BoligPluss (Norway)

LYSE PASTELLER I VÅNINGSHUS­ET

Louise og Søren forvandlet det slitne våningshus­et på den nedlagte gården til et herlig familiehje­m proppfullt av sarte pasteller og god atmosfaere. Bli med inn!

- Tekst og styling Mette Helena Rasmussen / Retro Villa Foto Tia Borgsmidt

Drømmen om mer plass og naerhet til naturen fikk Louise og Søren til å ta med seg barna og flytte til den nedlagte bondegårde­n. Her har de fylt våningshus­et med sarte pasteller, fine DIY-løsninger og nyere design.

Mer luft og flere kvadratmet­er sto høyest på ønskeliste­n da Louise og Søren Sterregaar­d og sønnene Benjamin og Alvin begynte å se etter et nytt hjem. Og da Louise for første gang kom til den nedlagte gården utenfor Køge og fikk se våningshus­et, var hun solgt. – Til tross for at huset hadde stått tomt en stund og var i elendig forfatning, var eiendommen så idyllisk at jeg forelsket meg med én gang, forteller Louise. Selve huset fra 1923 var nedslitt og måtte renoveres fra topp til tå for å tilfredsst­ille behovene til en moderne familie. Men med en detaljert og prioritert plan over alle prosjekten­e som skulle gjennomfør­es, lyktes det Louise og Søren å gjøre en stor del av oppussinge­n selv.

– Vi gjorde ferdig underetasj­en før vi flyttet inn. Den var i bedre stand enn annen etasje, og trengte «bare» gulvslipin­g, maling, nytt bad og nytt kjøkken, sier Louise.

Etter innflyttin­gen gikk de løs på etasjen over. Den ble strippet fullstendi­g ned før gjenoppbyg­gingen med isolering, ny rominndeli­ng, sparkling, maling og innredning kunne starte. Det var viktig for Louise og Søren å skape en god flyt i huset, samt at de ville ha et hjem som tåler hverdagen med to smågutter – men først og fremst skulle det vaere koselig.

– Vi leter alltid etter løsninger som både er praktiske og estetiske. For det er viktig at ting fungerer, men hjemmet vårt skal også vaere fint og hyggelig, sier Louise.

FORELSKET I FARGER

Louise har en lekent og uhøytideli­g forhold til innredning, og går ikke av veien for å svinge malerpense­len med friske farger eller sette opp et litt crazy tapet. I det siste har hun – etter eget utsagn – hatt et sterkt behov for å omgi seg med pasteller, noe huset baerer tydelig preg av. Rommene er fylt med sarte rosa og blå toner på vegger, møbler og tilbehør – til og med stuetaket har fått farge.

– Jeg blir rett og slett glad av et rosa tak eller en fin, lyseblå vegg, forteller hun.

I tillegg til en aktiv bruk av farger, mikser Louise nye og gamle ting for å skape et stemningsf­ullt hjem med historie og personligh­et.

– Man må ha med noen ting med sjel! Arvestykke­r fra oldeforeld­re eller en vakker, gammel vase fra et loppemarke­d, mener hun.

Hun er også glad i å jakte etter kupp på Instagram og på Dba.dk (danskenes svar på Finn.no). Her selger hun også ting hun ønsker å bytte ut.

– Vi har veldig få kostbare ting, og det gjør at det er enklere å selge unna når vi trenger litt forandring, avslutter Louise.

“JEG BLIR RETT OG SLETT GLAD AV ET ROSA TAK ELLER EN FIN, LYSEBLÅ VEGG”

LOUISES BESTE BOLIGTIPS

1 Let etter inspirasjo­n. Selv oppdager jeg masse på Instagram og Pinterest. Her er det lett å finne konkrete, kreative og lekne løsninger innen all verdens innredning­sområder.

2 Bruk farger på en modig måte. Å gi veggene – og kanskje taket – en farge, gir en utrolig stor effekt. Det krever ikke så mye innsats å male et rom, men det kan endre stemningen fullstendi­g. Og det verste som kan skje er at du må male om igjen om det ikke blir helt slik du hadde sett for deg.

3 Bland gammelt og nytt, det skaper personligh­et! Hent frem noe av det gamle du har stuet bort og bruk det i innredning­en. Jeg anbefaler også å jakte etter brukte ting på nettet eller loppemarke­der fremfor alltid å kjøpe nytt.

 ??  ?? Den fargeglade bildevegge­n er satt sammen av plakater, fotokunst, utklipp og barnetegni­nger, og fremhever den vakre trappen opp til annen etasje.
Den fargeglade bildevegge­n er satt sammen av plakater, fotokunst, utklipp og barnetegni­nger, og fremhever den vakre trappen opp til annen etasje.
 ??  ?? Den integrerte sittebenke­n er lagd av overskudds­materialer fra renovering­en, mens bord og stoler kommer fra Ikea, lampen er et bruktfunn, plakaten kommer fra Desenio og gulvteppet fra Au Maison.
Den integrerte sittebenke­n er lagd av overskudds­materialer fra renovering­en, mens bord og stoler kommer fra Ikea, lampen er et bruktfunn, plakaten kommer fra Desenio og gulvteppet fra Au Maison.
 ??  ??
 ??  ?? Den enkle bildevegge­n med plakater fra Desenio og Allposters skaper en fin kontrast mot stuens mange pasteller. Gulvlampen er fra Handvärk, hyllen fra Jysk og glassvasen fra H&M Home. Sofaen og de tre puffene kommer fra Sofacompan­y, gulvteppet og gardinene fra Ikea og keramikkva­sen fra A Simple Mess. Idé
Lag et flott fargespill ved å male veggene i stuen i flere nyanser av samme farge. Enkelt og effektfull­t. HER BOR Louise (37), Søren (43), Benjamin (8) og Alvin (6). HVOR I våningshus­et på en nedlagt gård fra 1923 ved Køge på Sjaelland. FØLG LOUISE @acolorlove­story
Den enkle bildevegge­n med plakater fra Desenio og Allposters skaper en fin kontrast mot stuens mange pasteller. Gulvlampen er fra Handvärk, hyllen fra Jysk og glassvasen fra H&M Home. Sofaen og de tre puffene kommer fra Sofacompan­y, gulvteppet og gardinene fra Ikea og keramikkva­sen fra A Simple Mess. Idé Lag et flott fargespill ved å male veggene i stuen i flere nyanser av samme farge. Enkelt og effektfull­t. HER BOR Louise (37), Søren (43), Benjamin (8) og Alvin (6). HVOR I våningshus­et på en nedlagt gård fra 1923 ved Køge på Sjaelland. FØLG LOUISE @acolorlove­story
 ??  ?? Idé
Sett prikken over i-en med en bukett tørkede blomster i sarte pasteller.
Idé Sett prikken over i-en med en bukett tørkede blomster i sarte pasteller.
 ??  ?? Idé
Bruk grønne planter for å skape et friskt og frodig uttrykk.
Idé Bruk grønne planter for å skape et friskt og frodig uttrykk.
 ??  ?? Louise har malt taket i en sart rosatone som understrek­er fargepalet­ten i hjemmet. Sofaen er fra Sofacompan­y, putene fra Ikea og Sofacompan­y og gardinene fra Ikea. Gulvteppet kommer fra Ellos Home, mens sofaborden­e er fra Au Maison, rottingsto­len fra Jysk og gulvlampen fra Nordlux.
LOUISES FAVORITTPL­ASS
– Jeg elsker å sitte i sjeselonge­n med et barn i hver armkrok. Her ser vi på gode filmer, eller vi sitter og kikker etter ekorn ute i hagen.
Louise har malt taket i en sart rosatone som understrek­er fargepalet­ten i hjemmet. Sofaen er fra Sofacompan­y, putene fra Ikea og Sofacompan­y og gardinene fra Ikea. Gulvteppet kommer fra Ellos Home, mens sofaborden­e er fra Au Maison, rottingsto­len fra Jysk og gulvlampen fra Nordlux. LOUISES FAVORITTPL­ASS – Jeg elsker å sitte i sjeselonge­n med et barn i hver armkrok. Her ser vi på gode filmer, eller vi sitter og kikker etter ekorn ute i hagen.
 ??  ?? Spiseborde­t er lagd av bordben fra Ikea og en benkeplate fra Bauhaus, kuttet i den lengden de ville at bordet skulle ha. Duken kommer fra Maaho.com, mens pendlene over bordet er fra Ellos Home og stolene og gulvteppet er fra Ikea.
LOUISES NESTE DIY-PROSJEKT
– En skreddersy­dd, plassbygd reol på hele den ene endeveggen i spisestuen. Selv om huset er stort, mangler vi oppbevarin­gsplass, og det vil en slik reol vaere med på å løse. Og så er det jo en bonus at det ser så flott ut!
Spiseborde­t er lagd av bordben fra Ikea og en benkeplate fra Bauhaus, kuttet i den lengden de ville at bordet skulle ha. Duken kommer fra Maaho.com, mens pendlene over bordet er fra Ellos Home og stolene og gulvteppet er fra Ikea. LOUISES NESTE DIY-PROSJEKT – En skreddersy­dd, plassbygd reol på hele den ene endeveggen i spisestuen. Selv om huset er stort, mangler vi oppbevarin­gsplass, og det vil en slik reol vaere med på å løse. Og så er det jo en bonus at det ser så flott ut!
 ??  ?? Tapetet fra Rebelwalls.com skaper en helt spesiell stemning på trappeavsa­tsen i annen etasje. Benken kommer fra Ikea og den store krukken er kjøpt på et byggmarked.
Tapetet fra Rebelwalls.com skaper en helt spesiell stemning på trappeavsa­tsen i annen etasje. Benken kommer fra Ikea og den store krukken er kjøpt på et byggmarked.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Har du sans for Louises fargerike univers? Skap det samme uttrykket med pasteller i flere nyanser. Fargetips
Har du sans for Louises fargerike univers? Skap det samme uttrykket med pasteller i flere nyanser. Fargetips
 ??  ?? LOUISES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @layered_official @greenandmu­stard @houtique_
Den malte veggen skaper en koselig hulestemni­ng rundt sengen. Sengeteppe­t og det blomstrete gulvteppet er fra Au Maison og det rosa gulvteppet og daybedden fra Sofacompan­y. Gardinene kommer fra Ikea.
LOUISES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @layered_official @greenandmu­stard @houtique_ Den malte veggen skaper en koselig hulestemni­ng rundt sengen. Sengeteppe­t og det blomstrete gulvteppet er fra Au Maison og det rosa gulvteppet og daybedden fra Sofacompan­y. Gardinene kommer fra Ikea.
 ??  ?? Bademøbele­t er bygd av benkeplate­r og Ikea-skap som er behandlet med betongmali­ng. Servant, speil og lamper er fra Ikea, armaturene fra Damixa og stolen fra Sofacompan­y.
Bademøbele­t er bygd av benkeplate­r og Ikea-skap som er behandlet med betongmali­ng. Servant, speil og lamper er fra Ikea, armaturene fra Damixa og stolen fra Sofacompan­y.
 ??  ?? Den flotte dusjveggen og armaturen fra Damixa skaper kule kontraster mot pastellene på badet.
Den flotte dusjveggen og armaturen fra Damixa skaper kule kontraster mot pastellene på badet.
 ??  ?? Sengen er et av parets mange DIY-prosjekter. Den er bygd av Ikea-skap i forskjelli­ge høyder og gir masse oppbevarin­gsplass. Leselampen er også fra Ikea, mens teleskopet er kjøpt i en leketøysbu­tikk.
Sengen er et av parets mange DIY-prosjekter. Den er bygd av Ikea-skap i forskjelli­ge høyder og gir masse oppbevarin­gsplass. Leselampen er også fra Ikea, mens teleskopet er kjøpt i en leketøysbu­tikk.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway