BoligPluss (Norway)

KOSELIG OASE I NYTT BYGG

Kjølige, lyse flater, store glassparti­er og stram arkitektur skulle forvandles til et varmt og personlig hjem. Mette løste oppgaven med vakre tekstiler, fargerike møbler, statementl­amper og kunst.

- Tekst og styling Mette Kirstine Brinch Foto P. Wessel

Mette falt pladask for den nye leilighete­n: Utsikten var perfekt, planløsnin­gen optimal og alt var nytt, lyst og lekkert. Den største oppgaven var å tilføre personligh­et og varme – det har hun klart til gagns!

Egentlig var Mette Damgaard og Christian Backman fornøyde med huset de bodde i, likevel hadde de begynt å leke med tanken på å flytte på seg. Så da Mette en dag kom over en annonse for et byggeprosj­ekt der en gammel skinnvaref­abrikk skulle gjøres om til leilighete­r, dro de på den åpne visningen, og det var spesielt én av leilighete­ne som fanget oppmerksom­heten deres. Den gikk over to etasjer og hadde en stor takterrass­e.

– Det var ikke slik at vi hadde drømt om å flytte fra hus til leilighet, men da vi så utsikten fra femte og sjette etasje, var vi solgt. Eiendommen ligger i naerhet av både fjord og hovedflypl­ass, og utsikten var som et gedigent, levende lerret med surfere, hundelufte­re, store kraner i bevegelse og fly som lettet og landet. Det var fascineren­de og vakkert, forteller Mette.

Dessverre hadde en annen interessen­t allerede tinget på akkurat denne leilighete­n, men Mette og Christian hadde fått blod på tann og gikk på flere visninger. De endte med å kjøpe en annen leilighet, selv om huset deres ikke var solgt.

– Rett etter kom telefonen: Kjøperen hadde trukket seg. Vi var nødt til å følge hjertet vårt, det var jo her vi aller helst ville bo, og plutselig sto vi der med hele tre boliger, minnes Mette.

FARGER FORANDRER UTTRYKKET

Heldigvis gikk salgene i boks, og familien flyttet inn i en midlertidi­g leilighet mens drømmeleil­igheten ble klar. Eiendommen ble fullstendi­g strippet slik at bare yttervegge­ne sto igjen, noe som blant annet ga dem mulighet for personlige tilvalg. I stedet for det planlagte hvite kjøkkenet, valgte de en svart innredning og en kjøkkenøy i eik for å tilføre liv og varme i alt det nye og lyse, noe Mette har tenkt mye på.

– Jeg elsker farge på veggene, og hadde vi bodd i en gammel villa hadde jeg nok gått amok med maling. Men det fungerer ikke i et stort allrom der det skjer så mye, derfor har jeg heller brukt farger på tekstiler og møbler, forteller hun.

I 2016 startet Mette interiørbr­andet Mitomito som lager fairtradep­uter, -tepper og -vesker av afrikanske stoffer.

– Noe av filosofien er at det kun skal lages få eksemplare­r av hver ting. Da vet du at du får noe unikt, for eksempel hvis du – som vi – skal skape personligh­et i en splitter ny leilighet. Da kan noen fargerike puter i et kult mønster gjøre en stor forskjell, sier Mette.

Noe annet som bidrar til å gi hjemmet personligh­et er den store bildevegge­n i kjøkken-allrommet. Planen er at veggen etterhvert skal fylles helt opp, for med store glassparti­er er det ikke så mange steder å henge bilder.

– Jeg tar den helt ut på den veggen, men det er litt av en prosess å finne de bildene jeg vil ha. I det hele tatt tror jeg det tar tid å bo seg inn i en helt nyoppført bolig. Den leveres ikke med sjel og sjarm, og det er liksom litt vanskelig å gyve løs på alt det nye. Men etterhvert kommer det noen skrammer og hakk her og der, og man finner ut hvilke møbler og tekstiler som passer inn, sier Mette.

METTES BESTE TIPS TIL Å INNREDE STRAMME NYBYGG

· Innred med mengder av tekstiler: Puter, · pledd, gulvtepper og lange gardiner. Det tilfører personligh­et og hygge.

Ta utgangspun­kt i boligens materialer, overflater, mønstre og farger.

Hvis det er plass, så sett sofaen ut i rommet i stedet for inntil en vegg. Det ser innbydende ut og utnytter gulvplasse­n bedre.

Mangler det vinduskarm­er til pyntegjens­tander og fine skatter, kan du sette en benk langs ryggen av sofaen. De faerreste sofarygger er saerlig pene, og dette skaper også et fint blikkfang.

· Skap stadig forandring. En innredning skal aldri vaere helt ferdig.

· Ikke bli stresset over de første ripene og skrammene. De er med på å gjøre nybygget til et ordentlig hjem!

“JEG ELSKER FARGE PÅ VEGGENE, OG HADDE VI BODD I EN GAMMEL VILLA, HADDE JEG NOK GÅTT AMOK MED MALING“

 ??  ?? I stedet for å male veggene i allrommet har Mette valgt fargerike møbler. Et knallgult veggskap og en daybed med fine puter lyser opp under trappen.
I stedet for å male veggene i allrommet har Mette valgt fargerike møbler. Et knallgult veggskap og en daybed med fine puter lyser opp under trappen.
 ??  ?? Bildevegge­n er et evigvarend­e prosjekt som aldri blir helt ferdig.
Bildevegge­n er et evigvarend­e prosjekt som aldri blir helt ferdig.
 ??  ?? Der Idé er en fantastisk udsSigktaf­pralidvemn ed puter i samme sfatorrgee­taognter,ramsseen i forskjelli­ge mønstre. øverst oppe.
Der Idé er en fantastisk udsSigktaf­pralidvemn ed puter i samme sfatorrgee­taognter,ramsseen i forskjelli­ge mønstre. øverst oppe.
 ??  ?? Endeveggen i kjøkkenet er påført svart sparkelmas­se, og kjøkkeninn­redningen blender fullstendi­g inn. Spiseborde­t er et gammelt Wegner-bord de har kjøpt brukt og spraymalt, mens pendelen er fra George Nelsons Bubble-serie. HER BOR Mette, Christian og sønnen Mingus (9). HVOR I en helt ny leilighet på 160 kvadratmet­er over to etasjer. Leilighete­n ligger i en gammel fabrikk på Amager utenfor København sentrum. FØLG METTE @mitomitodk
Endeveggen i kjøkkenet er påført svart sparkelmas­se, og kjøkkeninn­redningen blender fullstendi­g inn. Spiseborde­t er et gammelt Wegner-bord de har kjøpt brukt og spraymalt, mens pendelen er fra George Nelsons Bubble-serie. HER BOR Mette, Christian og sønnen Mingus (9). HVOR I en helt ny leilighet på 160 kvadratmet­er over to etasjer. Leilighete­n ligger i en gammel fabrikk på Amager utenfor København sentrum. FØLG METTE @mitomitodk
 ??  ?? METTES FAVORITTPL­ASS
– Fra sofakroken har vi utsikt til fly som tar av og som lander, Øresundbro­en, store skip, kajakkpadl­ere, kitesurfer­e, joggere, hundelufte­re ... Jeg blir aldri lei av å sitte og se ut av de vinduene.
Sofaene er plassert fritt, noe som bidrar til å skape mer intimitet og hygge i det store, åpne allrommet med stue, spiseplass og kjøkken. Sofaen er fra Raun og bordene fra Bungalow og Norr11, mens taklampen er fra Ellos Home og gulvteppet er kjøpt i Marokko.
Idé
Har du mange store vindusflat­er? Gi rommet varme med lange gardiner i fine tekstiler.
METTES FAVORITTPL­ASS – Fra sofakroken har vi utsikt til fly som tar av og som lander, Øresundbro­en, store skip, kajakkpadl­ere, kitesurfer­e, joggere, hundelufte­re ... Jeg blir aldri lei av å sitte og se ut av de vinduene. Sofaene er plassert fritt, noe som bidrar til å skape mer intimitet og hygge i det store, åpne allrommet med stue, spiseplass og kjøkken. Sofaen er fra Raun og bordene fra Bungalow og Norr11, mens taklampen er fra Ellos Home og gulvteppet er kjøpt i Marokko. Idé Har du mange store vindusflat­er? Gi rommet varme med lange gardiner i fine tekstiler.
 ??  ?? Den fargerike bildevegge­n står godt ut i det store rommet, og består av print og plakater fra markeder og forskjelli­ge nettbutikk­er.
Den fargerike bildevegge­n står godt ut i det store rommet, og består av print og plakater fra markeder og forskjelli­ge nettbutikk­er.
 ??  ?? Lysestaken er fra C’est Bon og telysholde­ren er kjøpt i New York.
Lysestaken er fra C’est Bon og telysholde­ren er kjøpt i New York.
 ??  ?? Det store vitrineska­pet fra Norr11 passer perfekt mot endeveggen i gangen. Gulvteppet er kjøpt på Lauritz.com.
Det store vitrineska­pet fra Norr11 passer perfekt mot endeveggen i gangen. Gulvteppet er kjøpt på Lauritz.com.
 ??  ?? I leilighete­ns toppetasje har Mette kontor og litt av lageret til Mitomito, tekstilsel­skapet hun eier.
I leilighete­ns toppetasje har Mette kontor og litt av lageret til Mitomito, tekstilsel­skapet hun eier.
 ??  ?? I gangen har Mette hengt et veggskap fra Traevarefa­brikernes Udsalg. Knaggrekke­n er fra H&M Home og handlenett­et fra Mitomito.
I gangen har Mette hengt et veggskap fra Traevarefa­brikernes Udsalg. Knaggrekke­n er fra H&M Home og handlenett­et fra Mitomito.
 ??  ?? Fargetips
Gjør som Mette og bruk varme nyanser for å skape hygge og god stemning.
Fargetips Gjør som Mette og bruk varme nyanser for å skape hygge og god stemning.
 ??  ?? Rottingska­pet er fra Ikea, mens knaggrekke­n kommer fra H&M Home.
1 På badet er det brukt de samme materialen­e som på kjøkkenet; eik og marmor. Håndkleet er fra Zara Home.
2 Mette har fått yogaplakat­en i gave, mens den lille boksen i stein er et vintagefun­n fra New York.
3 Mette og Christians leilighet går over femte og sjette etasje i en tidligere fabrikk på Amager.
Rottingska­pet er fra Ikea, mens knaggrekke­n kommer fra H&M Home. 1 På badet er det brukt de samme materialen­e som på kjøkkenet; eik og marmor. Håndkleet er fra Zara Home. 2 Mette har fått yogaplakat­en i gave, mens den lille boksen i stein er et vintagefun­n fra New York. 3 Mette og Christians leilighet går over femte og sjette etasje i en tidligere fabrikk på Amager.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mette har malt endeveggen på soverommet i en dyp lillatone som går flott sammen med de mønstrete putene fra hennes eget brand Mitomito. Detaljer i rotting, treverk og messing tilfører ytterliger­e varme og lun stemning.
Mette har malt endeveggen på soverommet i en dyp lillatone som går flott sammen med de mønstrete putene fra hennes eget brand Mitomito. Detaljer i rotting, treverk og messing tilfører ytterliger­e varme og lun stemning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway