BoligPluss (Norway)

JUL MED MAGISKE MINNER

Gløgg i lange baner, bakedag for hele familien og massevis av hyggelig samvaer. Slik lyder oppskrifte­n på en perfekt jul hjemme hos Tine. Bli inspirert av hennes lyse, nordiske stil, pyntet med varme minner.

- Tekst Julie Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

1. søndag i advent starter Tine julepyntin­gen. Med julemusikk fra høyttalern­e og duften av gløgg i hele huset, pakkes kuler, nisser og stjerner frem. Se det koselige hjemmet hvor barndomsmi­nner og personlig pynt får masse plass.

Første søndag i advent fylles hjemmet til familien Toft Nørgaard av julestemni­ng. Da henger de opp nisser, engler og stjerner, mens duften av gløgg sprer seg fra rom til rom – alt til akkompagne­ment av vakker julemusikk. – Da glemmer jeg alt det jeg stresser med til vanlig. Jeg gyver løs på den ene kassen med pynt etter den andre, og stopper ikke før Frank sier at nå begynner det hele å ligne hjemmet til Gjertrud i The Julekalend­er. Da vet jeg liksom at grensen er nådd, smiler Tine.

Familien har flere tradisjone­r som skal gjentas år ut og år inn. Blant annet samles alle til julebakst like oppunder jul, og på selve julaften er det kirkebesøk.

– For meg er jul ensbetyden­de med familiekos og naerhet. Det er viktig for meg at vi har skapt en rekke tradisjone­r som barna kan ta med seg videre i livet og tenke tilbake på som deilige barndomsmi­nner. De faste tradisjone­ne gir oss ro i en hektisk førjulstid, forteller Tine.

PYNT MED PERSONLIGH­ET

Juletreet er et selvsagt midtpunkt i stuen, og er pyntet med en fin blanding av arvestykke­r, ting de har samlet i årenes løp og noe nytt som passer til årets stil. Ifølge Tine er det slett ikke alt som er like pent:

– Frank har en nisse som han har hatt siden han var liten. Den er ikke så pen, men opp skal den. Treet forteller historien til familien vår med disse gamle tingene, kombinert med pynt som barna har lagd og lyseholder­e og toppstjern­e etter svigermor, sier hun.

I år er hjemmet deres pyntet med mahognistj­erner, messinglys­estaker og hvite engler. Alt avspeiler den nordiske stilen Tine er så glad i.

– Akkurat nå er jeg veldig begeistret for naturfarge­r og messing som jeg syns passer fint til stilen vår. Det har jo sneket seg inn litt rødt her og der, men hovedsakel­ig er uttrykket lett og ganske enkelt. Jeg har hatt røde julefaser tidligere, og jeg er ganske sikker på at de vil komme tilbake før eller senere, forteller Tine.

“DE FASTE TRADISJONE­NE GIR OSS RO I EN HEKTISK FØRJULSTID“

 ??  ?? Den røde bilen fra Søstrene Grene er kjøpt til familiens yngste. Tre år gamle Viggo elsker nemlig alt som går på hjul. HER BOR Tine og Frank med barna Augusta (15), Frida (11) og Viggo (3). HVOR I en villa på 230 kvadratmet­er i Hellerup like utenfor København
Den røde bilen fra Søstrene Grene er kjøpt til familiens yngste. Tre år gamle Viggo elsker nemlig alt som går på hjul. HER BOR Tine og Frank med barna Augusta (15), Frida (11) og Viggo (3). HVOR I en villa på 230 kvadratmet­er i Hellerup like utenfor København
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Familiens juletre troner midt i stuen og kan beundres fra alle kanter. Kunsten er en blanding av Jørgen von Hahn, Christina Winsløv og Franks egne verker, mens pendelen ved peisen er fra &Tradition.
Familiens juletre troner midt i stuen og kan beundres fra alle kanter. Kunsten er en blanding av Jørgen von Hahn, Christina Winsløv og Franks egne verker, mens pendelen ved peisen er fra &Tradition.
 ??  ?? Bordet er dekket til julemiddag med lys fra Broste Copenhagen, tallerkene­r fra Royal Copenhagen, servietter fra Georg Jensen Damask og sølvbestik­k som er arv etter Franks farmor. Pendlene over bordet er fra Le Klint, Syver-stolene er designet av Arne Jacobsen. Bildet på veggen er av Pernille Egeskov.
Bordet er dekket til julemiddag med lys fra Broste Copenhagen, tallerkene­r fra Royal Copenhagen, servietter fra Georg Jensen Damask og sølvbestik­k som er arv etter Franks farmor. Pendlene over bordet er fra Le Klint, Syver-stolene er designet av Arne Jacobsen. Bildet på veggen er av Pernille Egeskov.
 ??  ?? Juletreet er fylt med minner. Kakemannen er 15-årige Augustas, filtkulen er lagd av Frida på 11 år, og nissen har fulgt Frank fra han var barn.
Juletreet er fylt med minner. Kakemannen er 15-årige Augustas, filtkulen er lagd av Frida på 11 år, og nissen har fulgt Frank fra han var barn.
 ??  ?? Pendlene over bordet er fra Le Klint, mens stolene er Arne Jacobsens klassiske Syver.
Pendlene over bordet er fra Le Klint, mens stolene er Arne Jacobsens klassiske Syver.
 ??  ?? De fine glasskulen­e fra Iittala skaper et lett, men likevel koselig juleuttryk­k.
De fine glasskulen­e fra Iittala skaper et lett, men likevel koselig juleuttryk­k.
 ??  ?? Den store Hay-sofaen er fylt med puter fra Christina Lundsteen, mens gulvteppet er fra FDB Møbler. Pendelen er designet av Verner Panton, mens serviset på sofabordet er fra Royal Copenhagen og maleriet er av Johnny Madsen.
Den store Hay-sofaen er fylt med puter fra Christina Lundsteen, mens gulvteppet er fra FDB Møbler. Pendelen er designet av Verner Panton, mens serviset på sofabordet er fra Royal Copenhagen og maleriet er av Johnny Madsen.
 ??  ?? 1 Tine og barna Viggo, Augusta og
Frida skaper juletradis­joner sammen.
1 Tine og barna Viggo, Augusta og Frida skaper juletradis­joner sammen.
 ??  ?? Tines beste tips til å skape et koselig julehjem, er å blande hjemmelagd pynt med arvestykke­r og nye skatter. På den måten blir uttrykket helt personlig.
Tines beste tips til å skape et koselig julehjem, er å blande hjemmelagd pynt med arvestykke­r og nye skatter. På den måten blir uttrykket helt personlig.
 ??  ?? 3 Juletreet er pyntet med både nytt og gammelt, dyrt og billig, hjemmelagd og kjøpt. Det meste av pynten vekker minner.
3 Juletreet er pyntet med både nytt og gammelt, dyrt og billig, hjemmelagd og kjøpt. Det meste av pynten vekker minner.
 ??  ?? 2 Like før jul samles familien for å lage julekaker og konfekt.
2 Like før jul samles familien for å lage julekaker og konfekt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway