Bo Bedre (Norway)

Det er saerlig de sterke, klare fargene som er i ferd med å få sitt comeback

- TONJE MADSEN REDAKTØR

I denne utgaven av BO BEDRE har vi tatt steget inn i den store fargeverde­nen – en verden jeg dessverre ikke kan skryte av å vaere saerlig bevandret i. Hjemme hos meg er de fleste veggene malt i en nyanse av hvitt. Det er riktignok enkelte innslag av rustrødt, terrakotta og dyp grønn, men jeg er rimelig sikker på at ingen av fargeekspe­rtene vi har snakket med i denne utgaven, ville blitt saerlig imponert. Heldigvis finnes det langt modigere mennesker enn meg, og det er hjemmene i denne utgaven et bevis på.

Hjemme hos Charlotte og Mark som vi har besøkt på side 54, er både vegger og tak malt i farger som utfyller hverandre. Kjøkkenet, med den støvete blåfargen i taket mot de lysegule kjøkkenfro­ntene og øya i stål, er min favoritt og skulle ønske jeg var tøff nok til å gjøre det samme selv.

På side 30 kan du bli med inn i en nyrenovert og fargesterk enebolig fra 1950-tallet på Voldsløkka i Oslo. Det er Familien Kvistad, et relativt nytt designstud­io, som har stått for prosjektet og resultatet er lekent, modig og veldig fint. Der er veggene malt i grønne og gule toner, og peisen er kledd i knallorans­je fliser.

De fleste hjemmene i denne utgaven står i ganske sterk kontrast til den nøytrale fargepalet­ten som har vaert så dominerend­e for den skandinavi­ske minimalism­en de siste årene. Det er gøy, for forandring er tross alt ganske spennende, og ifølge ekspertene er dette bare begynnelse­n: akkurat nå befinner vi oss nemlig i et tiår som kommer til å preges av farger, og det er saerlig de sterke, klare fargene som er i ferd med å få sitt comeback.

For deg som imidlertid ikke føler deg helt klar for å fargesette hele stuen i kanarigul, er det heldigvis mulig å velge en mer dempet variant. Og hvis det fortsatt føles for radikalt, kan du trøste deg med at fargetrend­ene beveger seg i tiårssyklu­ser – så hvis vi bare smører oss med litt tålmodighe­t, blir de hvite veggene våre trendy tilslutt, de også.

God lesning!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway