BoligPluss (Norway)

MAGISK JULETID

Bli med på julefeirin­g hjemme hos Sidsel og Daniel. Her står personlig julepynt, overdådig julemat og et vakkert pyntet juletre i sentrum, mens gavene pent må spille annenfioli­n – også for barna.

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Sidsel Zachariass­en Foto Frederikke Heiberg

Mørkeblå vegger, vakre skatter fra naturen og et hav av levende lys er vesentlige ingrediens­er i juleoppskr­iften til boligstyli­st Sidsel og familien hennes.

Dette har vaert den fineste julen noensinne!» Slik lød dommen fra Sidsel Zachariass­ens 5-årige sønn, Carl Emil, da fjorårets julaften gikk mot slutten. Sidsel måtte smile litt, for en femåring har tross alt ikke minner om så veldig mange julekvelde­r, men likevel gjorde det henne glad, for hun hadde sett gleden i øynene hans gjennom hele dagen. Og da svigerfare­n hennes sa seg helt enig – dette hadde faktisk vaert den beste julen i hans liv også – var julelykken komplett.

– Og det var virkelig en herlig julefeirin­g! Vi koste oss masse, ingen stresset med noe som helst, alt dreide seg bare om å vaere sammen, nyte god mat og deilige kaker, minnes Sidsel. Hun elsker julen og å holde på med baking, pynting, borddekkin­g og alle de andre forberedel­sene som skal til frem mot den store kvelden.

– Julen har alltid vaert viktig for meg, både i oppveksten og nå som jeg er voksen. Jeg har tatt alle tradisjone­ne fra min egen barndom med meg, og nå videreføre­r jeg dem sammen med min egen familie, forteller Sidsel.

Og tradisjone­ne er mange. Eksempelvi­s går familien alltid i kirken på julaften, juletreet er skjult bak lukkede dører som først åpnes når lysene tennes, maten og samvaeret skal få mer oppmerksom­het enn gavene og sist, men ikke minst: Julen er først og fremst på barnas premisser.

– Julen tilhører barna, og det viktigste er å se forventnin­gene og gleden i øynene deres, sier Sidsel.

DET STORE ØYEBLIKKET

Julekvelde­n starter når familien og årets gjester kommer hjem etter julegudstj­enesten om ettermidda­gen. Da samles de på kjøkkenet, der bordet er fylt med julekaker og hjemmelagd julegodter­i.

– Der koser vi oss et par timer. Det er liksom en slags oppvarming til selve julekvelde­n, sier Sidsel, som sniker seg inn i stuen og tenner de levende lysene på juletreet når søtsakene er fortaert.

– Jeg elsker det øyeblikket hvor barna får se juletreet for første gang. Det er et skikkelig høydepunkt. Så går vi rundt juletreet og barna får noen få gaver som de kan leke med frem til vi går til bords. Og mer utpakking enn det blir det ikke.

– Vi vil gjerne at ungene skal laere at gavene ikke er det viktigste i julen, derfor begrenser vi gavene til et minimum og får kun gaver fra dem vi feirer sammen med fra år til år. På den måten drukner heller ikke den enkelte presangen i hauger av bånd og papir og andre gaver, sier Sidsel.

– Ungene gir selvfølgel­ig også fine, hjemmelagd­e gaver til besteforel­drene sine, og av oss får de et bilde av barna – men saerlig mer enn det vil vi ikke at det skal vaere, sier Sidsel.

Når barna har lagt seg tenner Sidsel lysene på juletreet igjen, og de voksne samles i stuen der treet står.

– Selv om julen først og fremst er barnas fest, er det også deilig å ha litt voksentid julaften hvor man virkelig kan få snakket sammen, avslutter Sidsel.

 ??  ?? Sidsel er stylist og innredning­skonsulent, og i desember inviterer hun gjerne kundene sine hjem til huset som funkler av julelys.
Sidsel er stylist og innredning­skonsulent, og i desember inviterer hun gjerne kundene sine hjem til huset som funkler av julelys.
 ??  ?? Glassveran­daen er for kald til å brukes om vinteren, men pyntes med granbar og lys slik at den er koselig å se på, både innefra og utefra.
Glassveran­daen er for kald til å brukes om vinteren, men pyntes med granbar og lys slik at den er koselig å se på, både innefra og utefra.
 ??  ?? HER BOR Sidsel (42), Daniel (47), Carl Emil (5) og Alfred (2). HVOR I et 144 kvadratmet­er stort hus fra 1912 i Tisvilde på Sjaelland. FØLG SIDSEL @zachariass­en_ indretning Årets juletre er et tre som uansett skulle fjernes i hagen, og Sidsel liker at det er litt skjevt og ikke helt symmetrisk. På den måten kommer julepynten mer til sin rett, syns hun. Pynten er en blanding av ting fra bl.a. Ditte Fischer, Jette Frølich og Anne Black, sammen med reisefunn og enkelte unikafigur­er fra Tex og Jack.
HER BOR Sidsel (42), Daniel (47), Carl Emil (5) og Alfred (2). HVOR I et 144 kvadratmet­er stort hus fra 1912 i Tisvilde på Sjaelland. FØLG SIDSEL @zachariass­en_ indretning Årets juletre er et tre som uansett skulle fjernes i hagen, og Sidsel liker at det er litt skjevt og ikke helt symmetrisk. På den måten kommer julepynten mer til sin rett, syns hun. Pynten er en blanding av ting fra bl.a. Ditte Fischer, Jette Frølich og Anne Black, sammen med reisefunn og enkelte unikafigur­er fra Tex og Jack.
 ??  ?? Det ene vinduet i stuen er pyntet med en vakker samling fargerike og glitrende julekuler av glass. Sofabordet er fra Design By Us, mens sofaen og puffen er fra Designers Guild.
Det ene vinduet i stuen er pyntet med en vakker samling fargerike og glitrende julekuler av glass. Sofabordet er fra Design By Us, mens sofaen og puffen er fra Designers Guild.
 ??  ?? På kjøkkenet står fine julegaver og pynter opp frem til de skal legges under treet. Gulvflisen­e er fra Marokk og maleriet er lagd av Sidsels søster, Rakel Zahrahiass­en.
På kjøkkenet står fine julegaver og pynter opp frem til de skal legges under treet. Gulvflisen­e er fra Marokk og maleriet er lagd av Sidsels søster, Rakel Zahrahiass­en.
 ??  ?? Kjøkkenet innbyr til ettermidda­gskos med massevis av julegodis. Pendlene og bordlampen i vinduet er fra Design By Us, mens bordet er et arvestykke og stolene fra &Tradition. Det plassbygde vitrineska­pet er lagd av en møbelsnekk­er. Veggfarge Yellow and Rose fra File under Pop
Kjøkkenet innbyr til ettermidda­gskos med massevis av julegodis. Pendlene og bordlampen i vinduet er fra Design By Us, mens bordet er et arvestykke og stolene fra &Tradition. Det plassbygde vitrineska­pet er lagd av en møbelsnekk­er. Veggfarge Yellow and Rose fra File under Pop

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway