Costume (Norway)

Dressjakke­n

Stilstjern­en Tine Andrea er en tilhenger av tidløse plagg som varer evig. Derfor sverger hun til den ikoniske blazeren gjennom hele året.

-

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Jeg har virkelig vaert på en reise de siste fem årene når det gjelder min personlige stil. Jeg kler meg etter dagsformen, og har aldri vaert redd for å prøve nye ting. Inspirasjo­nen henter jeg via sosiale medier og på reiser, noe som helt klart har formet stilen min. Den er nok stadig i forandring, men jeg tror på det å føle seg vel, og med tiden har jeg fått en forkjaerli­ghet for nøytrale farger. Det har resultert i en mer tidløs garderobe.

Hva er favorittpl­agget du tar med deg fra sommer til høst?

– Blazeren er fin å ha da den kan brukes gjennom hele året. Det er et klassisk plagg som fungerer til alle anledninge­r, uavhengig av årstid. I årenes løp har jeg gått til innkjøp av mange ulike modeller, slik at jeg har en å bruke til enhver tid.

Hvordan styler du dressjakke­n på sommeren – og over til høst?

– Når vaeret er varmt, styler jeg den med en shorts eller et skjørt, en enkel overdel og et par sandaler. Akkurat passe sporty, men fortsatt fint til både dag og kveld. Nå som høsten naermer seg, bruker jeg et par vide bukser – eller en skinnbukse – en deilig kasjmirgen­ser og en ekstra genser over skuldrene for en kul lag-på-lag-effekt.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte på fest etter jobb? –

Her er det bare å leke seg! En effektiv løsning er å bytte sko fra flate til et par høye haeler for en ny look som passer til festen.

Hva er favorittre­nden denne høsten?

– Store skuldre er fortsatt en trend vi ser på catwalken, blant annet hos Saint Laurent, Gucci, Balenciaga og Marc Jacobs. Jeg har alltid vaert en tilhenger av den maskuline looken, som både er avslappet og edgy på samme tid. Skulderput­er gjør antrekket mer interessan­t, samtidig som man leker seg litt mer med kjønnsnorm­ene. Jeg har et bilde av mamma som ung lagret i bakhodet, der hun var kledd i en kåpe med store skuldre. Så for meg fører denne trenden med seg både nostalgi og historie.

Hva er dine beste tips for å skape den perfekte garderoben?

– Bruk pengene dine på tidløse og klassiske ting som kan vare lenge. Jeg en stor tilhenger av å kjøpe brukt. Er du på utkikk etter en quick fix, sjekk heller ut bruktbutik­kene til fordel for å kjøpe nytt. Her kan man spare penger. Blazeren jeg har valgt å kle meg i fra sommer til høst er et bruktkupp, og en av mine garderobef­avoritter.

«Med tiden har jeg fått en forkjaerli­ghet for nøytrale farger. Det har resultert i en mer tidløs garderobe.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway