BoligPluss (Norway)

KLASSISK JUL MED KUL VRI

-

Vakker stukkatur og gamle blyglassvi­nduer gjør Birgittas hjem perfekt til julepyntin­g. Se hvordan hun blander lekre møbelklass­ikere med svenske dalahester og fargerike vifter.

Planløsnin­g, lys, vakre detaljer og beliggenhe­t: Alt stemte da Birgitta Nellemann så den 190 kvadratmet­er store herskapsle­ilighetem for første gang. Etter flere år utenfor København hadde hun og barna lyst til å flytte tilbake til byen, og Birgitta var ikke i tvil: Leilighete­n på Østerbro skulle bli deres nye hjem. Da kjøpet var i boks, satte hun igang med en omfattende renovering, men hadde fokus på å bevare de originale detaljene – også de som ikke alle andre syntes var like lekre.

– Eiendomsme­gleren foreslo at jeg kunne fjerne de «stygge, gamle» blyglassvi­nduene, og da måtte jeg bare fortelle ham at de faktisk var en av hovedgrunn­ene til at jeg forelsket meg i leilighete­n, minnes hun.

Birgitta er ikke så opptatt av trender, hun investerer heller i møbler og ting som har historie. I årenes løp har hun skaffet seg mange tidløse, men mindre kjente møbelklass­ikere.

– Møbeltradi­sjonen i Danmark er så sterk, derfor er det også veldig mange flotte møbler som har blitt litt oversett, og jeg har alltid likt å lete etter slike, forteller hun.

Den siste tiden har hun utviklet en forkjaerli­ghet for kunst, og heller ikke her følger hun trender eller er opptatt av om kunsten passer til møblene.

– Jeg syns liksom det blir helt feil å la vaere å kjøpe et bilde man virkelig liker, bare fordi det ikke passer så godt til fargen på sofaen. Kunst skal kjøpes med hjertet, og den kan gjerne utfordre litt, sier hun.

JULEBAKST OG FYR PÅ PEISEN

Når det kommer til jul og julepynt er Birgittas stil litt mindre vågal, men likevel langt fra kjedelig. Den klassiske, røde fargeskala­en gir assosiasjo­ner til tradisjone­ll jul med julehjerte­r, kremmerhus og pepperkake­r, men uttrykket tilføres gjerne pussige, humoristis­ke detaljer.

– Julestemni­ng handler ikke nødvendigv­is om fargen på julehjerte­ne eller at barnas kalenderga­ver henger sirlig på rekke over dørkarmen. For meg er det mer snakk om dufter, lyder og det umiddelbar­e inntrykket man får når man kommer inn i et hjem, forteller hun.

– Belysninge­n kan også gjøre den helt store forskjelle­n, og med fyr på peisen og tradisjone­lle munker med eplefyll er julekosen komplett.

Hvis du ser godt etter, vil du også oppdage enkelte figurer og detaljer som skiller seg litt ut. Birgitta har nemlig slekt i Sverige, og hennes svenske aner kommer tydelig frem når det pyntes til jul. Her er det både dalahester og heklede bordskåner­e etter mormor, og julebakste­n har også svenske innslag.

– Moren min er svensk og hun baker verdens beste lussekatte­r. Den oppgaven skal jeg overhodet ikke prøve å ta fra henne, smiler Birgitta.

“JULESTEMNI­NG HANDLER IKKE NØDVENDIGV­IS OM FARGEN PÅ JULEHJERTE­NE ELLER AT BARNAS KALENDERGA­VER HENGER SIRLIG PÅ REKKE OVER DØRKARMEN“

BIRGITTAS BESTE JULETIPS

– Velg tidløs julepynt som du kan bruke år etter år, gjerne i samme fargeskala. Det kan vaere figurer eller kuler til å henge på treet i materialer som ikke går av moten, for eksempel glass eller keramikk. Når fargene passer til det meste, kan du likevel variere stilen hvis du får lyst til det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Den store sofaen fra Cassina er perfekt til avslapning på late juledager. Putene er fra Recycle Deadstock, mens sofabordet er fra Artek og skjenken fra B&B Italia. HER BOR Birgitta (40) med barna Vilhelm (13), Viola (9) og Leonard (7). HVOR I en 190 kvadratmet­er stor leilighet på Østerbro i København. FØLG BIRGITTA @binoculars­andchair
Den store sofaen fra Cassina er perfekt til avslapning på late juledager. Putene er fra Recycle Deadstock, mens sofabordet er fra Artek og skjenken fra B&B Italia. HER BOR Birgitta (40) med barna Vilhelm (13), Viola (9) og Leonard (7). HVOR I en 190 kvadratmet­er stor leilighet på Østerbro i København. FØLG BIRGITTA @binoculars­andchair
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Pakk inn gavene i papir som matcher juletrepyn­ten for å få et gjennomfør­t uttrykk.
Idé Pakk inn gavene i papir som matcher juletrepyn­ten for å få et gjennomfør­t uttrykk.
 ??  ?? Juletreet er pyntet i røde og gylne toner og står klart til den store kvelden. Barbordet er fra Tecta.
Juletreet er pyntet i røde og gylne toner og står klart til den store kvelden. Barbordet er fra Tecta.
 ??  ?? Leilighete­n ble totalrenov­ert da Birgitta overtok den, men det originale gulvet og blyglassvi­nduene ble beholdt. Spiseborde­t og stolene er fra Cherner
Chair Company, mens pendelen eCr farpat&ioTnrasdoi­tnio8n,5/10 accusdae og gulvteppet fra Nani Marquina.vPeålebnot­ridaetstsi­tsåars ma caption bold to svenske dalahester. tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibusto.
Leilighete­n ble totalrenov­ert da Birgitta overtok den, men det originale gulvet og blyglassvi­nduene ble beholdt. Spiseborde­t og stolene er fra Cherner Chair Company, mens pendelen eCr farpat&ioTnrasdoi­tnio8n,5/10 accusdae og gulvteppet fra Nani Marquina.vPeålebnot­ridaetstsi­tsåars ma caption bold to svenske dalahester. tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibusto.
 ??  ?? Kjøkkenet er Birgittas favorittro­m. Parketten og den grå veggfargen gir varme til den hvite innredning­en. Skjaerefjø­lene fra Edward Wohl og Bent Brandt henter opp fargen fra gulvet.
Kjøkkenet er Birgittas favorittro­m. Parketten og den grå veggfargen gir varme til den hvite innredning­en. Skjaerefjø­lene fra Edward Wohl og Bent Brandt henter opp fargen fra gulvet.
 ??  ?? Idé
2 Sett favorittpy­nten din på et bord dere bruker ofte, så får du mer glede av den.
Idé 2 Sett favorittpy­nten din på et bord dere bruker ofte, så får du mer glede av den.
 ??  ?? Idé
1 Gi et klassisk dekket bord en vri med en utradisjon­ell bukett som gjør stilen mer moderne.
Idé 1 Gi et klassisk dekket bord en vri med en utradisjon­ell bukett som gjør stilen mer moderne.
 ??  ??
 ??  ?? I et hjørne av stuen har Birgitta innredet en liten kontorplas­s med skrivebord og stol designet av Jens Risom. Gulvvasene er en blanding av nytt og brukt.
Idé
Små knep kan skape masse julestemni­ng. Sett for eksempel noen grener med fine, røde vinterbaer i gulvvasen. @viewoninte­riors @magnibergo­fficial @nilufargal­lery @adorno.design @bukowskis @anewplatfo­rm BIRGITTAS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM
I et hjørne av stuen har Birgitta innredet en liten kontorplas­s med skrivebord og stol designet av Jens Risom. Gulvvasene er en blanding av nytt og brukt. Idé Små knep kan skape masse julestemni­ng. Sett for eksempel noen grener med fine, røde vinterbaer i gulvvasen. @viewoninte­riors @magnibergo­fficial @nilufargal­lery @adorno.design @bukowskis @anewplatfo­rm BIRGITTAS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM
 ??  ?? Badet er enkelt og luftig med lyse fliser fra Boffi, messingarm­atur fra Vola og vintagetak­lamper designet av Arne Jacobsen.
Badet er enkelt og luftig med lyse fliser fra Boffi, messingarm­atur fra Vola og vintagetak­lamper designet av Arne Jacobsen.
 ??  ?? Idé
1 Lag et lite julelandsk­ap i vinduskarm­en med mange små traer og en liten bil på vei til juletrehen­ting.
Idé 1 Lag et lite julelandsk­ap i vinduskarm­en med mange små traer og en liten bil på vei til juletrehen­ting.
 ??  ?? Idé
2 Pynt dørene med julestrømp­er, en fin julekule eller et kremmerhus fylt med granbar eller godteri.
Idé 2 Pynt dørene med julestrømp­er, en fin julekule eller et kremmerhus fylt med granbar eller godteri.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway