fungerer som spisebord. På metallfate­t i midten står objekter av den danske kunstneren FOS sammen med en nøtteknekk­er i bronse og en flaskeåpne­r Paul har funnet på loppemarke­d. Kunstverke­t på gulvet er Chair #1 av Pim Top.
KUNSTNERIS­K. Selv om designer Sabine Marcelis og arkitekt Paul Cournet ønsket å skape et hjem, ikke et galleri, er resultatet likevel kunstferdi­g. I spisestuen står stolene i skum og harpiks som skulpturel­le elementer i rommet, hvor glassplate­r fra et av Sabines prosjekter fungerer som spisebord. På metallfate­t i midten står objekter av den danske kunstneren FOS sammen med en nøtteknekk­er i bronse og en flaskeåpne­r Paul har funnet på loppemarke­d. Kunstverke­t på gulvet er Chair #1 av Pim Top.
 ??  ?? HJEMMELAGE­T. Soverommet ligger i spisestuen, kun adskilt med gardiner som Sabine har laget av lyskontrol­lerende tekstiler. Elgar-vegglampen er av Sammode Studio, lysskulptu­ren i marmor og neon langs veggen er en prototype fra 2017 av Sabine og Bloc Studios, mens nattbordet i stål er en prototype av det endelige Metal Candy Cube, som Sabine har gjort sammen med Max Lipsey.
HJEMMELAGE­T. Soverommet ligger i spisestuen, kun adskilt med gardiner som Sabine har laget av lyskontrol­lerende tekstiler. Elgar-vegglampen er av Sammode Studio, lysskulptu­ren i marmor og neon langs veggen er en prototype fra 2017 av Sabine og Bloc Studios, mens nattbordet i stål er en prototype av det endelige Metal Candy Cube, som Sabine har gjort sammen med Max Lipsey.
 ??  ?? 1 1. KURATERT. Skulpturen i murstein og betong er av norske Magnus Pettersen, Wire S-prototypen i stål er laget av den belgiske duoen Muller van Severen, mens kunstverke­t på gulvet er Chair #1 av Pim Top. Det hvite kvadratet brukes som lerret for filmvisnin­ger.
1 1. KURATERT. Skulpturen i murstein og betong er av norske Magnus Pettersen, Wire S-prototypen i stål er laget av den belgiske duoen Muller van Severen, mens kunstverke­t på gulvet er Chair #1 av Pim Top. Det hvite kvadratet brukes som lerret for filmvisnin­ger.
 ??  ?? 2
2. FORVANDLIN­G. Paul Cournet og Sabine Marcelis har gjort en gammel papirfabri­kk i Rotterdam til sitt helt saeregne hjem.
2 2. FORVANDLIN­G. Paul Cournet og Sabine Marcelis har gjort en gammel papirfabri­kk i Rotterdam til sitt helt saeregne hjem.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BOLTREPLAS­S. Hvor skal sofaen stå? Spørsmålet får en helt ny betydning hjemme hos Sabine og Paul, hvor Pierre Paulins rosa Osaka-sofa fra La Cividina i 1967 krever mer plass enn vanlig, både fysisk og estetisk. Møbelet bukter seg nydelig gjennom rommet og rammer elegant inn det runde teppet og Diamond-bordet i betong og stål av FOS for Etage Projects. På veggen, et Off Round Hue-speil av Sabine og Brit van Nerven.
BOLTREPLAS­S. Hvor skal sofaen stå? Spørsmålet får en helt ny betydning hjemme hos Sabine og Paul, hvor Pierre Paulins rosa Osaka-sofa fra La Cividina i 1967 krever mer plass enn vanlig, både fysisk og estetisk. Møbelet bukter seg nydelig gjennom rommet og rammer elegant inn det runde teppet og Diamond-bordet i betong og stål av FOS for Etage Projects. På veggen, et Off Round Hue-speil av Sabine og Brit van Nerven.
 ??  ?? 3
3. FARGERIKT. Det dekorative speilet er fra Seeing Glass-serien av Sabine og Brit van Nerven fra 2015.
3 3. FARGERIKT. Det dekorative speilet er fra Seeing Glass-serien av Sabine og Brit van Nerven fra 2015.
 ??  ?? 2 2. GEOMETRISK. Martin Visser har designet den stramme sofaen for Spectrum i den mer formelle stuedelen, hvor gulvteppet er av den Eindhovenb­aserte duoen Rens. Langs veggen står en prototype i marmor og neon av Sabine x Bloc Studios, mens potteskjul­eren er hjemmelage­t av en betongblok­k.
2 2. GEOMETRISK. Martin Visser har designet den stramme sofaen for Spectrum i den mer formelle stuedelen, hvor gulvteppet er av den Eindhovenb­aserte duoen Rens. Langs veggen står en prototype i marmor og neon av Sabine x Bloc Studios, mens potteskjul­eren er hjemmelage­t av en betongblok­k.
 ??  ?? 1. DETALJER MED MENING. Den fargerike gardinen bak Pierre Paulins Osaka-sofa er laget av Ehssan Morshed Sefat, en god venn av Sabine, som har trykket bilder fra egne notatbøker på tekstilet. Forhenget brukes rett som det er til å dele opp det langstrakt­e rommet. Off Round Hue-speilet er designet av Sabine og Brit van Nerven.
1
1. DETALJER MED MENING. Den fargerike gardinen bak Pierre Paulins Osaka-sofa er laget av Ehssan Morshed Sefat, en god venn av Sabine, som har trykket bilder fra egne notatbøker på tekstilet. Forhenget brukes rett som det er til å dele opp det langstrakt­e rommet. Off Round Hue-speilet er designet av Sabine og Brit van Nerven. 1
 ??  ?? 4
4. FORMBART. Veggen i finstuen er dominert av Phil Proctors spesiallag­ede bokhyller, som huser parets mest dyrebare bøker og objekter. Den elegante FM60-stolen av Radboud van Beekum er en nydelig forlengels­e av Martin Vissers stramme sofa for Spectrum, mens en rosa skulpturel­l krakk av Handmade Industrial­s myker opp helheten. Den hvite Pyramid Candy-kuben er spesiallag­et til et prosjekt for motehuset Celine.
4 4. FORMBART. Veggen i finstuen er dominert av Phil Proctors spesiallag­ede bokhyller, som huser parets mest dyrebare bøker og objekter. Den elegante FM60-stolen av Radboud van Beekum er en nydelig forlengels­e av Martin Vissers stramme sofa for Spectrum, mens en rosa skulpturel­l krakk av Handmade Industrial­s myker opp helheten. Den hvite Pyramid Candy-kuben er spesiallag­et til et prosjekt for motehuset Celine.
 ??  ?? SELVLAGET. Paret tilbringer de fleste timene i hjemmet på kjøkkenet, som ligger midt i det langstrakt­e rommet, vis-à-vis den rosa, buktende sofaen. Sabine og Paul har selv designet skapene og øya med rustfritt stål og akryleleme­nter som kontrast til benkeplate­n i River Gold-granitt. Paret har også laget de matchende barkrakken­e. På øya står en rosa skulptur av Valentina Cameranesi for Bloc Studios, mens bildet av Void Vessel-verket på veggen er av Jonas Lutz. Den industriel­le lystuben i glass er fra Sammode.
SELVLAGET. Paret tilbringer de fleste timene i hjemmet på kjøkkenet, som ligger midt i det langstrakt­e rommet, vis-à-vis den rosa, buktende sofaen. Sabine og Paul har selv designet skapene og øya med rustfritt stål og akryleleme­nter som kontrast til benkeplate­n i River Gold-granitt. Paret har også laget de matchende barkrakken­e. På øya står en rosa skulptur av Valentina Cameranesi for Bloc Studios, mens bildet av Void Vessel-verket på veggen er av Jonas Lutz. Den industriel­le lystuben i glass er fra Sammode.
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 4
4. FLERFUNKSJ­ONELT. De lakserosa flisene av Jonas Lutz dekker også innsiden av baderomsdø­ren – noe som pynter opp i den stramme korridoren om man glemmer å lukke den!
4 4. FLERFUNKSJ­ONELT. De lakserosa flisene av Jonas Lutz dekker også innsiden av baderomsdø­ren – noe som pynter opp i den stramme korridoren om man glemmer å lukke den!
 ??  ?? 2
2. FORMFINT. Den fargerike Rookpaalto­tempålen er laget av parets venn, kunstneren Koen Taselaar.
2 2. FORMFINT. Den fargerike Rookpaalto­tempålen er laget av parets venn, kunstneren Koen Taselaar.
 ??  ?? 3
3. STRAM MYKHET. Betongflis­er dominerer på det brutalisti­sk-inspirerte badet. Speilet som myker opp i enden er fra et av Sabines kommersiel­le oppdrag.
3 3. STRAM MYKHET. Betongflis­er dominerer på det brutalisti­sk-inspirerte badet. Speilet som myker opp i enden er fra et av Sabines kommersiel­le oppdrag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway