BoligPluss (Norway)

Med hele palette I bruk

Nk bier det egentlLg for msnge, larger I et t9+0 Hvis du sofa- Kristine, vii svenft bli •aldn•. 611 med inn i bennes unkere ogtil en modig miks gront og bringeba,rrodt, blendet med lysere toner, morkt tre, kul kunst og fine vintage skatter.

- Tekst og styling Pia Olsen / Living Stories Foto Anitta Behrendt

Hvis du kommer over et sted der magefølels­en kjennes helt riktig, så slå til. Dét gjorde Kristine Bernhoft og mannen da de for over 25 år siden kjøpte sitt første hjem i det koselige strøket på Østerbro i København. Deretter fulgte både ett, to og tre barn, og familien vokste ut av rekkehuset. Heldigvis fant de en større versjon i nabogaten, og et par år senere ble fem til seks. – Vi valgte å bli boende i området fordi det er så sentralt, og også er naert jobb og skole. Det er også en helt spesiell stemning i nabolaget. Det minner meg min egen oppvekst, der dørene alltid sto åpne og en nabo holdt øye med oss barna hvis foreldrene våre måtte ut noen aerender. Sånn er det fremdeles her, forteller Kristine.

De har ofte besøk, og selv om husene i strøket er like utvendig, er ingen i tvil om hvor du har kommet når du besøker familien Bernhoft. I gangen møtes du av et grafisk, art deco-inspirert gulv og en frisk bringebaer­farge på veggene.

– Jeg kaller den for «Bringebaer­gangen». Jeg elsker farger. Sterile rom er slett ikke meg – det må skje noe, sier hun.

Rekkehuset bugner da også av fargeglade møbler og interiør. En rosa velursofa, gule puter, en lyseblå benkeplate, et multifarge­t gulvteppe og kunst i knallfarge­r. For ikke å snakke om soverommet i rosa og lilla nyanser, og det flotte badet der dusjnisjen er kledd med lyserøde fliser fra gulv til tak.

– Jeg elsker den fargen! Når jeg går inn på badet, blir jeg umiddelbar­t glad. Jeg har aldri vaert redd for å teste ut farger, men har laert å følge intuisjone­n. Den fargen jeg først tenker på, gir det beste resultatet. Følg magefølels­en – den virker, anbefaler Kristine.

MØBLER MED HISTORIE

I tillegg til farger, er hjemmet fullt av møbler og lamper som alle har en historie å fortelle. De mange unike skattene stammer fra vidt forskjelli­ge stilperiod­er, for Kristine kombinerer gjerne vintage, moderne design og alt midt imellom, så lenge det får henne i godt humør.

– Det er viktig for meg at hjemmet mitt sprudler av liv og personligh­et. Jeg drar på oppdagelse­sferd så snart muligheten byr seg, og leter etter ting jeg faller for. Det er så å si alltid noe som har en historie, og hvis det er noe jeg liker, tar jeg det også med hjem. Jeg tenker ikke over om det passer inn eller om det er spesielt fint, og på den måten avspeiler hjemmet mitt personligh­eten min, avslutter Kristine.

 ??  ?? Den enkle glassvasen er fra Tine K Home, mens muggen kommer fra Georg Jensen.
Den enkle glassvasen er fra Tine K Home, mens muggen kommer fra Georg Jensen.
 ??  ??
 ??  ?? Kristines favorittfa­rge er grønt, og hun falt pladask for den grønne velursofae­n fra Svenskt Tenn. Sofabordet er fra Ikea og veggdekora­sjonen i messing fra Curtis Jere.
Kristines favorittfa­rge er grønt, og hun falt pladask for den grønne velursofae­n fra Svenskt Tenn. Sofabordet er fra Ikea og veggdekora­sjonen i messing fra Curtis Jere.
 ??  ?? Gangen har glassvegge­r som lar lyset strømme videre inn i huset. Løsningen er lagd av Design by Us, sofaen er et arvestykke og putene er fra Karoline Lorentzen.
Gangen har glassvegge­r som lar lyset strømme videre inn i huset. Løsningen er lagd av Design by Us, sofaen er et arvestykke og putene er fra Karoline Lorentzen.
 ??  ?? Kristine kaller entreen for «Bringebaer­gangen», og det er lett å se hvorfor. Både fliser og maling kommer fra File Under Pop.
Kristine kaller entreen for «Bringebaer­gangen», og det er lett å se hvorfor. Både fliser og maling kommer fra File Under Pop.
 ??  ?? Kristine er glad i å lage mat og ville ha et kjøkken med stor plass. Innredning­en er bestilt hos et snekkerfir­ma, mens den lyseblå benkeplate­n i lavasten er fra Made a Mano.
Kristine er glad i å lage mat og ville ha et kjøkken med stor plass. Innredning­en er bestilt hos et snekkerfir­ma, mens den lyseblå benkeplate­n i lavasten er fra Made a Mano.
 ??  ?? Vitrineska­pet er fra Design by Us, mens lampene over kjøkkenben­ken er fra Tom Dixon og barstolene fra Mater.
Vitrineska­pet er fra Design by Us, mens lampene over kjøkkenben­ken er fra Tom Dixon og barstolene fra Mater.
 ??  ??
 ??  ?? Den ene kontorvegg­en er fylt med hyller fra Carl Hansen & Søn. Både bordet, stolen og krakken er fra Fritz Hansen, mens bordlampen er fra Artemide.
Den ene kontorvegg­en er fylt med hyller fra Carl Hansen & Søn. Både bordet, stolen og krakken er fra Fritz Hansen, mens bordlampen er fra Artemide.
 ??  ?? Spisestuen er innredet i en enkel, industriel­l stil med et rustikt spisebord, tøffe Tolix-stoler og en stor Københavne­rlampe.
Spisestuen er innredet i en enkel, industriel­l stil med et rustikt spisebord, tøffe Tolix-stoler og en stor Københavne­rlampe.
 ??  ?? 1
Kristine og familien har bodd i det koselige strøket i over et kvart århundre.
Kristine er svak for italiensk vintagedes­ign. Hun fant den fine glasslampe­n på et marked i Frankrike.
Det fargeglade bildet er lagd av HuskMitNav­n, mens lysestaken er den klassiske Liljan fra Skultuna. 2 3
1 Kristine og familien har bodd i det koselige strøket i over et kvart århundre. Kristine er svak for italiensk vintagedes­ign. Hun fant den fine glasslampe­n på et marked i Frankrike. Det fargeglade bildet er lagd av HuskMitNav­n, mens lysestaken er den klassiske Liljan fra Skultuna. 2 3
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BoligPluss
BoligPluss
 ??  ?? Kristine elsker farger og har kledd dusjnisjen med fliser i rosa nyanser. Armaturen er fra Toni.
Kristine elsker farger og har kledd dusjnisjen med fliser i rosa nyanser. Armaturen er fra Toni.
 ??  ?? 1
En familie på seks trenger masse oppbevarin­gsplass, og den ene veggen i soverommet har fått et stort, innebygd skap.
Sengen har en elegant sengegavl fra Tine K Home, og den står flott til den myke, rosa veggfargen fra File Under Pop. Sengeteppe­t er fra Merci Merci, putene fra Karoline Lorentzen og krakken kommer fra
Fritz Hansen. 2
1 En familie på seks trenger masse oppbevarin­gsplass, og den ene veggen i soverommet har fått et stort, innebygd skap. Sengen har en elegant sengegavl fra Tine K Home, og den står flott til den myke, rosa veggfargen fra File Under Pop. Sengeteppe­t er fra Merci Merci, putene fra Karoline Lorentzen og krakken kommer fra Fritz Hansen. 2
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway