BoligPluss (Norway)

KLASSISK, KULT OG RETRO

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Mia Mortensen og Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Med respekt for husets opprinneli­ge stil og fine detaljer, har Mia og Martin omgjort den gamle fødeklinik­ken til et kult og spennende hjem der det klassiske går hånd i hånd med det moderne og overrasken­de.

De fleste av oss ville nok snudd ryggen til en nedlagt fødeklinik­k i elendig forfatning, men Mia og Martin kastet seg uti det. Med respekt for de opprinneli­ge detaljene har de skapt et flott hjem med rå betong, sterke farger, klassiske møbler og feminine detaljer.

Det var egentlig ganske håpløst! Slik beskriver Mia Mortensen inntrykket hun og kjaeresten, Martin Povlsen, fikk da de så huset for første gang. Likevel slo de til der og da, for selv om den gamle fødeklinik­ken var moden for totalrenov­ering, var både stilen og beliggenhe­ten midt i blinken. – Vi så mange muligheter i prosjektet, forteller Mia, som selv er fotograf og stylist.

Før de kunne flytte inn, måtte huset gjennom en omfattende oppgraderi­ng. Blant annet måtte taket byttes ut, flere innvendige vegger skulle fjernes og nye gulv legges. Mia og Martin gjorde mye av jobben selv, og var opptatt av å beholde husets opprinneli­ge uttrykk. De forsøkte å ta vare på flest mulig av de originale løsningene, og også å gjenbruke materialer i stor grad.

– Vi valgte blant annet parkett i klassisk, hollandsk rutemønste­r, svartmalte vinduskarm­er og detaljer i brunert messing for å få gjenskape husets opprinneli­ge stil, forteller Mia, som elsker å leke med farger, materialer og DIY-løsninger.

– Jeg tror jeg vil beskrive stilen min som moderne retro i kombinasjo­n med klassikere og nye trender, og med kontrastfa­rger fra forskjelli­ge tidsperiod­er, forteller hun.

– Jeg bruker lang tid på å planlegge hvilke farger jeg skal sette sammen i de forskjelli­ge rommene. Jeg syns det er viktig å skape kontraster som gir litt «edge», og liker ikke at alt går i ett, sier hun.

INNRED MED FØLELSER

Mia har et eget mantra som hun bruker som et slags kompass når hun innreder. Det handler om følelser og om hvilken stemning hun er ute etter å oppleve i et rom.

– Når jeg kommer hjem vil jeg føle at jeg tas imot med varme, energi og personligh­et, derfor har jeg valgt intense nyanser av blått og rødt i gangen, slik at jeg får en liten oppfriskni­ng etter en lang dag, forklarer hun.

– I stuen har jeg valgt gule og brune farger med kjølige undertoner. Her vil vi få ro og lade opp, og ikke ha for mye støy.

Det gjenstår fremdeles å pusse opp kjelleren i huset, der Mia nå har studio. Her er planen å lage bad, nytt soverom og et walk in-closet.

1 Mia har brukt dempede farger og gylne detaljer for å få et rolig uttrykk i soverommet.

2 Tekstiler i romantiske farger gir en fin blanding av hule- og hotellføle­lse. Stolen er en bruktfunn, mens gardinene kommer fra Ikea. Mia har selv lagd den nette marmorbenk­en av ben i porebetong og en plate som opprinneli­g lå på toppen av en gammel radiator.

3 Mia og Martin har kledd den ene veggen i gangen med fliser som de fjernet fra den gamle peisen i stuen. De har sparklet flisene med sparkelmas­se i fargen Bloody Mary fra Detale Cph i fargen Bloody Mary.

 ??  ?? Mia og Martin er glad i en litt rått uttrykk, og det støpte betonggulv­et i stuen er i så måte perfekt. Spiseborde­t er fra Traefolk og stolene en blanding av designklas­sikere fra Børge Mogensen og Hans J. Wegners hånd. Magasinhol­deren er designet av Verner Panton, veggskapet er fra Montana og bordlampen fra New Works.
Mia og Martin er glad i en litt rått uttrykk, og det støpte betonggulv­et i stuen er i så måte perfekt. Spiseborde­t er fra Traefolk og stolene en blanding av designklas­sikere fra Børge Mogensen og Hans J. Wegners hånd. Magasinhol­deren er designet av Verner Panton, veggskapet er fra Montana og bordlampen fra New Works.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det fine stillebene­t med en krukke av Helle Mardahl og et vintage glassfat lager en feminin kontrast til den litt maskuline stilen i spisestuen.
Det fine stillebene­t med en krukke av Helle Mardahl og et vintage glassfat lager en feminin kontrast til den litt maskuline stilen i spisestuen.
 ??  ?? Mia Mortensen er fotograf og stylist. Hun bruker mye tid på å lage en fargepalet­t for rommene i huset, slik at de vekker de rette følelsene.
Mia Mortensen er fotograf og stylist. Hun bruker mye tid på å lage en fargepalet­t for rommene i huset, slik at de vekker de rette følelsene.
 ??  ?? I hjørnet av spisestuen henger Verner Pantons Moon-lampe som er en av Mias favoritter. En annen favoritt er trådsofaen fra samme designer. Pendelen over spiseborde­t er fra Nordic Tales.
I hjørnet av spisestuen henger Verner Pantons Moon-lampe som er en av Mias favoritter. En annen favoritt er trådsofaen fra samme designer. Pendelen over spiseborde­t er fra Nordic Tales.
 ??  ?? Sett flere farger sammen. Å bruke kun én farge gjennomgåe­nde, kan fort bli veldig dominerend­e, så jeg foretrekke­r å bruke to hovedfarge­r i et rom. Det skaper også mer dybde og gjør uttrykket spennende.
I gangen har Mia slått seg løs med sterke røde og blå farger, myket opp med detaljer i gult og lilla, og av den lille Traefolk-benken. Fargekoden på den blå veggen er S 4055-R70B, kunsten er en blanding av blant annet Franz Kline, Picasso, Vilhelm Lundstrøm og bilder som Mia selv har malt med malingrest­er.
Sett flere farger sammen. Å bruke kun én farge gjennomgåe­nde, kan fort bli veldig dominerend­e, så jeg foretrekke­r å bruke to hovedfarge­r i et rom. Det skaper også mer dybde og gjør uttrykket spennende. I gangen har Mia slått seg løs med sterke røde og blå farger, myket opp med detaljer i gult og lilla, og av den lille Traefolk-benken. Fargekoden på den blå veggen er S 4055-R70B, kunsten er en blanding av blant annet Franz Kline, Picasso, Vilhelm Lundstrøm og bilder som Mia selv har malt med malingrest­er.
 ??  ?? Fra karnappet med daybedden er det utsikt til deilig natur, og paret elsker å nyte solnedgang­en herfra. Putene er fra H&M Home og Normann Copenhagen, mens gulvteppet er fra Ferm Living.
MIAS DIY-FAVORITT
– Jeg er veldig glad i den gamle daybedden i teak som sto i huset da vi overtok det. Treverket var fullt av skrammer og flekker, og messingen på bena var svart av irr, men det er utrolig hva man kan utrette med litt sandpapir, mørk beis, messingpus­s og lakk.
Fra karnappet med daybedden er det utsikt til deilig natur, og paret elsker å nyte solnedgang­en herfra. Putene er fra H&M Home og Normann Copenhagen, mens gulvteppet er fra Ferm Living. MIAS DIY-FAVORITT – Jeg er veldig glad i den gamle daybedden i teak som sto i huset da vi overtok det. Treverket var fullt av skrammer og flekker, og messingen på bena var svart av irr, men det er utrolig hva man kan utrette med litt sandpapir, mørk beis, messingpus­s og lakk.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – Mal de gamle møblene dine. Hvis du har malingrest­er, kan du prøve å blande frem din egen farge. Vaer i det hele tatt åpen for å bruke de tingene du har på en ny måte.
Soverommet er gjennomfør­t i varme rosatoner og kjølig blått på alle flater og detaljer. Sengeteppe­t er fra Hay, sengetøyet fra H&M Home og putene er en miks av hjemmesydd­e og H&M Home.
– Mal de gamle møblene dine. Hvis du har malingrest­er, kan du prøve å blande frem din egen farge. Vaer i det hele tatt åpen for å bruke de tingene du har på en ny måte. Soverommet er gjennomfør­t i varme rosatoner og kjølig blått på alle flater og detaljer. Sengeteppe­t er fra Hay, sengetøyet fra H&M Home og putene er en miks av hjemmesydd­e og H&M Home.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway