Costume (Norway)

GO YOUR OWN WAY

- TEKST Marie Vidø

Høstmotens nye mantra.

Om du går for den klassiske dressen, den gulvlange kjolen eller fargerike plagg fra topp til tå – handler den nye sesongen aller mest om å gå all in og fremheve din kvinneligh­et – og ikke minst finne din egen stil.

Denne sesongen handler det om å gå all in – uansett hvilken trend du føler deg mest komfortabe­l med. På den ene siden har du minimalist­en iført enkle, skreddersy­dde detaljer – i so stikerte klassikere som Helmut Langs tweed-drakt og harmoniske, rene linjer som hos Lemaire og Jil Sander. Alle sikre valg og baerekraft­ige plagg med lang levetid. På den andre siden legger flere designere opp til at man virkelig skal tørre å utforske og skeie skikkelig ut på klesfronte­n. Med alt fra sterke ton-i-tonfarger (tenk solgult, tomatrødt og turkist), sexy sateng, Celines knehøye 70-tallsstøvl­etter og silkeskjer­f, plagg med sterke referanser til 90-tallets teknofeste­r, rosemønstr­e som hos Prada og Dries Van Noten (hva med en agrende tyllkjole i sukkerspin­nstil som hos Molly Goddard?), til gulvlange kjoler, kåper, logobonanz­a og ulike trykk på alt fra vesker til sko og gensere. Det handler om å bli sett!

Kvinnelig autoritet

Kvinneligh­et og autoritet er to viktige stikkord for høstmoten, men designerne mener at de ikke er motsetning­er, hvis noen skulle vaere i tvil. Den klassiske, maskuline dressen sender signaler om likestilli­ng som hos Acne Studios, mens Dior markerer seg med feministis­ke statements. Andre toneangive­nde trender er både markante skuldre, gulvlange kjoler, og de mange, svaert omtalte hattene – som fås i alle former og farger. Alt fra gatesmart hodepryd til de mer skulpturel­le variantene. De har i det minste én ting til felles: De som baerer dem, er både sterke og selvsikre. Kort sagt: Sesongens kvinner er trygge i seg selv, og dyrker sin egen kvinneligh­et og sitt eget uttrykk. God fornøyelse med å nne din stil denne motehøsten– du vil garantert kunne hente masse inspirasjo­n på catwalken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway