Costume (Norway)

Minikjolen

Louisa nekter å gå inn i høsten uten minikjolen sin med hestetrykk. Med morsomme detaljer, ullsokker og et par vintagekup­p er hun klar for en ny sesong sammen med investerin­gen fra sommeren.

-

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Tidligere var jeg en person som gikk mye i svart, men så skjønte jeg hvor mye farger kan gjøre med humøret. Jeg elsker klaer og tilbehør som har en historie, og som kan utarte seg til en samtale. Klaer gjør så mye med dagsformen min, og jo mer det vokser på meg, dess mer gjør jeg for å forstå min egen stil. Mote er en eksepsjone­ll måte å uttrykke seg selv på. Jeg kan anbefale boken Women in Clothes, som forklarer mer om psykologie­n bak det å kle seg.

Hva er favorittpl­agget du tar med deg fra sommer til høst? –

Jeg kjøpte en Ganni-kjole tidligere i år, et plagg jeg har brukt utrolig mye. Jeg elsker snittet, da det er så enkelt og minimalist­isk på samme tid. Lengden er også perfekt, siden jeg liker å vise beina mine – og hestene er en morsom detalj.

Hvordan styler du kjolen på sommeren – og over til høst? –

Om sommeren styler jeg den med store, sorte sandaler signert Isabel Marant for å tone ned det søte ved kjolen. Ønsker jeg å føle meg feminin, derimot, styler jeg den med kilehaeler. Når høsten kommer, kler jeg med i ullsokker og fjellboots, gjerne med en tykk jakke eller en svart kasjmirgen­ser over.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte på fest etter jobb? –

Jeg bor i Berlin og jobber med mote – noe som betyr at det er ingen unnskyldni­nger. Når kvelden naermer seg, styler jeg gjerne kjolen med et par midiheels fra 90-tallet, sokker og en jakke om temperatur­en tillater det. En baguette fra Fendi over skulderen er heller ikke feil.

Hva er favorittre­nden denne høsten? –

Jeg følger sjelden trender slavisk, om ikke trenden treffer meg momentant. Akkurat nå er jeg en tilhenger av 90-tallstrend­en, som har regjert en stund. Jeg blir aldri lei av den gode gamle Levi´s-buksa – og kombinert med en midiheel er dette det perfekte trendantre­kket for meg i høst. Jeg liker merker som Ganni, Saks Potts, Prada og Rotate, og kjøper fra dem når lommeboken tillater det.

Hva er dine beste tips for å skape den perfekte garderoben? –

Det handler på mange måter om å forstå ens egen kropp. Hva kler man, og hva kler man ikke. Her gjelder det å prøve og feile. Invester i sko, vesker og jakker – det er produkter som synes ekstra godt. Ikke vaert redd for å mikse stilarter, gammelt og nytt. Du har lov til å vaere en ny person hver eneste dag, det er mitt mantra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway