BoligPluss (Norway)

LEKEN OG FARGERIK JUL

Morsomme julekuler, tørket frukt og vakre, svevende juledekora­sjoner. Hos Cathrine og Anders er julen overdådig, leken og utradisjon­ell, men en liten nisse har likevel klart å snike seg med på treet.

- Tekst og styling Eva-Marie Wilken Foto Martin Sølyst

Hos Cathrine og Anders er julen fargerik og pompøs. Fargesprak­ende julekuler, overdådige blomsterop­psatser og mengder med levende lys skaper en vakker og utradisjon­ell ramme om julen.

Overdådig, fargerikt og pompøst. Slik vil Cathrine de Lichtenber­g at hjemmet hennes skal fremstå når hun er ferdig med å pynte til jul. – Julen gir liksom rom for mer glede og moro. Jeg er absolutt glad i tradisjone­r, men julen gir også anledning til å bryte med den vedtatte etiketten, mener hun.

– Julen skal vaere litt ekstravaga­nt og til en viss grad tradisjons­rik, men også med plass til forandring og å tilføre noe nytt.

Cathrine elsker julen! Hun kaller seg uten å nøle for «julegaeren». Allerede i august, når sommeren er på vikende front, kan hun begynne å kjenne på julestemni­ngen. Og når julepynten pakkes bort i januar, syns hun det er litt trist.

– Jeg har alltid vaert veldig glad i julen. I vår familie var det mormor som sto for julen i årevis, og nå – 80 år gammel – pynter hun fremdeles opp med nisser og julepynt på absolutt alle mulige og umulige steder. Dette har vaert med på å prege mitt forhold til julen. Jeg har en annen smak og trenger ikke ha nisser overalt, men jeg har absolutt arvet hennes forkjaerli­ghet for overdådig julepyntin­g. Og jeg har faktisk fått plass til en enkelt nisse på juletreet, smiler Cathrine.

Gedigne juledekora­sjoner

Hver jul bestemmer Cathrine seg for et slags juletema, saerlig når det kommer til hvilke farger som skal brukes.

– Siden jeg er veldig glad i å pynte opp, både til hverdags og fest, er jeg nødt til å lage noen rammer for å holde dekorasjon­strangen min litt i sjakk. Derfor holder jeg meg generelt til to-tre farger som blir en rolig bakgrunn for alle ideene som alltid kommer snikende, sier hun.

Årets pynteramme­r endte i en fargeskala fra oransje via rosa og over i rødt. Og bortsett fra selve juletreet, er det ikke en grankvist å se.

– Til gjengjeld bestemte jeg meg for at denne julen skal stå i blomstenes tegn, forteller hun.

Og da snakker vi ikke om en diskret, stilfull bukett eller en liten blomsterde­korasjon med et kalenderly­s i. Niks! Cathrine har lagd åtte overdådige dekorasjon­er av julekuler, tørkede blomster og monsterabl­ader som er spraymalt i årets julefarger og hengt opp i vinduene og ned fra taket som store, svevende skulpturer.

– Jeg liker å utfordre det som tradisjone­lt ses på som god smak. Og i et gammel hus som dette, fylt med arkitekton­iske, klassiske detaljer, er det absolutt bruk for litt sprelsk motvekt til alt det pene, sier hun.

"JEG LIKER Å UTFORDRE DET SOM TRADISJONE­LT SES PÅ SOM GOD SMAK"

 ??  ?? Den blå Eilersen-sofaen er et skikkelig blikkfang i stuen. Gardinene er fra &Drape og gulvteppet er arvet, mens loungestol­en er designet av Poul Kjaerholm. Sofabordet er fra Fritz Hansen og taklampen fra Jolina. HER BOR Cathrine (32), Anders (33) og hunden Pedersen. HVOR I en 256 kvadratmet­er stor leilighet i en seksjonert villa fra 1898. Eiendommen ligger på Frederiksb­erg i København. FØLG CATHRINE @cathdelich­tenberg
Den blå Eilersen-sofaen er et skikkelig blikkfang i stuen. Gardinene er fra &Drape og gulvteppet er arvet, mens loungestol­en er designet av Poul Kjaerholm. Sofabordet er fra Fritz Hansen og taklampen fra Jolina. HER BOR Cathrine (32), Anders (33) og hunden Pedersen. HVOR I en 256 kvadratmet­er stor leilighet i en seksjonert villa fra 1898. Eiendommen ligger på Frederiksb­erg i København. FØLG CATHRINE @cathdelich­tenberg
 ??  ?? Den vakre julekranse­n på inngangsdø­ren er bundet av tørkede og fargede hortensiae­r og stråblomst­er.
Den vakre julekranse­n på inngangsdø­ren er bundet av tørkede og fargede hortensiae­r og stråblomst­er.
 ??  ?? Den feminine veggfargen er nydelig bakgrunn for bildevegge­n med kunst fra Eske Kath, Cathrine Raben Davidsen og Jacob Steen, et rundt messingspe­il fra Mater og TV-en fra Samsung som viser kunst når den er slått av.
Den feminine veggfargen er nydelig bakgrunn for bildevegge­n med kunst fra Eske Kath, Cathrine Raben Davidsen og Jacob Steen, et rundt messingspe­il fra Mater og TV-en fra Samsung som viser kunst når den er slått av.
 ??  ?? Juletreet er blant annet pyntet med tørkede sitrusskiv­er og kuler fra Flying Tiger. Toppstjern­en er av det utradisjon­elle slaget: En vintagelam­pe av Hans Agne Jakobsson.
Juletreet er blant annet pyntet med tørkede sitrusskiv­er og kuler fra Flying Tiger. Toppstjern­en er av det utradisjon­elle slaget: En vintagelam­pe av Hans Agne Jakobsson.
 ??  ?? Den gedigne blomsterde­korasjonen gir bordet et overdådig uttrykk. Duken er fra Georg Jensen Damask, mens taklampen er fra Petite Friture og Syver-stolene fra Fritz Hansen.
Den gedigne blomsterde­korasjonen gir bordet et overdådig uttrykk. Duken er fra Georg Jensen Damask, mens taklampen er fra Petite Friture og Syver-stolene fra Fritz Hansen.
 ??  ?? Kjøkkenet er pyntet med spektakula­ere blomsterde­korasjoner i oransje, rødt og rosa. Kjøkkeninn­redningen er fra Unoform, mens den avlange lampen er fra Anour og de hvite kuplene fra Flos.
Kjøkkenet er pyntet med spektakula­ere blomsterde­korasjoner i oransje, rødt og rosa. Kjøkkeninn­redningen er fra Unoform, mens den avlange lampen er fra Anour og de hvite kuplene fra Flos.
 ??  ?? For å gi litt edge til den klassiske peisen har Cathrine hengt opp fotokunst av Morten Nordstrøm. Bjørn Wiinblad-lysestaken er kjøpt brukt og keramikkmu­ggen er et loppisfunn.
For å gi litt edge til den klassiske peisen har Cathrine hengt opp fotokunst av Morten Nordstrøm. Bjørn Wiinblad-lysestaken er kjøpt brukt og keramikkmu­ggen er et loppisfunn.
 ??  ?? Soverommet er innredet med et blomstrete tapet fra kolleksjon­en Pompadour fra Poppykalas.dk. Putene er fra &Drape og nattbordet fra Piet Hein Eek.
Soverommet er innredet med et blomstrete tapet fra kolleksjon­en Pompadour fra Poppykalas.dk. Putene er fra &Drape og nattbordet fra Piet Hein Eek.
 ??  ?? Tapetet gir badet et friskt og samtidig eksotisk uttrykk. Håndklaern­e er fra Georg Jensen Damask.
Tapetet gir badet et friskt og samtidig eksotisk uttrykk. Håndklaern­e er fra Georg Jensen Damask.
 ??  ?? Det lille konsollbor­det er fra Warm Nordic og speilet fra Gubi.
Det lille konsollbor­det er fra Warm Nordic og speilet fra Gubi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway