Bo Bedre (Norway)

SLIK FÅR DU RIKTIG LYS PÅ BADET

-

1. GENERELT BØR DU SØRGE FOR å montere lys i taket – spotter til generell belysning – og på veggen ved fokuspunkt­ene i rommet, som vasken og speilet. Kombiner spotter og vegglamper, og tenk også gjennom både funksjonel­l og dekorativ belysning.

2. PLASSER LAMPENE I FLERE NIVÅER, altså høyt, lavt og midt imellom. Det gir en jevn og generell belysning i hele rommet.

3. DU FÅR ET LEVENDE OG SPENNENDE LYS ved å plassere lamper langs veggene. Da vil veggene reflektere lyset og skape spenning og dynamikk. Plasserer du lampene sentralt i rommet, får du et flatere og kjedeliger­e lys.

4. UNNGÅ MØRKE OMRÅDER, fordel i stedet lampene i hele rommet.

5. DET BØR VAERE FORSKJELLI­GE NIVÅER MED LYS, så vurder om du skal installere dimmere for å kunne justere lysstyrken. Det gir deg mulighet til å skape stemninger, og du kan tilpasse lyset etter behov.

6. HVIS DU SMINKER ELLER BARBERER DEG VED VASKEN, bør du sørge for å ha godt arbeidslys. Unngå spotter som er sentrert over vasken og speilet. Bruk i stedet en lampe i hele speilets bredde, slik at du lyser opp veggen. Velge gjerne en løsning som gjør at også taket reflektere­r lyset.

7. SØRG FOR Å HA FLERE BRYTERE, slik at du kan skille lyskildene og slå lampene på og av etter behov.

8. OVERHOLD REGLENE FOR BELYSNING I VÅTROM. Det er helt avgjørende både for funksjonal­itet og sikkerhet. Forskrifte­ne for badromsbel­ysning oppfyller visse standarder som sikrer at lampene tåler fuktighet og damp, og som reduserer risikoen for elektriske problemer til et minimum. Det er viktig å overholde byggteknis­ke forskrifte­r og sikkerhets­standarder.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway