BoligPluss (Norway)

JA, VI ELSKER OPPUSSING

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Anne Sofie og Andreas elsker faktisk å pusse opp, og gikk løs på den nyerverved­e, nedslitte leilighete­n med stor entusiasme. Seks måneder senere – og bare to uker før sønnen August ble født – kunne de flytte inn i sitt lekre, fargerike hjem.

Der andre kaster inn håndkleet fordi renovering­en vil bli altfor krevende, gyver Anne Sofie og Andreas Horwitz løs med stor entusiasme og massevis av ideer. Etterhvert har de blitt de reneste proffer i oppussing.

Vi har alle hørt historier om par som i løpet av oppussings­eller byggeprose­sser omtrent ender på skilsmisse­ns rand. Vanskelige valg, stadige forsinkels­er og små og store budsjettov­erskridels­er kan taere hardt på selv de sterkeste forhold. Men for Anne Sofie Klit og Andreas Horwitz er det naermest motsatt. De storkoser seg når de kan kaste seg ut i store prosjekter sammen, og da snakker vi ikke bare om å svinge en malepensel eller sette opp noen tapetlengd­er, men om nedrivning­sog murerarbei­d, kjøkkenmon­tering og egenprodus­ert brystnings­panel. De liker det faktisk så godt at de har kastet seg uti det flere ganger.

– Vi er begge kreative og liker å jobbe med hendene. Og når vi designer og gjør mye av jobben selv, får vi akkurat det uttrykket og den kvaliteten vi er ute etter. Vi koser oss veldig mens vi holder på, og har aldri møtt veggen underveis i et slikt prosjekt, forteller Anne Sofie.

Hun beskriver den seks måneder lange renovering­en av deres nåvaerende leilighet som en relativt rolig og overkommel­ig prosess, til tross for at både kjøkken, bad, gulv, vegger og tak har stått i kø for å få nytt liv.

– Vi prøvde å unngå stress, og var også flinke til å prioritere andre ting underveis. I tillegg hadde vi lagt en helt klar plan som ga oss god oversikt over alle trinnene i prosessen, forteller hun.

EN DUPP PÅ MALERRULLE­N

Den detaljerte planen gjorde at paret ikke møtte på store utfordring­er underveis. De slapp å vente på forsinkede håndverker­e, og fordi de var så involvert i arbeidet ble resultatet akkurat slik de ville ha det. Det eneste Anne Sofie ser tilbake på som en slitsom fase, er nedrivning­en av badet, saerlig da murstein og puss skulle slepes ned fra femte etasje.

– Akkurat den jobben tror jeg ikke at jeg kaster meg uti en gang til, sier hun.

En annen – men mye hyggeliger­e – utfordring var at Anne Sofie var gravid da renovering­en startet. Hun var ikke langt på vei, og i den fasen hvor man er trøtt mer eller mindre konstant, derfor ble det små, improviser­te hvilepause­r midt i byggekaose­t.

– Jeg husker godt at jeg krøp opp i en dyp vinduskarm, brukte en malerrull som hodepute og sloknet i løpet av sekunder, forteller hun.

Men trettheten ga seg etterhvert, paret nådde målet og kunne flytte inn i leilighete­n to uker før sønnen August kom til verden. Litt over et år senere nyter de nå tilvaerels­en i den romslige, lyse leilighete­n, som helt bevisst er innredet med tanke på å kunne ha mange gjester, for er det noe de er glad i – rent bortsett fra å pusse opp – så er det å fylle leilighete­n med gode venner.

– Derfor har vi både prioritert en romslig spisestue og et kjøkken hvor gjestene kan sitte mens vi forbereder maten. Det var mye viktigere enn store soverom, forteller Anne Sofie. På spørsmål om de er klare for mer oppussing i fremtiden, er svaret et klart ja.

– Etter å ha blitt foreldre har vi så smått begynt å leke med tanken på å skaffe oss et hus eller kanskje en leilighet på bakkeplan, sier Anne Sofie, som holder et våkent øye med aktuelle renovering­sprosjekte­r som de kan kaste seg over.

 ??  ??
 ??  ?? Idé
Skap blikkfang med en litt røff bukett i en feminin vase.
Idé Skap blikkfang med en litt røff bukett i en feminin vase.
 ??  ?? HER BOR Anne Sofie (29), Andreas (29) og August (1). HVOR I en leilighet på 120 kvadratmet­er i bydelen Østerbro i København.
Den lyse, luftige stuen er innredet med en sofa fra Furninova, sofabord fra Snowdrop Copenhagen og lenestoler fra Ox Denmarq. Det hvite sidebordet er fra Menu, mens lampen i vinduet er fra Design by Us. Bildet med fuglen er funnet på et marked i Paris.
HER BOR Anne Sofie (29), Andreas (29) og August (1). HVOR I en leilighet på 120 kvadratmet­er i bydelen Østerbro i København. Den lyse, luftige stuen er innredet med en sofa fra Furninova, sofabord fra Snowdrop Copenhagen og lenestoler fra Ox Denmarq. Det hvite sidebordet er fra Menu, mens lampen i vinduet er fra Design by Us. Bildet med fuglen er funnet på et marked i Paris.
 ??  ?? Den store loveseat-lenestolen er fra Furninova, puten fra Caravane og gulvlampen fra &Tradition, mens det marokkansk­e gulvteppet er kjøpt på nettet.
Den store loveseat-lenestolen er fra Furninova, puten fra Caravane og gulvlampen fra &Tradition, mens det marokkansk­e gulvteppet er kjøpt på nettet.
 ??  ?? På bordet står en antikk isbjørn fra Royal Copenhagen. Den hvite vasen er fra Menu, mens keramikksk­ålen og marmorfate­t er loppisfunn.
På bordet står en antikk isbjørn fra Royal Copenhagen. Den hvite vasen er fra Menu, mens keramikksk­ålen og marmorfate­t er loppisfunn.
 ??  ?? Kjøkkenet ligger mot sør, noe som gir rommet massevis av deilig dagslys. Spiseplass­en er innredet med stoler og lampe fra Menu, mens bordet er fra Ox Denmarq. Bildet kommer fra Dybdahl & Co.
Kjøkkenet ligger mot sør, noe som gir rommet massevis av deilig dagslys. Spiseplass­en er innredet med stoler og lampe fra Menu, mens bordet er fra Ox Denmarq. Bildet kommer fra Dybdahl & Co.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway