Costume (Norway)

SKJØNN SENSOMMER

- TEKST Marie Alkestrup

Få maks utbytte av de siste solstrålen­e.

Nyt de siste helgene i solstolen med en god bok, lyden av bølgeskvul­p og absolutt ingen planer. Benytt deg av at du endelig har tid for deg selv, og gjør strandture­n litt skjønnere. Her er noen enkle tips du kan bruke mens du ligger og koser deg de siste sommerdage­ne.

VAKRE BEN

Har du akkurat smurt deg inn med solkrem, kan du hente gua sha-stenen opp av strandvesk­en og gi baksiden av lårene en lett massasje. Massasjen løser opp opphopede avfallssto­ffer og minimerer nuppete appelsinhu­d. Massér med jevne strøk oppover. Dersom du gjør dette daglig i løpet av ferien, vil du kanskje se resultater når hverdagen atter er her.

OPP MED HÅRET

Skal du bruke en hel dag ved bassengkan­ten eller på stranden, kan du sette håret opp i en knute. På den måten beskytter du de de slitte lengdene fra solens skadelige stråler. Fordel et generøst lag med pleiende balsam eller hårkur i tuppene før du setter det opp. Da minskes klorvannet­s misfargend­e effekt, og du holder håret mykt og sunt før du senere vasker ut produktene.

NATURLIG SKRUBB

Sitter du med føttene godt plantet i den våte sanden ved vannkanten? Da kan du eksfoliere dem bløte med litt sand. Skrubb godt under fotsålene og ved anklene, slik at all tørrhet og døde hudceller børstes vekk.

FYLL PÅ

I en travel hverdag glemmer mange av oss å drikke nok vann, da veskeinnta­ket hovedsakel­ig kommer i form av en oppkvikken­de kaffetår eller to. På stranden er det heldigvis ingen kaffeautom­at, og derfor er det mye enklere å huske på å slukke tørsten med rikelige mengder vann. Du kan også supplere med søtt, leskende kokosvann som gir god smøring innenfra – noe huden din elsker.

NEGLESALON­G

Mens du ligger på en solstol i skyggen av en parasoll, kan du gi taerne en runde neglelakk. Husk å la dem tørke lenge nok før du går noe sted (våt neglelakk og sand er ikke den beste kombinasjo­nen) – og dette er en god unnskyldni­ng for å bli liggende litt lenger i den svale skyggen med en god bok.

SPRAY LØS

En dukkert i sjøen eller klorholdig bassengvan­n kombinert med sterk sol setter sine spor. Det etterlater huden stram og tørr. Slukk kroppens tørst med en pleiende mist, som enkelt kan sprayes over ansikt, kropp og tørre hårtupper i løpet av dagen.

DOBBELT OPP

Når du allikevel skal smøre kroppen din inn med solkrem annenhver time, gå for en krem som også gir rikelig med pleie og fuktighet. På den måten nyter du alle fordelene ved produktene.

SEXY STRANDHÅR

Har du planer senere på kvelden, kan du i løpet av formiddage­n sikre deg festens neste hår. Hold hodet unna saltvannet, da det kan gjøre håret både fett og tungt. Dypp kun tuppene i saltvann, og la dem lufttørke. Det gir et perfekt resultat. Vil du ha enda større krøller, kan du flette det våte håret i en løs flette eller sette det opp i en knute, som du først løsner når håret er helt tørt.

BAK MASKEN

Er du glad i å sitte med hodet i skyggen av både parasoll og store solbriller, kan du lett snike inn litt pleie under de mørke glassene. Bruk avkjølende øyemasker som demper hevelser og mørke ringer, og la dem virke i cirka ti minutter. Ta dem av og smør det resterende laget med serum inn i huden. Avslutt med solkrem under øynene for ekstra god beskyttels­e.

 ??  ?? Vind i håret, sol i ansiktet og fortsatt noen fine dager ig jen før høstmørket senker seg. Bare å nyte!
Vind i håret, sol i ansiktet og fortsatt noen fine dager ig jen før høstmørket senker seg. Bare å nyte!
 ??  ?? På med øyemasken under solbrillen­e – ingen ser det uansett.
På med øyemasken under solbrillen­e – ingen ser det uansett.
 ??  ?? Balsam Well-being conditione­r, Davines, 250 kr.
Balsam Well-being conditione­r, Davines, 250 kr.
 ??  ?? Øyemaske Coconut oil serum eye patch, Too Cool for School, 65 kr.
Øyemaske Coconut oil serum eye patch, Too Cool for School, 65 kr.
 ??  ?? Kokosvann Coconut water, Green Coco, 25 kr.
Kokosvann Coconut water, Green Coco, 25 kr.
 ??  ?? Hårkur Angel.masque, Kevin.Murphy, 335 kr.
Hårkur Angel.masque, Kevin.Murphy, 335 kr.
 ??  ?? Mist
Bondi Hydrating Mist, Dr Roebuck’s, 200 kr.
Mist Bondi Hydrating Mist, Dr Roebuck’s, 200 kr.
 ??  ?? Hårstrikk Ganni, 195 kr.
Hårstrikk Ganni, 195 kr.
 ??  ?? Solkrem Protective body lotion SPF 50, Aesop, 350 kr.
Solkrem Protective body lotion SPF 50, Aesop, 350 kr.
 ??  ?? Massasjest­en Body gua sha, Amazing Space, 499 kr.
Massasjest­en Body gua sha, Amazing Space, 499 kr.
 ??  ?? Neglelakk
Le vernis i fargen 699 joyau, Chanel, 275 kr.
Neglelakk Le vernis i fargen 699 joyau, Chanel, 275 kr.
 ??  ?? Solbriller Prada, ca. 2 800 kr.
Solbriller Prada, ca. 2 800 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway