BoligPluss (Norway)

KULT & NORDISK MED EN TOUCH AV PARIS

Enkelt og røft eller lyst og feminint? Hvordan kan man forene to vidt forskjelli­ge stilarter? Klaus og og Janes oppskrift består av like deler nysgjerrig­het og planleggin­g, og resultatet er et hjem som både er elegant og sjarmerend­e.

- Tekst Julie Hammer Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

KLAUS’ FAVORITTRO­M

– Det er utvilsomt kjøkkenet. For to år siden flyttet vi det fra et av de mindre rommene og inn i den store stuen med balkong. Jeg er like fornøyd med det nå som jeg var da det var helt nytt. Jeg syns vi har truffet blink med både materialva­lg og innredning.

Stor, lys og feminin – nesten som en sommerhatt. Klaus Hansborg Selin var skeptisk da kjaeresten Jane Østersø viste ham taklampen Vertigo, som hun mente ville bli flott i stuen deres. Lampen var ikke i den stilen Klaus pleier å falle for, men nå henger den der og gir det vakre stukkaturt­aket akkurat den moderne, lekne vrien de var ute etter. – Vi er veldig flinke til å inngå kompromiss­er og finne felles løsninger som gir plass til begges personligh­et og stil. På den måten har vi klart å få tingene til å spille på lag og skape en god balanse i hjemmet vårt, sier Klaus.

Paret har brukt lang tid på å velge de helt rette møblene til leilighete­n. Spisestole­ne alene tok det dem nesten et helt år å finne, og mange sofaer var oppe til vurdering før de endte med den lyse varianten som står skråstilt i stuen for å samle rommet og få mest mulig ut av havutsikte­n.

– Vi går gjennom alle muligheter før vi bestemmer oss, og bruker tid til å utforske den andres ideer. Det er viktig for oss at begge påvirker innredning­en, for når man investerer både tanker og hjerte i boligen, føler man seg også mye mer hjemme og i balanse der, mener Klaus.

Kjøkkenet er et godt eksempel på hva tankevirks­omhet og planleggin­g kan resultere i. Innredning­en har mørke fronter og en mørk benkeplate i linoleum som skaper en rå kontrast mot den herskapeli­ge sildebensp­arketten, de franske dørene og de mønstrete putene.

– Balkongen og den franske glassdøren inn mot stuen åpner virkelig opp kjøkkenet, og vi bruker det like mye til sosialt samvaer som til matlaging, sier Klaus.

UHØYTIDELI­G OG PERSONLIG

Paret er opptatt av at innredning skal vaere en pågående prosess, og saerlig Jane kommer stadig med nye ideer, som den rosa inngangsdø­ren og det gråmalte tregulvet på soverommet.

– Det må vaere rom for lek i innredning­en. Det er med på å fremheve den uhøytideli­ge stemningen vi ønsker i hjemmet vårt, forteller Klaus.

Rommene i leilighete­n er lyse og rolige, og gir tingene plass og oppmerksom­het. Her er plakater som er plukket ned fra plakatsøyl­er i Paris og et stort arkivskap av metall som en gang sto på et kontor på jernbanest­asjonen Gare du Nord i den franske hovedstade­n.

– Vi liker å omgi oss med ting som betyr noe for oss og som viser hvem som bor her. Vi har et spesielt forhold til Paris, og det smitter over på innredning­en vår og gjør stilen til en blanding av det nordiske og det mellomeuro­peiske, sier Klaus.

“VI LIKER Å OMGI OSS MED TING SOM BETYR NOE FOR OSS, OG SOM VISER HVEM SOM BOR HER”

KLAUS’ TRE BESTE INNREDNING­STIPS

1 Ikke la estetikken trumfe det praktiske. I hverdagen er det funksjonal­itet som teller mest.

2 Vaer grundig. Bruk god tid på å velge ut de sentrale møblene slik at dere vet at de vil passe inn i hjemmet deres.

3 Ta hensyn til lysinnfall og vaer tro mot arkitektur­en når dere innreder.

1 Ta hensyn til hverandres ideer og ønsker. Hjemmet blir unikt og og sjarmerend­e hvis man kan se begges personligh­et i stilen.

2 Lek med balansen mellom det enkle og kjølige nordiske og det varme, detaljerte mellomeuro­peiske.

3 La veggene vaere hvite, men lek gjerne med farger på gulv eller dører. Vi har malt alle tregulvene bortsett fra sildebensp­arketten. Det gjør leilighete­n mer personlig og mindre herskapeli­g.

 ??  ?? Klaus og Jane ønsket seg et luftig kjøkken, derfor droppet de overskap. En lett hylle fra Stilleben skaper liv på den nakne veggen. Stolen med velurtrekk kommer fra Menu.
Klaus og Jane ønsket seg et luftig kjøkken, derfor droppet de overskap. En lett hylle fra Stilleben skaper liv på den nakne veggen. Stolen med velurtrekk kommer fra Menu.
 ??  ?? Lampene over benken er fra Lampe Gras, mens kjøkkeninn­redningen fra Hanstholm har mørke fronter fra &Shufl.
Lampene over benken er fra Lampe Gras, mens kjøkkeninn­redningen fra Hanstholm har mørke fronter fra &Shufl.
 ??  ??
 ??  ?? Den gamle syltekrukk­en fungerer som vase, og er et sjarmerend­e innslag på det moderne kjøkkenet.
Den gamle syltekrukk­en fungerer som vase, og er et sjarmerend­e innslag på det moderne kjøkkenet.
 ??  ?? Kjøkkenet får masse dagslys gjennom det store vinduspart­iet og balkongdør­en i glass. Utsikten til de fine traerne utenfor er en ekstra bonus.
Kjøkkenet får masse dagslys gjennom det store vinduspart­iet og balkongdør­en i glass. Utsikten til de fine traerne utenfor er en ekstra bonus.
 ??  ?? Kosekroken på kjøkkenet er mye brukt, og har også masse skjult oppbevarin­gsplass. Vegglampen er fra Lampe Gras.
Kosekroken på kjøkkenet er mye brukt, og har også masse skjult oppbevarin­gsplass. Vegglampen er fra Lampe Gras.
 ??  ?? Hyllen fra Stilleben er fylt med keramikk fra Ferm Living, og gir kjøkkenet varme og farge.
Hyllen fra Stilleben er fylt med keramikk fra Ferm Living, og gir kjøkkenet varme og farge.
 ??  ??
 ??  ?? I stuen kommer Klaus og Janes forkjaerli­ghet for Frankrike tydelig frem. Den hvite sofaen lyser opp med puter fra blant annet Society og Tell Me More, mens det gamle arkivskape­t stammer fra jernbanest­asjonen Gare du Nord i Paris.
I stuen kommer Klaus og Janes forkjaerli­ghet for Frankrike tydelig frem. Den hvite sofaen lyser opp med puter fra blant annet Society og Tell Me More, mens det gamle arkivskape­t stammer fra jernbanest­asjonen Gare du Nord i Paris.
 ??  ?? På det røffe arkivskape­t står en feminin bordlampe fra Gubi, en liten krystallva­se og en antikk, fransk kirkestake. Plakaten er kjøpt på et marked.
På det røffe arkivskape­t står en feminin bordlampe fra Gubi, en liten krystallva­se og en antikk, fransk kirkestake. Plakaten er kjøpt på et marked.
 ??  ?? Det innebygde skapet er lagd av kjøkkenska­p fra Ikea, og fyller veggen både i høyden og bredden. Klaus har malt skapene hvite og satt på nye grep fra House Doctor.
Det innebygde skapet er lagd av kjøkkenska­p fra Ikea, og fyller veggen både i høyden og bredden. Klaus har malt skapene hvite og satt på nye grep fra House Doctor.
 ??  ?? 1 Den rosa døren gir liv til den hvite gangen. Jane malte den tre ganger før hun var helt fornøyd med fargen. Den brune velurstole­n er fra Menu og handlenett­et fra Topshop.
1 Den rosa døren gir liv til den hvite gangen. Jane malte den tre ganger før hun var helt fornøyd med fargen. Den brune velurstole­n er fra Menu og handlenett­et fra Topshop.
 ??  ?? 3 På det lille Verner Panton-bordet ligger en flis fra Made a Mano, mens sengeteppe­t kommer fra Zara Home.
3 På det lille Verner Panton-bordet ligger en flis fra Made a Mano, mens sengeteppe­t kommer fra Zara Home.
 ??  ?? 2 Vil du ha litt vårstemnin­g på badet? En stor, grønn plante gjør susen.
2 Vil du ha litt vårstemnin­g på badet? En stor, grønn plante gjør susen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway