Bo Bedre (Norway)

Gjestebad på under tre kvadrat

Et gjestetoal­ett kan faktisk bli hjemmets perle. Med fiffig bruk av former og kontraster ble et lite toalett med dusj tilpasset resten av boligen.

- Tekst MALOU WEDEL BRUUN Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Rommet er bare på 175 x 135 centimeter, så første oppgave for interiørde­signer Nanna Wistoft var å se hvilke muligheter det var til å gjøre endringer. Hvor kunne vannrørene gå? Hva med ventilasjo­nen? Var veggene dype, slik at det fantes skjult plass, og hvordan kunne rommet integreres med resten av huset? Svaret var at vasken kunne flyttes fra endeveggen til den venstre veggen, slik at man ikke krasjer i den når man tar en dusj, og badeforhen­get ble erstattet med en delt glassvegg, som fungerer som vegg foran dusjen når den ikke er i bruk. Høyrevegge­n ligger mot et garderobes­kap, og fra det kunne de ta noen centimeter. Deretter ble toalettsis­ternen innlemmet i veggen, og over fikk de bygget inn et skap med hyller og med tilgang til sisternen. De fikk også satt en produkthyl­le inn i dusjveggen. Wistoft har selv designet vasken, slik at den har fått en størrelse som passer badet, og hun har gitt den en avrundet bunn, noe som får den til å virke mindre enn den egentlig er. Flisene i dusjsonen er av slitesterk lavastein, et materiale som har et tidsriktig uttrykk, mens veggene og gulvet i toalettdel­en er av italiensk marmor, og den fortsetter ut i entreen. Alle detaljer, fra speil til armatur, har runde former og står i kontrast til de ellers så rette linjene i rommet. Skapet er av eik og har tegninger som ligner de i marmoren, og sammen med messing gir det badet et varmt uttrykk. Alt er selvfølgel­ig fargekoord­inert. Og resultatet? Et rom som oser av overskudd. Det er både en del av husets helhet og noe helt spesielt, og er et rom du med stolthet tilbyr dine gjester.

 ?? ?? DET GJENNOMGÅE­NDE TEMAET er kontraster og ro, og det er brukt slitesterk lavastein mot polert marmor, varmt tre mot kalde fliser, messing mot glass og rette linjer mot runde former. Lavaflisen­e er fra Marokk og armaturen fra Vola. Det runde 1960-tallsspeil­et er italiensk, mens messingvas­ken, eikeskapet, glassvegge­n og hyllekante­n er designet til rommet.
DET GJENNOMGÅE­NDE TEMAET er kontraster og ro, og det er brukt slitesterk lavastein mot polert marmor, varmt tre mot kalde fliser, messing mot glass og rette linjer mot runde former. Lavaflisen­e er fra Marokk og armaturen fra Vola. Det runde 1960-tallsspeil­et er italiensk, mens messingvas­ken, eikeskapet, glassvegge­n og hyllekante­n er designet til rommet.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway