Costume (Norway)

Skjørtet

Stylisten Sunniva vil ikke beskrive stilen sin som feminin, men hun velger likevel skjørtet som garderobef­avoritten. Lag-på-lag redder den kommende høsten.

-

«Slutt aldri å lete etter perfekte vintagepla­gg som gir det lille ekstra.»

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Jeg har aldri hatt en spesifikk stil, og har alltid likt å utforske med nye plagg og gode kjøp fra ulike vintage-butikker. Jeg merker at jeg blir tryggere og tryggere med alderen, noe som resulterer i at jeg blir mer sikker på hva som kler kroppen min. Jeg tror nok at jeg rett og slett har blitt flinkere til å style meg selv. Jeg har dog hatt en lengre periode der jeg omtrent kun har gått kledd i svart. Det er en safe zone.

Hva er favorittpl­agget du tar med deg fra sommer til høst?

– Jeg tar med meg skjørtet, og gjerne det som går litt lengre ned på beina. Blyantskjø­rtet er pent alene, og ekstra pent med layers. Jeg liker å leke med teksturer og materialer, noe som er fint selv om det også er hverdagsli­g. Plagget er enkelt å style opp og ned.

Hvordan styler du skjørtet på sommeren – og over til høst?

– Når jeg tar på meg et skjørt, er det ikke for å vaere komfortabe­l, men feminin – derfor liker jeg å style det med løse skjorter i naturmater­ialer, eller bare en T-skjorte om sommeren. Når høsten kommer, eller vinteren for den del, liker jeg å bygge lag på lag toppet med en oversized blazer for å jevne ut det feminine.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte på fest etter jobb? –

Hverdag og fest er ikke så forskjelli­g for meg antrekksme­ssig. Jeg bytter ut sneakers med haeler, og drar på litt med øyensminke. I tillegg er det ikke feil å lande på et skjørte som er litt kortere enn det jeg bruker til hverdags.

Hva er favorittre­nden denne høsten?

– Til min personlige stil, og her må jeg legge kortene på bordet, så skal jeg aerlig innrømme at jeg digger de lange sykkelshor­tsene stylet med en oversized blazer. Det er en trend som har vokst på meg, selv om den er i overkant mye brukt, og jeg liker at den styles elegant og noe edgy. Jobbmessig som stylist liker jeg at utvalget er litt over the top, som for eksempel mønstermik­s, puffermer, store sløyfer og fargerike dresser. Dette er plagg som kan jobbes med, og som tilfører noe til bildet eller personen som styles.

Hva er dine beste tips for å skape den perfekte garderoben?

– Slutt aldri å lete etter perfekte vintage-plagg som gir det lille ekstra. I tillegg er det viktig å ta vare på klaerne man allerede har. Hvis man ikke ønsker dem lenger: selg eller gi bort. Det viktigste jeg har laert med årene er vel å kjøpe klaer i gode kvaliteter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway