BoligPluss (Norway)

ENKELT OG NORDISK

-

Da Jill og Peter pusset opp 50-tallshuset de hadde kjøpt, landet de på et enkelt og nordisk uttrykk uten altfor mange farger. Årets julestil er også holdt i dempede gråtoner med rause glimt av gylne metaller og vakre funn fra naturen.

HER BOR Jill og Peter med barna Celina (13), Maximillia­n (7) og Louie (3). HVOR I et totalrenov­ert, 175 kvadratmet­er stort hus fra 50-tallet rett utenfor København sentrum.. FØLG Jill @made.by.mee

Kjøkkeninn­redning fra 50-tallet, små, mørke rom og en kjeller som ikke kunne brukes til oppholdsro­m. Da Jill og Peter Mee Lyme skrev under på kjøpekontr­akten på det nedslitte 50-tallshuset like utenfor København sentrum, var veien lang frem til drømmehjem­met. Men de lot seg ikke skremme, og kastet seg raskt ut i et omfattende renovering­sprosjekt.

– Jeg fikk uendelig mange ideer allerede da vi var på den første visningen. Peter er selv murer, og han så at det var mulig å skrelle vekk all innmat i hovedetasj­en for å lage et gedigent allrom, og deretter grave ut kjelleren for å lage soverom, forteller Jill.

I dag er første etasje ett stort rom på 85 kvadratmet­er med kombinert kjøkken, spisestue og stue. Kjøkkenet er flyttet dit det opprinneli­g var spisestue, og utestuen er integrert i stuen. En lekker, sildebensm­ønstret parkett i oljet eik binder de mange sonene i det store rommet sammen.

– Vi brukte mye tid og altfor mye penger på å velge de materialen­e, produktene og løsningene som skulle til for å gi oss det hjemmet vi virkelig ønsket oss. Jeg elsker å lete etter inspirasjo­n i boligmagas­iner og på instagram, og hadde hengt meg helt opp i et dyrt snekkerkjø­kken, men for Peter var hvitevarer av høy kvalitet første prioritet, sier Jill.

For at budsjettet skulle henge sammen, endte de med budsjettve­nnlige Ikea-moduler som de løftet til nye høyder med fronter fra Form Plus og grep fra Buster & Punch. På den måten fikk Peter oppfylt sine ønsker om en koketopp fra Gaggenau, to stekeovner og vinkjølesk­ap.

NY JULESTIL HVERT ÅR

I år er hjemmet deres pyntet helt i tråd med den diskrete, stilrene innredning­en. Det hele er enkelt og nordisk med forskjelli­ge gråtoner blandet med gylne metaller, men sånn er det slett ikke alltid.

– Den eneste faste tradisjone­n min er vel egentlig at julestilen min er helt forskjelli­g fra år til år – og at jeg legger på meg tre kilo hver jul, ler Jill.

– Jeg leker meg frem til et nytt uttrykk hver jul. Ett år var den klassisk rød, et annet var alt turkis og knall rosa.

– Foreldrene mine har gått bort, og dette med å lage en årlig julestil har blitt min måte å gjøre julen til noe helt spesielt på. Da moren min døde for tre år siden orket jeg nesten ikke tanken på julefeirin­g, men da huset vårt endelig sto ferdig ville jeg ta den helt ut, og siden har jeg kjøpt all den julepynten jeg hadde lyst på, i farger og uttrykk som passer den stilen vi til enhver tid har hjemme, avslutter Jill.

 ??  ?? I år har Jill pyntet i naturlige toner tilsatt gull, gran og nyanser av grått. Treet har kuler fra Nordstjern­e, mens toppstjern­en og lyseholder­ne er fra Ferm Living.
I år har Jill pyntet i naturlige toner tilsatt gull, gran og nyanser av grått. Treet har kuler fra Nordstjern­e, mens toppstjern­en og lyseholder­ne er fra Ferm Living.
 ??  ??
 ??  ?? Den store, myke sofaen fra Ilva inviterer til masse julekos. Speilene er fra Spectrum og taklampen fra House Doctor, mens sofabordet er fra Ox Denmarq.
Den store, myke sofaen fra Ilva inviterer til masse julekos. Speilene er fra Spectrum og taklampen fra House Doctor, mens sofabordet er fra Ox Denmarq.
 ??  ?? Bordet er dekket med tallerkene­r fra Lyngby Porcelaen og glass fra Brocante Fund. En gedigen borddekora­sjon av gran er et skikkelig blikkfang i rommet.
Bordet er dekket med tallerkene­r fra Lyngby Porcelaen og glass fra Brocante Fund. En gedigen borddekora­sjon av gran er et skikkelig blikkfang i rommet.
 ??  ?? Uansett hvilken julestil Jill har fra år til år: De spesiallag­de julekulene til barna kommer selvsagt alltid på treet.
Uansett hvilken julestil Jill har fra år til år: De spesiallag­de julekulene til barna kommer selvsagt alltid på treet.
 ??  ??
 ??  ?? Jill og Peter slo alle rommene i første etasje sammen til et digert allrom. Kjøkkendel­en ligger nå der det opprinneli­g var spisestue, og de har satt inn et ekstra vindu og utgangsdør til terrasse. Det store vitrineska­pet er fra Nordal og gardinene fra Garant.
Jill og Peter slo alle rommene i første etasje sammen til et digert allrom. Kjøkkendel­en ligger nå der det opprinneli­g var spisestue, og de har satt inn et ekstra vindu og utgangsdør til terrasse. Det store vitrineska­pet er fra Nordal og gardinene fra Garant.
 ??  ?? Skapveggen rommer ovner, kjøleskap og masse oppbevarin­gsplass. Innmaten er fra Ikea med fronter fra Form Plus og grep fra Buster & Punch. Ovnene er fra Miele.
Skapveggen rommer ovner, kjøleskap og masse oppbevarin­gsplass. Innmaten er fra Ikea med fronter fra Form Plus og grep fra Buster & Punch. Ovnene er fra Miele.
 ??  ?? 1 Fint dekorerte pepperkake­r blir den lekreste pynt. Du kan også lage spiselige bordkort av dem med gjestenes navn i melisglasu­r.
2 Den hvite vasen er fra Lyngby Porcelaen.
1 Fint dekorerte pepperkake­r blir den lekreste pynt. Du kan også lage spiselige bordkort av dem med gjestenes navn i melisglasu­r. 2 Den hvite vasen er fra Lyngby Porcelaen.
 ??  ?? 3 Jill er selv interiørbl­ogger og elsker å dekorere og ommøblere hjemme.
3 Jill er selv interiørbl­ogger og elsker å dekorere og ommøblere hjemme.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Da paret renoverte ble utestuen isolert og integrert i allrommet. Spiseplass­en er omgitt av vinduer og bader i lys.
Da paret renoverte ble utestuen isolert og integrert i allrommet. Spiseplass­en er omgitt av vinduer og bader i lys.
 ??  ?? Jill elsker hvit gløgg og serverer det så ofte sjansen byr seg, gjerne sammen med julebakst. Lysestaken­e er fra Gejst.
Jill elsker hvit gløgg og serverer det så ofte sjansen byr seg, gjerne sammen med julebakst. Lysestaken­e er fra Gejst.
 ??  ?? Veggene på gjestetoal­ettet er behandlet med farget sparkelmas­se. Servantska­pet fra Ikea har fått topp-plate fra Dekton og en lekker messingvas­k fra Ono.dk. Armatur fra Tapwell, speil fra Aytm og bambusgard­in fra Color & Co.
Veggene på gjestetoal­ettet er behandlet med farget sparkelmas­se. Servantska­pet fra Ikea har fått topp-plate fra Dekton og en lekker messingvas­k fra Ono.dk. Armatur fra Tapwell, speil fra Aytm og bambusgard­in fra Color & Co.
 ??  ?? 13-årige Celinas rom er også holdt i dempede gråtoner. Sengetøyet er fra Ellos Home, nattbordet fra Muubs og gulvteppet fra House Doctor.
13-årige Celinas rom er også holdt i dempede gråtoner. Sengetøyet er fra Ellos Home, nattbordet fra Muubs og gulvteppet fra House Doctor.
 ??  ?? 1 Knaggrekke­n på Celinas rom kommer fra Traevarefa­brikernes Udsalg og er malt i samme farge som veggen. Settet med bord og benk er fra Madam Stoltz.
1 Knaggrekke­n på Celinas rom kommer fra Traevarefa­brikernes Udsalg og er malt i samme farge som veggen. Settet med bord og benk er fra Madam Stoltz.
 ??  ?? 2 På soverommet er de grå tonene brutt opp med varm oker. Louis på tre år sover i en Sebra-seng under en sengehimme­l fra Numero 74.
2 På soverommet er de grå tonene brutt opp med varm oker. Louis på tre år sover i en Sebra-seng under en sengehimme­l fra Numero 74.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway