BoligPluss (Norway)

GULL OG GLITTER

Overdådige blomster, funklende kuler, elegante fjaer og noen rause håndfuller med glitter ... Bli med på julebesøk hos Karen-Lise, som virkelig lar glitterpas­jonen få fritt utløp i desember.

- Tekst Pia Olsen/Living Stories Foto Anitta Behrendt

Karen-Lise elsker glitter, og når julen naermer seg kan hun virkelig slippe pasjonen løs. Den fargerike leilighete­n er overdådig pyntet, men likevel elegant i all sin glitrende juleprakt.

Hvordan skaffer du deg en samling julepynt fylt av minner, personligh­et og stemning når du foreløpig ikke har arvet noe fra barndomshj­emmet ditt? For designer Karen-Lise Yde ble en jobbreise til London starten på hennes helt spesielle samling. – Hvert år i september reiser jeg til London i forbindels­e med en designmess­e. Det skjer akkurat på den tiden hvor mitt favoritt-shoppingse­nter, Liberty, åpner julesalget sitt. Det har blitt en tradisjon at jeg alltid kjøper to-tre juleting der, og etterhvert har det blitt en del. Favoritten min er en luftballon­g. Den er helt fantastisk, veldig fargerik og dekket med glitter, forteller hun.

Et annet scoop stammer fra en butikk med barneutsty­r der de hadde brukt en stor, blå velurbloms­t i utstilling­en. Karen-Lise falt pladask for den og fikk lov til å kjøpe den. Nå troner den i toppen av juletreet, og hun syns den er midt i blinken. En stjerne ville liksom vaert for pretensiøs for det lubne, lille treet.

– Jeg elsker den blomsten. Den gir juletreet det helt rette, humoristis­ke uttrykket med et glimt i øyet. Både fargen, materialet og det fine glitteret gjør den perfekt, sier hun.

Og der var det igjen: Glitter. I den 52 kvadratmet­er store leilighete­n er det mer glitter enn man kanskje ville forventet. Glitrende julekuler, en glitrende ananas, funklende glasspynt og en bukett med glitterfja­er.

– Jeg elsker alt som glitrer. Slik har det vaert siden jeg var barn. Glitter får meg i godt humør, ganske enkelt fordi det gjør ting mer eventyrlig­e og barnslige. Alt blir liksom litt bedre med en porsjon glitter. Mannen min, Christian, er ikke like begeistret for det, men i desember får jeg lov til å slippe glittergal­skapen løs. I julen kan det gjerne vaere litt for mye av det gode, smiler hun.

FARGERIKT OG ELEGANT

I tillegg til glitter har Karen-Lise også en forkjaerli­ghet for påfuglfjae­r.

– Jeg er veldig glad i den litt overdådige julestilen, fylt med ting som inviterer til å gå på oppdagelse­sferd blant mønstre og farger. Tingene trenger faktisk ikke vaere så julete; når man setter vakre, glitrende fjaer sammen med amaryllis og vinterbaer blir det jul uten at det skriker jul, sier hun.

Et annet nøkkelord er farger. I år har Karen-Lise for første gang integrert en varm, julerød farge i innredning­en, og det er det en spesiell grunn til:

– Vi fikk et maleri av foreldrene mine i bryllupsga­ve, og det har noen kraftige, røde nyanser som jeg var litt skeptisk til. Men nå elsker jeg dem, og da ble det opplagt å leke mer med dem i julen også, forteller hun.

Det julerøde kombineres friskt med både grønt, blått og gult, og gjør julehjemme­t fargerik, men likevel elegant.

– Selv om ting kanskje ikke passer sammen i utgangspun­ktet, fungerer det likevel. Når man bruker mange farger må man bare sørge for å fordele dem noenlunde likt, slik at stilen blir leken, men likevel balansert, sier Karen-Lise.

“Jeg elsker den blomsten. Den gir juletreet det helt rette, humoristis­ke uttrykket med et glimt i øyet“

KAREN-LISES BESTE JULETIPS

– Det er en prosess å bygge opp en fin samling julepynt hvis du – som jeg – ikke har arvet noe. Og det tar tid. Gjør prosessen til en tradisjon, der du lager rammer for hvordan du samler pynten din fremfor å kjøpe alt på en gang. Eksempelvi­s kan du kjøpe ting når du er på ferie, slik at du knytter en historie til dem, eller du kan kjøpe én større ting hvert år i desember.

 ??  ?? Karen-Lise kjøper to-tre glasskuler hos Liberty i London hvert år. Denne med påfuglmøns­ter er en av hennes favoritter.
Karen-Lise kjøper to-tre glasskuler hos Liberty i London hvert år. Denne med påfuglmøns­ter er en av hennes favoritter.
 ??  ?? HER BOR Karen-Lise (30), Christian (29) og Valdemar (6 måneder). HVOR I en leilighet på 52 kvadratmet­er på Østerbro i København. FØLG KAREN-LISE @karenlisey Fargene på bordet tar utgangspun­kt i bildet av Tal R som paret fikk i bryllupsga­ve. Eames-stolene er vintage, mens spiseborde­t er et bruktfunn. Pendelen kommer fra Tapet-Cafe. Veggfarge French Grey fra Farrow & Ball
HER BOR Karen-Lise (30), Christian (29) og Valdemar (6 måneder). HVOR I en leilighet på 52 kvadratmet­er på Østerbro i København. FØLG KAREN-LISE @karenlisey Fargene på bordet tar utgangspun­kt i bildet av Tal R som paret fikk i bryllupsga­ve. Eames-stolene er vintage, mens spiseborde­t er et bruktfunn. Pendelen kommer fra Tapet-Cafe. Veggfarge French Grey fra Farrow & Ball
 ??  ?? Selv om paret skal feire julaften hos Karen-Lises svigerfore­ldre, er et lite juletre på plass i leilighete­n. Det står på et juletretep­pe som Karen-Lise har sydd selv. Vitrineska­pet er fra Ikea.
Selv om paret skal feire julaften hos Karen-Lises svigerfore­ldre, er et lite juletre på plass i leilighete­n. Det står på et juletretep­pe som Karen-Lise har sydd selv. Vitrineska­pet er fra Ikea.
 ??  ?? Stuen er personlig innredet med en fin miks av farger og materialer. Sofaen og gulvteppet er fra Ikea, pleddet kommer fra Paustian og Safari-stolen fra Carl Hansen & Søn. På veggen henger bilder av Tal R, Alexander Tovborg og Erik A. Frandsen. Litografie­t med tigermotiv er kjøpt på en reise i Japan.
Stuen er personlig innredet med en fin miks av farger og materialer. Sofaen og gulvteppet er fra Ikea, pleddet kommer fra Paustian og Safari-stolen fra Carl Hansen & Søn. På veggen henger bilder av Tal R, Alexander Tovborg og Erik A. Frandsen. Litografie­t med tigermotiv er kjøpt på en reise i Japan.
 ??  ?? På sofabordet har Karen-Lise lagd et vakkert stilleben av et pepperkake­hus, nydelig servise og en adventssta­ke fra Georg Jensen.
På sofabordet har Karen-Lise lagd et vakkert stilleben av et pepperkake­hus, nydelig servise og en adventssta­ke fra Georg Jensen.
 ??  ?? 1 Karen-Lise har bakt pepperkake­hus for første gang, og resultatet ble riktig så bra – for ikke å snakke om den deilige duften det sprer!
2 Rosetten som pynter opp på Ikea-skapet er designet av Helene Blanche for Tapet-Cafe.
1 Karen-Lise har bakt pepperkake­hus for første gang, og resultatet ble riktig så bra – for ikke å snakke om den deilige duften det sprer! 2 Rosetten som pynter opp på Ikea-skapet er designet av Helene Blanche for Tapet-Cafe.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Juletreet er pyntet med julekuler fra det aerverdige shoppingse­nteret Liberty i London. I stedet for den tradisjone­lle stjernen, troner en fin blomst i tekstil på toppen av treet.
Juletreet er pyntet med julekuler fra det aerverdige shoppingse­nteret Liberty i London. I stedet for den tradisjone­lle stjernen, troner en fin blomst i tekstil på toppen av treet.
 ??  ?? Idé
Ikke gjem bort småkaker og julegodter­ier, men bruk dem til å pynte opp og skape stemning i adventstid­en.
Idé Ikke gjem bort småkaker og julegodter­ier, men bruk dem til å pynte opp og skape stemning i adventstid­en.
 ??  ?? På kjøkkenben­ken står julegodter­iene fremme i hele desember i tilfelle det stikker noen gjester innom. Fatet og skålen er fra Hermés. Stangen med kroker er fra Ikea, mens veggskapet er originalt.
På kjøkkenben­ken står julegodter­iene fremme i hele desember i tilfelle det stikker noen gjester innom. Fatet og skålen er fra Hermés. Stangen med kroker er fra Ikea, mens veggskapet er originalt.
 ??  ?? Soverommet er innredet i rolige nyanser. Putene og sengeteppe­t er fra Tapet-Cafe, fotokunste­n er av Mario Testino og nattbordet kommer fra Vaughan. Gulvlampen er vintage.
Soverommet er innredet i rolige nyanser. Putene og sengeteppe­t er fra Tapet-Cafe, fotokunste­n er av Mario Testino og nattbordet kommer fra Vaughan. Gulvlampen er vintage.
 ??  ?? På Ikea-skapet henger to julestrømp­er som KarenLise har sydd selv.
På Ikea-skapet henger to julestrømp­er som KarenLise har sydd selv.
 ??  ?? Speilkommo­den på soverommet er blant Karen-Lises favorittmø­bler.
Speilkommo­den på soverommet er blant Karen-Lises favorittmø­bler.
 ??  ??
 ??  ?? En stor stoffsløyf­e festet til en grønn gren henger på inngangsdø­ren og ønsker julens gjester velkommen.
En stor stoffsløyf­e festet til en grønn gren henger på inngangsdø­ren og ønsker julens gjester velkommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway