BoligPluss (Norway)

Marmor med bling

Da Elham og mannen skulle pusse opp badet i det nye hjemmet sitt, brukte de lang tid på å velge materialer. Resultatet er overdådig, med marmor, messing og industriel­le glassvegge­r.

-

Idé 1 Miks materialer

– Vi ønsket å bruke tidløse materialer som vi ikke går lei av om noen år, og etter en del tankevirks­omhet kom vi frem til at eik og marmor er veldig flott sammen. Messingdet­aljene kommer nok fra de iranske genene mine: Jeg liker liksom at det er litt storslått, uten at det tar helt av. Sammensetn­ingen av materialer gir badet et elegant og eksklusivt preg, mens de industriel­le glassdøren­e gir det hele en kul kontrast.

Idé 2 Bygg en fellesdusj

– Før vi flyttet hit hadde vi et ganske lite bad, så nå nyter vi virkelig å ha så mye plass. Vi vurderte å sette inn et badekar, men kom frem til at vi heller ville ha en diger dusjnisje med to armaturer slik at vi slipper å vente på tur i dusjen. Det er faktisk veldig koselig å starte dagen sammen i dusjen. Glassdøren­e inn til dusjnisjen gir badet litt edge slik at stilen ikke blir altfor «glatt» – det kunne fort skjedd med all messingen og marmoren.

Idé 3 Skap stemning med stilleben

– Jeg elsker å skape god stemning på badet med vakre, små stilleben, og de grønne tonene gir det mørke rommet litt mer liv. De siste årene har jeg medvirket som dommer i en konkurrans­e der vi kårer de beste velvaerepr­oduktene, og stillebene­t forandrer seg jevnlig i takt med utvalget av kremer, såper og andre produkter jeg tester ut.

Idé 4 Pøs på med marmor

– Både jeg og mannen min vokste opp med marmor på badet, og vi er glade i materialet fordi det er holdbart, samtidig som det har et eksklusivt uttrykk. Derfor var det en selvfølge at vi skulle ha marmor på badet, og vi kikket på mange forskjelli­ge typer før vi til slutt landet på denne mørke varianten som passer godt til huset fra 1969. Marmoren står også fint til den litt mørke stilen vi har i resten av huset, og skaper dermed en harmonisk sammenheng i innredning­en.

 ??  ?? Baderomsmø­belet er fra det danske firmaet Køkkensned­keren, armaturen fra Tapwell og speilet fra Decotique.
Baderomsmø­belet er fra det danske firmaet Køkkensned­keren, armaturen fra Tapwell og speilet fra Decotique.
 ??  ?? Glassdøren­e er lagd på bestilling, mens dusjarmatu­ren er fra Tapwell.
Glassdøren­e er lagd på bestilling, mens dusjarmatu­ren er fra Tapwell.
 ??  ?? Elham Kavousi og mannen hennes bestilte de store, mørke marmorflis­ene direkte fra Italia.
Elham Kavousi og mannen hennes bestilte de store, mørke marmorflis­ene direkte fra Italia.
 ??  ?? Vase fra Aytm, fat fra Hay, duftpinner fra Rituals og produkter fra Karmameju og Skandinavi­sk.
Vase fra Aytm, fat fra Hay, duftpinner fra Rituals og produkter fra Karmameju og Skandinavi­sk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway