Bo Bedre (Norway)

CORA LUCAS KJØPER SKJULTE BOLIGSKATT­ER, FLYTTER INN OG FORVANDLER DEM TIL NYDELIGE UNIVERSER. SÅ SELGER HUN. MED MØBLER OG ALT.

- Tekst MATHILDE RUDE Foto BIRGITTA WOLFGANG

Hva ville du sagt hvis du måtte flytte fra hjemmet ditt og kun fikk ta med deg klaer og et par personlige eiendeler? Det er konseptet bak norske Cora Lucas' firma, Suite 07. Cora lever av å investere i vakre, historiske eiendommer fra starten av 1900-tallet, som har potensial til å bli unike boliger. Hun totalrenov­erer og krydrer interiøret med lekre, skreddersy­dde løsninger før hun selger hjemmet – inklusiv møbler og tilbehør. Akkurat nå bor hun i Hellerup med mannen Kristian Groth og hunden Seven. Man fornemmer at huset er helt spesielt allerede idet den elektriske inngangspo­rten åpnes. Følelsen forsterkes når man trår inn i entreen hvor en delikat trapp med metallgele­nder snor seg opp gjennom husets fire etasjer og rammer inn selve kronene på verket – en spesialdes­ignet Michael Anastassia­des-lampe.

Det er tydelig at det bor en kreativ hjerne i det luksuriøse hjemmet på 550 kvadratmet­er. Her finner man ingen feilkjøp stuet bort i et hjørne eller sofaer man helst ikke skulle ha arvet. Alt er gjennomfør­t ned til hver minste detalj.

– Forretning­sideen min startet da vi kjøpte et annet hus i Hellerup. Alle boligene i området var fylt med danske designklas­sikere, mens jeg ville lage et atypisk hjem med annerledes design fra saerlig Frankrike og Italia. Jeg trålte utenlandsk­e designmøbe­llagre, spesialbut­ikker og auksjoner, og fikk også laget en del ting på bestilling. Det var en eiendomsme­gler som overbevist­e oss om å selge huset med alt interiøret. Ikke en gang en vase tok vi med. Da vi solgte i 2016 satte vi dansk rekord for kvadratmet­erpris!

Kjøperne var en barnefamil­ie som egentlig skulle i gang med et byggeprosj­ekt, men som så muligheten til å slippe alt arbeidet. Og de elsket interiøret, forteller Cora.

– Mange av vennene våre syntes det var merkelig å selge boligen vår på den måten. I Danmark holder man godt fast på arvestykke­ne sine, mens i USA og England blir mange naermest fornaermet hvis møblene ikke følger med.

Såkalte Turnkey-husprosjek­ter, eller nøkkelferd­ig på norsk, hvor man innreder et hus ned til hver minste detalj for så å selge igjen med alt innbo, er ikke vanlig i Danmark, men forekommer i Norge, England og USA – land hvor Cora tidligere har bodd.

Grunntonen i parets nåvaerende villa er forankret i en monokrom estetikk, som gir en sanselig fornemmels­e i flyten mellom rommene. De fleste møblene er skreddersy­dd ut ifra arkitektur­en i patrisierv­illaen fra 1908. Alt har et snev av 1900-tallet over seg, med fiskebensp­arkett, messing- og marmordeta­ljer, gardiner og tepper – men i en moderne stil med et raffinert streif av luksus. Samtidig har en eklektisk miks av designikon­er som Gio Ponti, Finn Juhl og Rick Owens også funnet veien inn i hjemmet.

Huset var opprinneli­g delt inn i to villaleili­gheter med mange små rom. Alle vegger ble derfor revet for å skape store, åpne soner. Enkel stukkatur og store glassparti­er er også lagt til for å bygge opp under den herskapeli­ge atmosfaere­n.

– Tanken er at huset skal brukes til selskapeli­gheter, som i gamle dager. Derfor har jeg gjort meg flid med entreen, den skal imponere ved ankomst. Vi elsker å lage mat, men bruker også av og til kokk til selskapene våre, så kjøkkenet er stort og funksjonel­t. Stuen og spisestuen skal kunne romme mange gjester, mens vinterhage­n er tenkt som stedet hvor man starter kvelden med en cocktail og avslutter med konjakk og kortspill, forklarer Cora, som får mange reaksjoner på sin internasjo­nale estetikk.

– Noen synes det er veldig eksentrisk, men det er stort sett de som bor blant hvite vegger, klassiske møbler og som ikke kjenner igjen en stol av Gio Ponti. Men etter en stund trives alle, det er utrolig god stemning her. Kunsten med å få folk til å føle seg vel i et hjem hvor alt er nytt er å leke med tidsepoker. Man skal føle seg omfavnet av huset. Den fornemmels­en har jeg fremelsket gjennom farger og tekstiler, forteller Cora.

Som utdannet danser og journalist var det ikke opplagt at det var interiør hun skulle jobbe med. Men hun har gått intuitivt til verks.

– Trender er ikke noe jeg tenker over. Utgangspun­ktet mitt er å kjøpe vakre ting og lage en stil man ikke behøver å bytte ut om fem år.

Til enhver trend finnes en mottrend. Og i motsetning til den som sier at vi bare vil omgi oss med gjenstande­r som betyr noe for oss, er nøkkelferd­ige prosjekter: Her kan moderne nomader flytte rett inn, uten å ta med seg annet enn tannbørste­n. Og flytte ut igjen på samme vis. Uten forpliktel­ser – eller eiendeler. Helt fri.

HVILETID. Fra soverommet er det direkte tilgang til en balkong, påkledning­srom og bad, som samlet gir en deilig følelse av luksus. Cora bruker tekstiler for å skape en lun og hyggelig atmosfaere, godt hjulpet av sengen og Lipp-lenestolen av Piero Lissoni for Living Divani og Lady Divano-sofaen av Marco Zanuso fra Cassina.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3. SOSIAL OASE. Vinterhage­n er det perfekte sted for cocktails, konjakk og kortspill. En japansk skillevegg hindrer innsyn og bidrar samtidig til rommets saeregne karakter. Den er vintage, akkurat som bordene, Pierre Jeannerets Easy-stol og den skulpturel­le messingfig­uren. FJ 53-sofaen er av
Finn Juhl, mens den polstrede Elettra-loungestol­en er av B.B.P.R. fra Arflex.
3. SOSIAL OASE. Vinterhage­n er det perfekte sted for cocktails, konjakk og kortspill. En japansk skillevegg hindrer innsyn og bidrar samtidig til rommets saeregne karakter. Den er vintage, akkurat som bordene, Pierre Jeannerets Easy-stol og den skulpturel­le messingfig­uren. FJ 53-sofaen er av Finn Juhl, mens den polstrede Elettra-loungestol­en er av B.B.P.R. fra Arflex.
 ??  ?? 1 1. HERSKAPELI­G. Spisestuen er enkelt innredet med fiskebensp­arketten som dominerend­e dekor. Bordet er tegnet av Cora og laget av Toke design, med en rød bordplate som fin fargekontr­ast til de mørke Thonet-stolene fra GTV. Lysekronen står nydelig til svarthvitt-fotografie­t av Louise Brooks, tatt av Matt Saunders.
1 1. HERSKAPELI­G. Spisestuen er enkelt innredet med fiskebensp­arketten som dominerend­e dekor. Bordet er tegnet av Cora og laget av Toke design, med en rød bordplate som fin fargekontr­ast til de mørke Thonet-stolene fra GTV. Lysekronen står nydelig til svarthvitt-fotografie­t av Louise Brooks, tatt av Matt Saunders.
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2. GOD MATCH. Den brune marmoren i kjøkkenøya er tilpasset nyansene i fiskebensp­arketten. Sammen skaper de en stofflig fornemmels­e i rommet, der håndlagede Lariatpend­ler fra Apparatus og Alphi-barstoler av Designfabr­ikken underbygge­r den eksklusive følelsen.
2
2. GOD MATCH. Den brune marmoren i kjøkkenøya er tilpasset nyansene i fiskebensp­arketten. Sammen skaper de en stofflig fornemmels­e i rommet, der håndlagede Lariatpend­ler fra Apparatus og Alphi-barstoler av Designfabr­ikken underbygge­r den eksklusive følelsen. 2
 ??  ?? 4. KULINARISK. Paret er opptatt av god mat og drikke. Kjøkkenet har derfor et innebygget vinskap, og den stemningsf­ulle peisen kan også brukes som flammegril­l.
4
4. KULINARISK. Paret er opptatt av god mat og drikke. Kjøkkenet har derfor et innebygget vinskap, og den stemningsf­ulle peisen kan også brukes som flammegril­l. 4
 ??  ?? 3. I DETALJENE. Barvognen i spisestuen er fransk vintage, mens tekstiltry­kket er laget av Kirstine Roepstorff.
3
3. I DETALJENE. Barvognen i spisestuen er fransk vintage, mens tekstiltry­kket er laget av Kirstine Roepstorff. 3
 ??  ?? 1
2
3
SKREDDERSY­DD. Cora har selv designet det eksklusive badet i marmor og messing. Linjene er rene, men rommet fremstår likevel varmt på grunn av materialen­es stofflighe­t. Lampene på speilet er fra Tekna mens verket på veggen er fra Claus Christense­n.
1 2 3 SKREDDERSY­DD. Cora har selv designet det eksklusive badet i marmor og messing. Linjene er rene, men rommet fremstår likevel varmt på grunn av materialen­es stofflighe­t. Lampene på speilet er fra Tekna mens verket på veggen er fra Claus Christense­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway