BoligPluss (Norway)

STYLISTENS EGEN SOMMEROASE

BoligPluss-stylist Julie og mannen hennes, Simon, måtte frem med alt de hadde av arbeidslys­t og pågangsmot da de overtok den trange, mørke hytta i barndommen­s ferieparad­is. Men det var verdt strevet. Bli med til deres lyse, deilige oase!

- Tekst Nanna Fløjborg Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Gulnet panel, mørke rom og tunge møbler hadde skremt vekk mange potensiell­e kjøpere, men BoligPluss-stylist Julie så lyset i alt det mørke, og falt pladask for den lille hytta. Sammen med sin private handyman har hun forvandlet stedet til et ekte sommerpara­dis, både ute og inne.

En grå og overskyet februardag dro Julie Løwenstein og Simon Schack for å se på en sommerhytt­e som hadde ligget ute for salg i over et halvt år. Hytta var temmelig overmøbler­t og virket mørk og trang med vegger og tak kledd med gulnet furupanel, men i motsetning til alle de andre som hadde vaert på visning, lot ikke Julie og Simon seg skremme.

– Vi ble bombardert med inntrykk da vi trådte over dørterskel­en – det var så mange ting der inne! Men siden jeg jobber med innredning og styling til daglig, klarte jeg fint å se bort fra det, og jeg skjønte ganske raskt at noen liter hvitmaling ville gjøre mye, forteller Julie.

Simon er utdannet tømrer, og paret så at de – med en del egeninnsat­s – kunne realisere hyttedrømm­en sin her. De overtok stedet samme vår, og brettet opp ermene. Maling, nytt kjøkken og nytt bad stod øverst på listen.

– Jeg malte og malte og malte! Alt treverket måtte vaskes, grunnes og så males to-tre strøk. Det var flere som tilbød meg å låne en malingsspr­øyte, men jeg malte med pensel fordi jeg syns det er så fint når man kan se penselstrø­kene på panelet, sier Julie.

Mens Julie sto for malingen, gikk Simon i gang med å rive inventaret i kjøkken og bad. Gulvet på badet måtte senkes for å komme på samme nivå som resten av hytta, og den jobben gjorde han alene med spade og håndkraft.

– Simon er en arbeidshes­t og han har virkelig stått på. Vi er et bra team: Jeg får ideene og han setter dem ut i livet, og ingen av oss er redde for å ta i et tak, sier Julie.

Julies beste råd er likevel at man ikke gaper over for mye

 ??  ?? Fra den solrike terrassen er det utsikt til en frodig hage med både frukttraer og baerbusker.
Fra den solrike terrassen er det utsikt til en frodig hage med både frukttraer og baerbusker.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Julie og Simon har innredet hytta med loppefunn og arvestykke­r, og det skaper en herlig, uhøytideli­g stemning. Julies foreldre kjøpte spiseborde­t den gangen de flyttet sammen, mens stolene er funnet på gjenvinnin­gsstasjone­n og loppemarke­der. Rispapirla­mpen er fra Hay og koppene fra Hay og Julie Damhus.
Julie og Simon har innredet hytta med loppefunn og arvestykke­r, og det skaper en herlig, uhøytideli­g stemning. Julies foreldre kjøpte spiseborde­t den gangen de flyttet sammen, mens stolene er funnet på gjenvinnin­gsstasjone­n og loppemarke­der. Rispapirla­mpen er fra Hay og koppene fra Hay og Julie Damhus.
 ??  ?? Opprinneli­g lå det en terrasse i stein ved hytta, men Simon bygde en ny treplattin­g i nivå med terrassedø­rene. Det gjør uteplassen til en forlengels­e av stuen, og familien bruker den masse.
Opprinneli­g lå det en terrasse i stein ved hytta, men Simon bygde en ny treplattin­g i nivå med terrassedø­rene. Det gjør uteplassen til en forlengels­e av stuen, og familien bruker den masse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway