BoligPluss (Norway)

DET PERFEKTE JULEHJEMME­T

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Vibeke visste med én gang at det røde huset ville bli en perfekt ramme rundt fremtidige julefeirin­ger. Og dét er jo kjekt når julaften feires to ganger hvert år!

Vibeke og Jesper står bak designsels­kapet Skagerak og har i det daglige fokus på utvikling og nyheter. Men når julen står for døren er det tradisjone­r og hygge som gjelder. Bli med inn i det julerøde huset!

Dette blir et fint julehus! Akkurat dét tenkte Vibeke Panduro da hun og mannen, Jesper, var på visning for tre år siden. Ikke bare var huset malt i en fin, varmrød nyanse, men hun kunne straks se for seg hvor juletreet skulle stå i stuen med peis, god takhøyde og brystnings­panel, og hvordan spisestuen vegg-i-vegg fint kunne romme mange mennesker. Det er kanskje en overdrivel­se å si at det var akkurat dette som ble utslagsgiv­ende for at de slo til, men ikke desto mindre har det røde huset med den perfekte julestuen vaert rammen for familiens jul hvert år siden, og slik kommer det til å fortsette.

– Vi feirer alltid julen her, og huset er åpent for hele familien. Det varierer litt hvor mange vi er, men alle vet at de kan komme hit hvis de vil, forteller Vibeke.

Egentlig hadde hun og Jesper tenkt at huset skulle males i en annen farge, men før de klarte å bestemme seg for hvilken, rakk de å bli glade i de røde yttervegge­ne. Og når julen står for døren kommer fargen som en ekstra bonus, og julestemni­ngen serveres naermest på sølvfat. Men det betyr ikke at det ikke pusles og pyntes og rigges til jul innendørs også, og saerlig Vibeke storkoser seg når hun holder på med julebakst og dekorering.

– I desember passer jeg alltid på å få satt av nok tid til alle de koselige tingene vi gjør sammen. Vi baker, lager konfekt, pynter huset og pakker inn julegaver. Mørket utenfor gjør det bare enda hyggeliger­e å holder på med førjulssys­ler innendørs, sier hun.

– Julen er også mimretid. Den får meg til å tenke tilbake, både til min egen barndom og til tiden da ungene var små.

TRADISJONE­LL JULAFTEN – TO GANGER

Hos familien Panduro starter julen første søndag i advent. Da begynner de med pynting og baking, og dagen før lager Vibeke årets adventskra­ns. Og de trenger slett ikke å vente så lenge på julaften som de fleste av oss må: Allerede den første lørdagen i desember feirer de nemlig jul med gode venner!

– Det startet egentlig som en julelunsj, men så fant vi etterhvert ut at det ville vaere deilig med en skikkelig julemiddag også. Og siden vi likevel utveksler gaver denne dagen, kom juletreet også på plass etterhvert. Til slutt var selskapet blitt en tro kopi av selve julekvelde­n, forteller Vibeke, og legger til at begge julaftenen­e er av den klassiske typen.

– Vi er nok temmelig tradisjone­lle når det kommer til julefeirin­g, både med tanke på hva vi gjør og hva vi spiser. Jeg har prøvd å spe på med noen fristende julesalate­r innimellom, men ingen er så veldig interesser­t i dem, smiler hun.

 ??  ?? Det røde huset fra 1930 oser av julestemni­ng. Litt enkel pynt ved inngangspa­rtiet er prikken over i-en.
Det røde huset fra 1930 oser av julestemni­ng. Litt enkel pynt ved inngangspa­rtiet er prikken over i-en.
 ??  ?? HER BOR Vibeke (47), Jesper (47), Simon (17) og Johanne (13). HVOR I et 300 kvadratmet­er stort hus fra 1930 i Ålborg. FØLG VIBEKE @vibsp Stuen med stor takhøyde, vakker brystnings­panel og originalt gulv tåler et stort juletre, og familien hugger sitt eget hvert år. For at ikke treet skal bli for voldsomt pyntes det på ganske enkelt vis.
HER BOR Vibeke (47), Jesper (47), Simon (17) og Johanne (13). HVOR I et 300 kvadratmet­er stort hus fra 1930 i Ålborg. FØLG VIBEKE @vibsp Stuen med stor takhøyde, vakker brystnings­panel og originalt gulv tåler et stort juletre, og familien hugger sitt eget hvert år. For at ikke treet skal bli for voldsomt pyntes det på ganske enkelt vis.
 ??  ?? Sofabordet fra Fritz Hansen er dekket med servise fra Skagerak og Vibekes hjemmelagd­e julekaker. Sofaen er fra Erik Jørgensen, putene fra Aiayu og Svenskt Tenn, pleddet fra Sissel Edelbo og gulvlampen fra Artemide.
Sofabordet fra Fritz Hansen er dekket med servise fra Skagerak og Vibekes hjemmelagd­e julekaker. Sofaen er fra Erik Jørgensen, putene fra Aiayu og Svenskt Tenn, pleddet fra Sissel Edelbo og gulvlampen fra Artemide.
 ??  ?? Hvert eneste år gleder Vibeke seg til å finne frem eskene med all julepynten hun har arvet.
Hvert eneste år gleder Vibeke seg til å finne frem eskene med all julepynten hun har arvet.
 ??  ?? Bordet er vakkert pyntet, blant annet med silkefuru, granateple­r og havreaks.
Bordet er vakkert pyntet, blant annet med silkefuru, granateple­r og havreaks.
 ??  ?? Juletreet er blant annet pyntet med fine snøfnugg som Vibekes mormor har heklet. På peishyllen står en samling nisser fra Maileg.
Juletreet er blant annet pyntet med fine snøfnugg som Vibekes mormor har heklet. På peishyllen står en samling nisser fra Maileg.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1 Jul i en fei! Noen fine grener samlet med et blått fløyelsbån­d er vakker dekor på veggen.
2 Den lille tekannen i glass er arv etter Vibekes farmor og farfar. Den hang alltid på juletreet deres og nå er den et fast og kjaert innslag på Vibekes tre.
3 Den lille tallerkene­n er en Palace Plate fra Skagerak, mens den store er fra Royal Copenhagen. Glassene er fra bl.a. Yume og Holmegaard.
1 Jul i en fei! Noen fine grener samlet med et blått fløyelsbån­d er vakker dekor på veggen. 2 Den lille tekannen i glass er arv etter Vibekes farmor og farfar. Den hang alltid på juletreet deres og nå er den et fast og kjaert innslag på Vibekes tre. 3 Den lille tallerkene­n er en Palace Plate fra Skagerak, mens den store er fra Royal Copenhagen. Glassene er fra bl.a. Yume og Holmegaard.
 ??  ?? Vibeke legger mye jobb i å pynte spiseborde­t til julens mange selskaper. For at ikke uttrykket skal bli for sobert bruker hun mange ting fra naturen, f.eks. kongler, gran og tørket frukt. Spiseborde­t er designet av Chris L. Halmstrøm, mens Y-stolene er fra Carl Hansen & Søn og pendelen er designet av Georg Nelson.
Vibeke legger mye jobb i å pynte spiseborde­t til julens mange selskaper. For at ikke uttrykket skal bli for sobert bruker hun mange ting fra naturen, f.eks. kongler, gran og tørket frukt. Spiseborde­t er designet av Chris L. Halmstrøm, mens Y-stolene er fra Carl Hansen & Søn og pendelen er designet av Georg Nelson.
 ??  ?? Den ene veggen i kjøkkenet er kledd med kork som familien henger opp hyggelige ferieminne­r på. Krakken og brettet er fra Skagerak, mens den store skjaerefjø­len kommer fra Fil de Fer.
Den ene veggen i kjøkkenet er kledd med kork som familien henger opp hyggelige ferieminne­r på. Krakken og brettet er fra Skagerak, mens den store skjaerefjø­len kommer fra Fil de Fer.
 ??  ?? Det klassiske, hvite kjøkkenet har fått et eksklusivt preg med benkeplate­r i grønn marmor og gulvfliser lagt i sildebensm­ønster. Tilbehør og detaljer i tre tilfører varme til uttrykket.
Det klassiske, hvite kjøkkenet har fått et eksklusivt preg med benkeplate­r i grønn marmor og gulvfliser lagt i sildebensm­ønster. Tilbehør og detaljer i tre tilfører varme til uttrykket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway