BoligPluss (Norway)

KREATIVT KUNSTNERHJ­EM

Innredning­en er i konstant forandring hjemme hos kunstneren Tine Brask, og det er aldri langt fra idé til handling. Bli med inn og la deg inspirere av hennes kreative lekeplass der det meste er lov. Også rosa gulv.

- Tekst Julie Hammer Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Ligg unna! Kunstneren Tina er så glad i farger og forandring at samboeren hennes har fredet én hvit vegg i leilighete­n deres. I resten av hjemmet kan kreative Tine utfolde seg som hun vil. Siden hun har fri hver onsdag, har dét blitt en fast makeover-dag hvor hun leker seg med skiftende farger og ny kunst.

Malerier, fotografie­r, illustrasj­oner og tekstilkun­stverk i alle former og farger fyller den lange gangen fra gulv til tak i Tine Brask og David Brunsgaard­s leilighet. – David mener det er som å bo i et galleri. Veggene er fulle av kunst, og siden jeg selv er kunstner går det ikke så lang tid mellom hver gang jeg lager noe nytt, eller kanskje jeg maler en vegg. David er alltid litt spent når han kommer hjem fra jobb onsdag. Onsdager har jeg nemlig fri, så det er nesten en fast makeoverda­g. Til gjengjeld har han fått en hvit vegg som bare er hans – den får jeg ikke lov til å røre, smiler Tine.

Tines kreasjoner er overalt i leilighete­n. En forgylt ugle med hjemmestri­kket lue, fargerike verker av garn, dekorerte høyttalere og et hav av egne fotografie­r og malerier er spredt over de 170 kvadratmet­erne.

– Det er viktig for meg at hjemmet vårt er romslig, personlig og morsomt å bo i. Når jeg får en idé grubler jeg ikke over den i hundre år før jeg iverksette­r den. Det verste som kan skje, er jo at jeg ikke liker resultatet, og da er det jo bare å reversere det hele, sier hun.

Fotografie­r av sønnen Bjørn i en fornøyelse­spark, av hennes egne blodige fingre og av palmer fra en ferie i Nice er blant de tingene som betyr mest for Tine.

– Jeg liker at hverdagsli­ge opplevelse­r foreviges og får plass i hjemmet vårt. Bildene i stuen er ikke noe alle kan gå og kjøpe. Det er minnene våre, og de gir hjemmet vårt varme og sjel, sier hun.

FINNER RO I MØRKE, DYPE FARGER

Tine er ikke redd for farger. Hele paletten er tatt i bruk i leilighete­n, men tones ned av en mørk lilla vegg, svarte møbler og et svart kjøkken.

– Jeg er veldig begeistret for mørke farger. De gir rommet en slags omfavnende stemning jeg er glad i, og de dype tonene gir meg ro. Men jeg kombinerer ofte det mørke med noe lyst. Det skaper en fin kontrast og et mer feminint uttrykk, og gir rommet en god balanse. Et fint eksempel er det rosa gulvet på kjøkkenet vårt, sier Tine og legger til:

– Vi har heldigvis store vinduer i alle rom. Naturlig lys gir mye liv til et hjem og gjør det enklere å innrede med mørke møbler og vegger uten at det hele blir for tungt.

 ??  ?? Kjøkkenet er blant Tines favoritter og har god plass til hele familien på fem. Spiseborde­t er hjemmelagd, mens stolene er klassikere fra Arne Jacobsen og Wegner.
Kjøkkenet er blant Tines favoritter og har god plass til hele familien på fem. Spiseborde­t er hjemmelagd, mens stolene er klassikere fra Arne Jacobsen og Wegner.
 ??  ?? Familien er opptatt av baerekraft og miljø, og i stedet for å bytte ut kjøkkeninn­redningen har Tine pusset den ned og malt den svart. Veggen fikk en kul, grå farge, og det rosa gulvet med et fargerikt teppe skaper en flott og feminin kontrast.
Familien er opptatt av baerekraft og miljø, og i stedet for å bytte ut kjøkkeninn­redningen har Tine pusset den ned og malt den svart. Veggen fikk en kul, grå farge, og det rosa gulvet med et fargerikt teppe skaper en flott og feminin kontrast.
 ??  ?? Fargerike tekstiler skaper en varm stemning i stuen. Gulvteppet er fra Another Ballroom, gyngestole­n er designet av Wegner, loungestol­en av Arne Jacobsen og sofaborden­e er bruktfunn. Tine har selv sydd de mange putene i sofaen.
Fargerike tekstiler skaper en varm stemning i stuen. Gulvteppet er fra Another Ballroom, gyngestole­n er designet av Wegner, loungestol­en av Arne Jacobsen og sofaborden­e er bruktfunn. Tine har selv sydd de mange putene i sofaen.
 ??  ??
 ??  ?? Tine elsker utsikten fra balkongen. Her får hun ofte nye ideer.
Tine elsker utsikten fra balkongen. Her får hun ofte nye ideer.
 ??  ?? Tine er veldig glad i det lave, svarte skapet som hun styler med vakre bøker, arvestykke­r og bruktfunn. Den blå og hvite lampen fant hun på Bornholm, mens wrestling-masken er lagd av kunstneren Karen Segall.
Tine er veldig glad i det lave, svarte skapet som hun styler med vakre bøker, arvestykke­r og bruktfunn. Den blå og hvite lampen fant hun på Bornholm, mens wrestling-masken er lagd av kunstneren Karen Segall.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tine har selv tatt bildet av den rosa døren, mens hyllen kommer fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
Tine har selv tatt bildet av den rosa døren, mens hyllen kommer fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
 ??  ?? Soverommet er holdt i rolige nyanser, frisket opp med fargeglad kunst. Sengetøyet er fra H&M Home, vegglampen er designet av Arne Jacobsen, mens nattbordet er en Verner Panton-hylle.
Soverommet er holdt i rolige nyanser, frisket opp med fargeglad kunst. Sengetøyet er fra H&M Home, vegglampen er designet av Arne Jacobsen, mens nattbordet er en Verner Panton-hylle.
 ??  ?? Tines kreative verksted er fylt med tegninger, maling og tekstiler. Bordlampen og kassene er funnet på gjenbrukss­tasjonen, mens stolen er designet av Arne Jacobsen. Bordet er hjemmelagd av en spraymalt MDF-plate.
Tines kreative verksted er fylt med tegninger, maling og tekstiler. Bordlampen og kassene er funnet på gjenbrukss­tasjonen, mens stolen er designet av Arne Jacobsen. Bordet er hjemmelagd av en spraymalt MDF-plate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway