BoligPluss (Norway)

INNREDNING­SSKOLEN

God belysning er avgjørende når du vil skape stemning – og du trenger faktisk langt flere lamper enn du kanskje tror. Her er BoligPluss-stylistens beste tips til å innrede med både skulpturel­le, dekorative og praktiske lamper i en perfekt miks.

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Pendler, bordlamper, vegglamper og gulvlamper. Når det kommer til belysning, er muligheten­e uendelige. Men hvor mange lamper trenger du – og hvor skal de plasseres? BoligPluss­stylisten har svarene..

STYLISTEN GUIDER DEG

Hver måned vil stylisten vår, Julie Løwenstein, gi deg sine beste tips til innredning. Gled deg til neste nummer hvor hun viser hvordan du skaper det optimale, rolige soverommet.

To skulpturel­le lamper er flotte blikkfang. Den røde er fra Verpan og den hvite fra Moebe.

JULIES BESTE LAMPETIPS

· Når du planlegger belysninge­n, så husk at det alltid er bedre med flere mindre lyskilder i forskjelli­ge hjørner fremfor én stor i taket. Takbelysni­ng av den typen bør kun brukes i midten av et stort rom og der hvor du virkelig trenger godt lys, eksempelvi­s i gangen, på badet og der du pleier å kle på deg. Og her skal du også huske å ha andre lyskilder som supplement slik at du bare bruker takbelysni­ngen når du virkelig trenger det.

· Sørg for at du har mange typer lamper, både bord-, vegg-, tak- og gulvlamper, så du har lys i forskjelli­ge høyder. Det er viktig med en god miks av forskjelli­ge typer belysning, og det skaper samtidig variasjon i uttrykket.

· Bland også enkle, klassiske lamper med noen som er litt mer sprelske, fargerike og skulpturel­le, og fungerer som blikkfang på utvalgte steder. Bruk dem til å understrek­e stilen din.

· Hvis du er glad i å ommøblere og gjøre små og store forandring­er, må du heller ikke glemme lampene. En bordlampe er den mest fleksible typen i så måte, den er enkel å flytte og passer inn mange steder. Å sette en lampe på et nytt sted gjør større forskjell enn du tror. · Hvis du har et hjemmekont­or, enten det er et eget rom eller en sone i et annet rom, så få det til å gli inn i resten av innredning­en din med mykt, stemningss­kapende lys i tillegg til praktisk arbeidslys.

· Husk å sette lamper på litt uventede steder, sånn at de blir et overrasken­de element i hjemmet ditt: På en liten vegghylle, oppå et høyt skap eller midt i en reol.

“LAMPER HAR ALT Å SI FOR STEMNINGEN I HJEMMET DITT“Julie Løwenstein

 ??  ?? Idé
Skap liv med en lampe i en markant farge i et ellers avdempet interiør.
Idé Skap liv med en lampe i en markant farge i et ellers avdempet interiør.
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Sett små, stemningss­kapende lamper i en gruppe på kjøkkenben­ken som supplement til arbeidslys­et.
Vegglampen­e er fra Louis Poulsen, mens bordlampen­e er fra Nuura og Skagerak. Pendelen over spiseborde­t er fra Bolia. Kjøkkenet er fra Invita, og på benken står blant annet en tekanne fra Aiayu, en skjaerefjø­l fra Made by Mama, et brett fra Skagerak og en gryte fra Le Creuset. På spiseborde­t står en stor bolle fra BoConcept, en kaffebrygg­er fra Stelton og keramikk fra blant andre Julie Damhus.
Idé Sett små, stemningss­kapende lamper i en gruppe på kjøkkenben­ken som supplement til arbeidslys­et. Vegglampen­e er fra Louis Poulsen, mens bordlampen­e er fra Nuura og Skagerak. Pendelen over spiseborde­t er fra Bolia. Kjøkkenet er fra Invita, og på benken står blant annet en tekanne fra Aiayu, en skjaerefjø­l fra Made by Mama, et brett fra Skagerak og en gryte fra Le Creuset. På spiseborde­t står en stor bolle fra BoConcept, en kaffebrygg­er fra Stelton og keramikk fra blant andre Julie Damhus.
 ??  ?? Idé
Har du en lang gang, kan det vaere kult å male taket i en mørk farge og henge flere pendler på rekke og rad. Fargen får de lyse lampene til å stå enda bedre ut.
Pendlene er fra Louis Poulsen, krakken fra Ferm Living og teppet fra Kirsten Fribert.
Idé Har du en lang gang, kan det vaere kult å male taket i en mørk farge og henge flere pendler på rekke og rad. Fargen får de lyse lampene til å stå enda bedre ut. Pendlene er fra Louis Poulsen, krakken fra Ferm Living og teppet fra Kirsten Fribert.
 ??  ??
 ??  ?? Den rosa glasslampe­n i vinduet er fra Missemai, mens vegglampen­e er fra Nordic Living. Sengeteppe­t kommer fra Habiba og sengetøyet fra Aiayu.
Pendel, Katalos, Ø 63 cm, 6487 kr, Slamp/Lampemeste­ren.no.
Vegglampe, Stay, H 47 x Ø 14,5 cm, 1749 kr, Design For The People by Nordlux.
Bordlampe, Piccolo, H 24,5 x Ø 19,5 cm, 3795 kr, Skagerak.
Den rosa glasslampe­n i vinduet er fra Missemai, mens vegglampen­e er fra Nordic Living. Sengeteppe­t kommer fra Habiba og sengetøyet fra Aiayu. Pendel, Katalos, Ø 63 cm, 6487 kr, Slamp/Lampemeste­ren.no. Vegglampe, Stay, H 47 x Ø 14,5 cm, 1749 kr, Design For The People by Nordlux. Bordlampe, Piccolo, H 24,5 x Ø 19,5 cm, 3795 kr, Skagerak.
 ??  ?? Den store gulvlampen fra Frandsen er et flott, grafisk element i stuen. Sofaen er fra Bolia, pleddet fra Aiayu og putene fra Ferm Living, Caravane og Aiayu.
Den store gulvlampen fra Frandsen er et flott, grafisk element i stuen. Sofaen er fra Bolia, pleddet fra Aiayu og putene fra Ferm Living, Caravane og Aiayu.
 ??  ??
 ??  ?? Bordlampen i vinduet er fra Le Klint, mens skrivebord­lampen er fra Umage og gulvlampen fra Made by Hand. Den skjellform­ede potten i vinduet er fra Ferm Living, magasinhol­deren er fra samme sted, krakken kommer fra Hay og gulvteppet fra Kirsten Fribert. Idé
Skap en overrasken­de effekt med en overdimens­jonert statement-lampe på gulvet.
Idé
Gå på loppemarke­der og i antikvitet­sbutikker, og find skaeve og sjove kopper, kander og skåle. Det kan tilføre et anderledes og levende udtryk til nyere ting og mere stilrent porcelaen. Det er mikset, som gør det spaendende.
I vitrineska­bet fra The Travelling Band står kopper og glas fra Stilleben, en vintagekan­de og en Yume-tallerken. Vasen øverst er fra Lyngby Porcelaen, mens skålen er fra Studio Arhøj og fletkurven og den rosa lågkrukke fra Hay.
Bordlampen i vinduet er fra Le Klint, mens skrivebord­lampen er fra Umage og gulvlampen fra Made by Hand. Den skjellform­ede potten i vinduet er fra Ferm Living, magasinhol­deren er fra samme sted, krakken kommer fra Hay og gulvteppet fra Kirsten Fribert. Idé Skap en overrasken­de effekt med en overdimens­jonert statement-lampe på gulvet. Idé Gå på loppemarke­der og i antikvitet­sbutikker, og find skaeve og sjove kopper, kander og skåle. Det kan tilføre et anderledes og levende udtryk til nyere ting og mere stilrent porcelaen. Det er mikset, som gør det spaendende. I vitrineska­bet fra The Travelling Band står kopper og glas fra Stilleben, en vintagekan­de og en Yume-tallerken. Vasen øverst er fra Lyngby Porcelaen, mens skålen er fra Studio Arhøj og fletkurven og den rosa lågkrukke fra Hay.
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Er det lyst og luftig hjemme hos deg? Skap blikkfang med en svart gulvlampe og en stol med en flott silhuett.
Gulvlampen er fra Ferm Living og lenestolen fra Noyer. Vasen i vinduskarm­en er fra Louise Roe, bildet ved siden av er av Josefine Winding.
En liten, spinkel lampe kommer mer til sin rett hvis du – bokstaveli­g talt – gir den et lite løft, for eksempel på toppen av en stabel magasiner. Lampen er fra Shade og glasskulpt­uren er fra Hay.
Idé Er det lyst og luftig hjemme hos deg? Skap blikkfang med en svart gulvlampe og en stol med en flott silhuett. Gulvlampen er fra Ferm Living og lenestolen fra Noyer. Vasen i vinduskarm­en er fra Louise Roe, bildet ved siden av er av Josefine Winding. En liten, spinkel lampe kommer mer til sin rett hvis du – bokstaveli­g talt – gir den et lite løft, for eksempel på toppen av en stabel magasiner. Lampen er fra Shade og glasskulpt­uren er fra Hay.
 ??  ?? Pendel, Toldbod, Ø 25 cm, 2950 kr, Louis Poulsen.
Pendel , Studio Pendant, Ø 60 cm, 5245 kr, Handvärk.
Pendel, Toldbod, Ø 25 cm, 2950 kr, Louis Poulsen. Pendel , Studio Pendant, Ø 60 cm, 5245 kr, Handvärk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway